ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Πάρεργο για τη Βουλή η κύρωση συμφωνίας με την Εσθονία για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ήρθε προς κύρωση σύμβαση με την Εσθονία για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταψήφισαν.

 Στην παρέμβασή της η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη περιέγραψε τη σύμβαση ως μια δευτερεύουσα πρωτοβουλία που προτείνει εμβαλωματικές και προσχηματικές λύσεις σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Η Μ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε ότι παραμένει ακόμη άγνωστο ποια ακριβώς υπηρεσία θα συντονίζει τις όποιες δράσεις αναληφθούν από κοινού με τους Εσθονούς.

Χαρακτήρισε επίσης περίεργη την πρόβλεψη της σύμβασης για εκ νέου εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου με σκοπό την μετάβασή μας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Κι αυτό γιατί ήδη από το 2011 η Βουλή είχε ψηφίσει νόμο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για τον οποίο η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωνε πως υπήρχαν τα αναγκαία σχέδια εφαρμογής του.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια, η Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι υστερούμε σε γνώσεις, νόμους ή σε τεχνολογικά εργαλεία τα οποία θα πρέπει αναγκαστικά να εισάγουμε από κάπου. Οι βασικότεροι λόγοι κακοδαιμονίας της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη χώρα μας είναι η διαχρονική αδράνεια της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και η έλλειψη λογοδοσίας.

Η Βουλή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Συγκυβέρνηση σαν ένας σκόπελος που οφείλει να αποφεύγει ο κάθε υπουργός. Το Κοινοβούλιο είναι ένας χώρος που έχει να προσφέρει πέρα από την επικύρωση προειλημμένων αποφάσεων και νέες ιδέες, διαφορετικές προτάσεις μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο, αρκεί να θέλει κανείς να συμμετέχει σ’ αυτόν.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει να επιδεικνύει την δυσανεξία στην άλλη άποψη και τον φόβο της κριτικής, στοιχεία που παραπέμπουν σε μη κοινοβουλευτικά καθεστώτα.

Η σημερινή κατ’ επίφαση λειτουργία της Βουλής δεν καλύπτει πλέον ούτε προσχηματικά την ουσιαστική «απραξία των Συγκλητικών που δεν νομοθετούνε», όπως έλεγε ο Καβάφης. Ξαναδιαβάζοντας το ποίημα του μεγάλου μας ποιητή, θα δούμε ότι εκείνοι που περίμεναν τους βάρβαρους πιστεύοντας ότι ο ερχομός τους θα ήταν για τους ίδιους «μια κάποια λύσις», δεν έδιναν πλέον καμία αξία στη νομοθέτηση. Έλεγαν χαρακτηριστικά:

«τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί; Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν...».

Εμείς δεν προσβλέπουμε στον ερχομό κανενός «βαρβάρου» για να δώσει απ’ έξω τη λύση στην κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας. Αντίθετα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σθεναρά ενάντια στην αυτοκατάργηση της Βουλής και στην υποκατάσταση των βουλευτών από ανθρώπους που δεν ψήφισε ο Ελληνικός λαός. Ο αγώνας αυτός κι όχι η εθελοδουλία είναι πραγματικά η μόνη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου