ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΣΤΡΑΤΗ


Τον κώδωνα του κινδύνου για την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απουσία ιατρών στον Αη Στράτη ενός νησιού που έχει υποτυπώδη θαλάσσια σύνδεση τόσο με τη Λήμνο όσο και με τη Λέσβο, έκρουσε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

 Όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ η Πολιτευτής Λέσβου του Κινήματος, Χρύσα Καραϊσκάκη, η οποία και κατάγεται από τον Αη-Στράτη, «η λύση μετά τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πλήρωση των δύο θέσεων αγροτικών ιατρών, δίνεται με την προσωρινή τοποθέτηση λειτουργών της Υγείας από τα νοσοκομεία της Λήμνου και της Μυτιλήνης».

Δραματικό SOS όμως εξέπεμψαν ο Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Δημήτρης Κατσιφαράκης, ο οποίος τόνισε πώς «μόνο το Υπουργείο Υγείας μπορείς να χειριστεί το ζήτημα με αποτελεσματικότητα» αλλά  και ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Χαράλαμπος Μακρής που υπογράμμισε ότι «η περιοχή τους, αφήνεται στην εγκατάλειψη».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Ο ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Χωρίς γιατρούς έμεινε το νησί του Αγίου Ευστρατίου καθώς δεν εκδηλώθηκε σχετικό ενδιαφέρον για την πλήρωση των δύο θέσεων αγροτικών γιατρών.

Όπως με ενημερώνει η Πολιτευτής Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρύσα Καραϊσκάκη, καταγόμενη από τον Αη Στράτη, η λύση δίνεται με προσωρινή τοποθέτηση αγροτικών γιατρών από τα νοσοκομεία της Λήμνου και της Μυτιλήνης, ενώ ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Δημήτρης Κατσιφαράκης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι:

«Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην μείνει το νησί χωρίς γιατρό. Τη λύση του προβλήματος μόνο το Υπουργείο Υγείας μπορεί να χειριστεί με αποτελεσματικότητα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής, δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ότι:

«Μας αφήνουν στην εγκατάλειψη και θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο να δώσει κίνητρα ώστε να έρθουν οι γιατροί στα νησιά μας».

Σας παραπέμπει μάλιστα και στις σχετικές εκπομπές της era-aegean.gr, αλλά και στο αναρτήσεις της ιστοσελίδας limnosreport.gr

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος και μάλιστα σε ένα νησί, που έχει υποτυπώδη θαλάσσια σύνδεση με τη Λήμνο και πόσο μάλλον με τη Λέσβο;

2.    Ποιες θα είναι οι ευθύνες σας εάν και εφ όσον χαθεί μια ανθρώπινη ψυχή από τις ελλείψεις που σας καταγγέλλουμε;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου