ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟ ΚΤΕΛ


Στην επανεμφάνιση του φλέγοντος και ακανθώδους ζητήματος της αδυναμίας μεταφοράς μαθητών στα σχολεία της Χίου λόγω της μη καταβολής από πλευράς ελληνικής Πολιτείας 1.000.000 ευρώ στα υπεραστικά ΚΤΕΛ, ταξί και αγοραία, αναγκάζεται για μία ακόμα φορά να επανέλθει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ, «η διακοπή της εκτέλεσης των μαθητικών και τακτικών δρομολογίων αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, καθ’ ότι αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του σε μισθούς, εργοδοτικές εισφορές και καύσιμα».

«Με λίγα λόγια ξαναγυρίσαμε στις ίδιες καταστάσεις που βιώσαμε πανελλαδικά τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, τότε που με πομπώδεις ανακοινώσεις και δηλώσεις, δίνατε την υπόσχεση ότι θα εξοφλήσετε τα χρέη στα ΚΤΕΛ, τα ΤΑΞΙ και τα ΑΓΟΡΑΙΑ», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση εξόφληση των οφειλομένων στους δικαιούχους προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟ ΚΤΕΛ»

Κύριοι Υπουργοί,

Στην απόφαση διακοπής των μαθητικών δρομολογίων οδηγήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου δηλώνοντας μέσα από δελτίο τύπου αδυναμία εκτέλεσης εξαιτίας ανυπαρξίας χρημάτων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου ανακοινώνει ότι από 26/3/ διακόπτει την εκτέλεση των δρομολογίων τακτικών και μαθητικών, αδυνατώντας πλέον να αντιμετωπίσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του σε μισθούς, εργοδοτικές εισφορές και καύσιμα.

Η διακοπή αφορά τα λεωφορεία του Υπ. ΚΤΕΛ Χίου, τα ΤΑΞΙ, και τα Αγοραία λόγω της μη εξόφλησης των οφειλομένων από την πολιτεία μεταφορών μαθητών ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ζητούμε την άμεση εξόφληση των οφειλομένων για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας».

Κύριοι Υπουργοί,

Με λίγα λόγια ξαναγυρίσαμε στις ίδιες καταστάσεις που βιώσαμε πανελλαδικά τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, τότε που με πομπώδεις ανακοινώσεις και δηλώσεις, δίνατε την υπόσχεση ότι θα εξοφλήσετε τα χρέη στα ΚΤΕΛ, τα ΤΑΞΙ και τα ΑΓΟΡΑΙΑ.

Και σας ερωτώ:

1.    Πότε επιτέλους θα δείξετε συνέπεια στις υποσχέσεις σας;
2.    Πόσα χρήματα χρωστάτε πανελλαδικά σε ΚΤΕΛ και πόσα σε ΤΑΞΙ και πόσα σε ΑΓΟΡΑΙΑ;
3.    Πότε θα τα εξοφλήσετε;
4.    Πότε θα εξοφλήσετε ειδικότερα το ΚΤΕΛ Χίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς -  Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου