ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ 2008


«ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΠ' ΕΞΩ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ»
  
Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη προκειμένου να αρθεί η εργασιακή ομηρία των επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ 2008, που από το 2010, αναμένουν την απορρόφησή τους στις θέσεις για τις οποίες το ίδιο το Κράτος τους έκρινε κατάλληλους, ζητά με Ερώτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Άνθρωποι πτυχιούχοι με εξειδίκευση στο αντικείμενό τους περιμένουν στωικά πότε θα υπάρξει κάποιος που θα αναγνωρίσει την αδικία και πάνω από όλα την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αυτής της αναμονής» υπογραμμίζουν οι 6Κ και προσθέτουν το εξής συγκλονιστικό:

«Την ίδια στιγμή που επίορκοι, πολιτικά βύσματα και ρουσφέτια, άνθρωποι αδαείς ως προς τις θέσεις που κατέχουν, άνθρωποι που μπήκαν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με πλαστά έγγραφα και υπεράνω κάθε αξιολόγησης, εξακολουθούν να βρίσκονται στην μισθοδοσία του ελληνικού δημοσίου, εμείς οι άξια επιτυχόντες και γνώστες αντικειμένων όπως γραφίστες, σχεδιαστές, ηλεκτρονικοί κ.λ.π. περιμένουμε... και περιμένουμε... και περιμένουμε...!!!»

«Δεν νομίζετε ότι η εν λόγω προκήρυξη έχει υποστεί άδικη μεταχείριση έναντι των άλλων αφού σημειώθηκε καθυστέρηση από τον ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ενώ διοριστέοι από νεότερες προκηρύξεις έχουν πλέον τοποθετηθεί στις θέσεις τους;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση απορρόφηση των επιτυχόντων της προκήρυξης 6Κ του 2008.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ 2008»

Κύριε Υπουργέ,

Το ΑΣΕΠ με την προκήρυξη 6Κ/2008 προκήρυξε 973 θέσεις τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ σε διάφορους φορείς του Δημοσίου τομέα.

Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή διαμαρτυρίας των επιτυχόντων μεν αδιόριστων δε της προκήρυξης 6Κ 2008:

«Αξιότιμε κα./ κε βουλευτή ,

Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε εδώ και 3 χρόνια αυτόν τον εμπαιγμό από το ελληνικό κράτος απέναντί μας, σχετικά με την απορρόφησή μας στις θέσεις που ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ προκήρυξε και για τις ίδιες θέσεις που ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ έκρινε πως πληρούμε τις προϋποθέσεις ώστε να τις στελεχώσουμε!

Όσοι από εμάς βρισκόμαστε ακόμα σε αυτήν την, θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω, ομηρία διορισμού, θεωρούμε πως έχει ξεχειλίσει πλέον το ποτήρι.

Μπαίνοντας σε μια διαδικασία αξιολόγησης από μια ανεξάρτητη αρχή όπως ο ΑΣΕΠ, θεωρήσαμε πως θα καταφέρναμε να συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία πέρα από ρουσφέτια και τακτικές τις οποίες όχι μόνο δεν επικροτούμε αλλά τις καταδικάζουμε κιόλας.

Αντ’ αυτού, έχοντας ακολουθήσει τις νόμιμες οδούς διεκδίκησης κρατικών θέσεων, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εργασιακής ομηρίας, μη μπορώντας να προγραμματίσουμε τις ζωές μας.

Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκονται στην ανεργία από το 2010 έως και σήμερα το ίδιο διάστημα που το ελληνικό κράτος αδυνατεί να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να μας απορροφήσει στις θέσεις για τις οποίες μας έκρινε κατάλληλους, ανακοινώνοντας τα ονόματα μας στον πίνακα διοριστέων για την προκήρυξη της 6Κ2008.

Άνθρωποι πτυχιούχοι με εξειδίκευση στο αντικείμενό τους περιμένουν στωικά πότε θα υπάρξει κάποιος που θα αναγνωρίσει την αδικία και πάνω από όλα την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αυτής της αναμονής. Την ίδια στιγμή που επίορκοι, πολιτικά βύσματα και ρουσφέτια, άνθρωποι αδαείς ως προς τις θέσεις που κατέχουν, άνθρωποι που μπήκαν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με πλαστά έγγραφα και υπεράνω κάθε αξιολόγησης, εξακολουθούν να βρίσκονται στην μισθοδοσία του ελληνικού δημοσίου, εμείς οι άξια επιτυχόντες και γνώστες αντικειμένων όπως γραφίστες, σχεδιαστές, ηλεκτρονικοί κ.λ.π. περιμένουμε... και περιμένουμε... και περιμένουμε...!!!

Σαν νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπός μας στην βουλή των ελλήνων, δεν ζητούμε αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ασχοληθείτε με την περίπτωσή μας και να κάνετε επερώτηση σχετικά με την υπόθεσή μας.

Εμείς σας εμπιστευθήκαμε και σας δώσαμε την ψήφο μας οπότε θεωρούμε υποχρέωσή σας να μεριμνήσετε στο να εισακουστούμε στο κοινοβούλιο και να λάβουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση χωρίς μνημονιακές υπεκφυγές. Διώξτε αυτούς που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και απορροφήστε τους νόμιμους πτυχιούχους της προκήρυξης 6Κ2008».

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ.  Υπουργός:

1.    Ποια είναι η θέση σας απέναντι στο ζήτημα των αδιόριστων; Πότε επιτέλους οι άνθρωποι αυτοί θα τοποθετηθούν;
2.    Δεν νομίζετε ότι η εν λόγω προκήρυξη έχει υποστεί άδικη μεταχείριση έναντι των άλλων αφού σημειώθηκε καθυστέρηση από τον ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ενώ διοριστέοι από νεότερες προκηρύξεις είναι πλέον διορισμένοι;
3.    Για ποιο λόγο οι μετατάξεις έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος των θέσεων που δικαιούνται οι επιτυχόντες αυτοί;
4.    Γνωρίζετε ότι καταπατάται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας;
5.    Πώς γίνεται να κρατάτε τους ανθρώπους αυτούς σε καθεστώς ομηρίας και ταυτόχρονα να τοποθετούνται σύμβουλοι και συνεργάτες υπουργών και βουλευτών με παχυλότατους μισθούς;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου