ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνος Ουζουνίδης για την ανεπαρκή αστυνομική κάλυψη στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών (Ε.Χ.Π.Α.) στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, μετά την εξέγερση των λαθρομεταναστών που σημειώθηκε στις 5/12/2012.
Στην απάντησή του ο κ. Δένδιας, αναφέρει πως η αστυνομική δύναμη στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών (Ε.Χ.Π.Α.) στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, είναι επαρκής. Και αυτό παρά το γεγονός, πως το ίδιο το στελεχιακό δυναμικό του Ε.Χ.Π.Α. Φυλακίου επισήμανε μετά από τα συγκεκριμένα γεγονότα της εξέγερσης των κρατουμένων, πως υπάρχει αριθμητική ανεπάρκεια του προσωπικού φύλαξης των παράνομων μεταναστών.

Ο Υπουργός επισημαίνει στην απάντησή του ότι για το Ε.Χ.Π.Α Φυλακίου «διατίθεται επαρκής αστυνομική δύναμη καθ’ όλο το 24ωρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής», ενώ συμπληρώνει πως αφού «μεμονωμένα περιστατικά αντιδράσεων κρατουμένων αλλοδαπών έχουν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά από τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις», η αστυνομική δύναμη είναι επαρκής. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι υπεύθυνοι φύλαξης του Ε.Χ.Π.Α. Φυλακίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου μετά από την εξέγερση στις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς για τη φύλαξη 162 λαθρομεταναστών με τον υπάρχον δυναμικό, αντιστοιχούσαν μόνο 4 αστυνομικοί σε κάθε βάρδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου