ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΕΠ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ»


ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΩΛ ΤΟΜΣΕΝ

«ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΟΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗΤΟΣ»

«ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΦΑΚΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ»
 

Με το θεσμικό του ρόλο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μίλησε σήμερα ο Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια της Βουλής, που είχε ως θέμα:

  1. Την επικύρωση της διμερούς συμφωνίας για τη συνεργασία Ελλάδος - Εσθονίας σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, που είχε υπογράψει η Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου το 2011.
  1. Τη ψήφιση τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη παράταση ενός έτους στις λήψεις των ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, προκειμένου να μη παραγραφούν.
Στη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αναρωτιέμαι πράγματι εάν οι Εσθονοί θα μας κάνουν ακόμα πιο εξειδικευμένους στον κανιβαλισμό; Τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων;

Αυτό που συμβαίνει με το θέμα του ΙΚΑ, είναι ότι η μία κοινωνική ομάδα, εκείνοι οι οποίοι προσελήφθησαν με ΑΣΕΠ στην ΑΤΕ και τους πήγαν τελικά στο ΙΚΑ αφού πουλήθηκε η ΑΤΕ, έχουν αντιμέτωπους εκείνους οι οποίοι πέτυχαν με ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ και οι θέσεις τους κατελήφθησαν από εκείνους της...ΑΤΕ!

Αυτές οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις έχουν βάλει σε σύγκρουση ανθρώπους που θα μπορούσαν να δουλεύουν αρμονικά μέσα σε μία δημόσια υπηρεσία και οι οποίοι τώρα είναι σπασμένοι στα δύο και ο ένας συγκρούεται με τον άλλον. Αυτό καταφέρατε να κάνετε κύριοι της κυβέρνησης. Αλλά εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα στηρίξουμε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που θα τους δικαιώνει. Δεν μπορεί το κράτος να συμπεριφέρεται ανήθικα.

Και επίσης αναρωτιέμαι: Χρειαζόμαστε τους Εσθονούς για να μάθουμε και το πώς θα μεθοδεύουμε τις απολύσεις, μέσω της διαθεσιμότητας; Πώς θα μεθοδεύουμε μέσω των οριζοντίων περικοπών των ΔΕ και αύριο των αορίστου χρόνου, τις απολύσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στα πανεπιστήμια;

Θέλουμε τους Εσθονούς για να μας τα μάθουν όλα αυτά;

Και αρνούμαι να επικυρώσω (που δεν θα το κάνω βέβαια) μία συμφωνία για τη πάταξη της διαφθοράς την οποία προχώρησε αποσπώντας και το Λευκό Μεγαλόσταυρο της Εσθονίας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος ο οποίος βασίλευσε σε μία περίοδο άκρατης διαφθοράς στη χώρα μας, από τότε που το δωράκι στο Μαυρίκη των 500 εκατομμυρίων ήταν απλά δωράκι και όχι διαφθορά.

Το αρνούμαι την εποχή που η ελληνική κυβέρνηση δεν τολμά να σηκώσει το κεφάλι της και να πει στη Μέρκελ «φέρε μας τις λίστες Χριστοφοράκου».

Και σε ό, τι αφορά στην τροπολογία για την παράταση την οποία ζητά το Υπουργείο Οικονομικών: Είναι πασιφανές ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε υποθέσεις από τη στιγμή που είναι ανοιχτές.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα σχήμα οξύμωρο. Την ώρα που το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει παράταση για να ελεγχθούν εκκρεμείς υποθέσεις (και που φαντάζομαι θα είναι υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα, δεν θα είναι υποθέσεις μόνο εντός των τειχών του λεκανοπεδίου), το Υπουργείο Οικονομικών κλείνει Εφορίες. Κλείνει Εφορίες σε όλη την Ελλάδα και κλείνει τις Εφορίες και σε περιοχές δύσκολες όπως είναι τα νησιά και πόσο μάλλον όταν έχουμε παραδείγματα όπως η Λέσβος και η Κέρκυρα.

Επίσης μιλάμε για ένα Υπουργείο όπου το σύστημα της πληροφορικής –το TAXIS για παράδειγμα- μια δουλεύει μία δε δουλεύει και όποτε έχει πίεση τινάζεται στον αέρα.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να προσθέσω το εξής:

Πρόσφατα κατέθεσα μία Ερώτηση η οποία αφορά το πλαφόν που ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ένας Εφοριακός για να αρχίσει την κατάσχεση της όποιας ακίνητης περιουσίας. Γιατί θα αρχίσουν και αυτά τώρα.

Σας υπενθυμίζω ότι μία από τις ωμές εντολές-οδηγίες που έδωσε το πλέον μισητό αλλοδαπό πρόσωπο στην Ελλάδα (για μένα τουλάχιστον) ο Πωλ Τόμσεν, του οποίου έχω έτοιμη τη μήνυση για να τον πάω στα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή στο Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά των Ελλήνων, αυτός λοιπόν ο κύριος είπε:

«Δόσεις; Θα δώσουμε δόσεις οι Εφορίες; 24; Τι λέτε; Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων»!

Αυτά είπε ο Τόμσεν, αυτός ο χαρτογιακάς.

Και έχω κάνει εκκλήσεις επανειλημμένες εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προς το Υπουργείο Οικονομικών. Οι 24 δόσεις δεν επαρκούν. Οι 48 που μεθοδεύουν δεν επαρκούν. Κάντε ό,τι μπορείτε περισσότερο για να μην κλείσετε τους μισούς Έλληνες στη φυλακή και τους άλλους μισούς στα νεκροταφεία με τις αυτοκτονίες τους, διότι δεν είναι οι απατεώνες της λίστας Λαγκάρντ. Είναι εκείνοι που πριν από δύο χρόνια μπορούσαν και τώρα δεν μπορούν.

Και μια που μιλάμε για λίστα Λαγκάρντ. Έχω την πληροφορία ότι το τυράκι το τσίμπησε η κυβέρνηση και κυρίως το κομμάτι του κ. Βενιζέλου. Τη λίστα την έδωσαν για να δουν και κατά πόσο είμαστε ειλικρινείς στη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων που βεβαίως υποκρύπτουν και φοροδιαφυγή. Με τρανταχτά ονόματα.

Και αποδείξαμε για μια ακόμα φορά σε εκείνους οι οποίοι μας έδωσαν τη λίστα Λαγκάρντ, ότι είμαστε παντελώς αναξιόπιστοι για να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας στις υποθέσεις φοροδιαφυγής. Αναρωτιέμαι πόσα ονόματα λείπουν από μέσα.

Αλλά τουλάχιστον είμαι ήρεμος από το γεγονός ότι το θέμα της Λίστας το έχουν στα χέρια τους και το διερευνούν οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης. Είναι ό, τι το πολυτιμότερο έχουμε αυτή τη στιγμή σαν εγγύηση στον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

Και από εκεί και πέρα ας φροντίζει το σύστημα να κυνηγά τον κάθε Βαξεβάνη που τολμά και σηκώνει κεφάλι ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου