ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σίτιση των φοιτητών των Πανεπιστημίων Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Θράκης»
  
Στο Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ της 14 Μαρτίου 2013 με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΛΟΓΟΥ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ» μεταξύ άλλων και στην παράγραφο 13, σε ποια προϊόντα τροφίμων αφορούν τα θετικά δείγματα του ως άνω Δελτίου Τύπου αναφέρει: «Τέσσερα προϊόντα και συγκεκριμένα Κεμπάπ τύπου Αρμένικο με ημ/νία λήξης 7/8/2013. Σουτζουκάκι 80 γρ. με ημ/νία λήξης 24/1/2014 και Μπιφτέκι 130 γρ. με ημερομηνίες 27/11/2013 και 12/2/2014, τα οποία παράγονται από την εταιρία Τ και Τ Foods AE (630 80 Λάκωμα Χαλκιδικής ) και δειγματίστηκαν στην επιχείρηση «ΧΟΥΤΟΣ CATERING AE».

Η επιχείρηση «ΧΟΥΤΟΣ CATERING AE» στην ιστοσελίδα της αναφέρει μεταξύ των μεγαλύτερων πελατών και τα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την τροφοδοσία των κατά τόπους φοιτητικών λεσχών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ακόμη πελάτες της αναφέρονται μουσικά σχολεία Θεσσαλονίκης, Βόλου, Κομοτηνής, Λάρισας, βρεφονηπιακοί σταθμοί των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας, Νοσοκομειακά Ιδρύματα (Θεαγένειο , ΑΧΕΠΑ, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Νοσοκομείο Κατερίνης, Ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης), Πυροσβεστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, Στρατιωτική Λέσχη (ΣΑΣΣ) κ.α.

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

1.    Έχετε προβεί σε περαιτέρω ελέγχους στην παραπάνω εταιρία «ΧΟΥΤΟΣ CATERING AE» έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σίτιση των παραπάνω Ιδρυμάτων;
2.    Έχει ελεγχθεί η σύμβαση της παραπάνω εταιρίας με τα Ιδρύματα για την ποιότητα των διατιθέμενων τροφίμων ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου