ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΠΕΡΥΣΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ «ΕΝΕΣΗ» 25.000 ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ολοκλήρωσε την 24ωρη νέα επίσκεψή του στη Λέσβο, την οποία έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και επέστρεψε σήμερα το πρωί στην Αθήνα για το κοινοβουλευτικό του έργο στην Ολομέλεια, αλλά και σε Επιτροπές της Βουλής.

Στη Μυτιλήνη είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσο Γιακαλή, το Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο, μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου, όπως επίσης και με μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με τα οποία επαναδιαπιστώθηκε η απόλυτη επιτυχία της πρόσφατης Προσυνεδριακής του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη παρουσία του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου.

Ο Τέρενς Κουίκ παρακολούθησε και την ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ρόλο της Τουρκίας στην σπουδαιότατη γεωπολιτική θέση του πλανήτη, όπου οφείλει να δεσπόζει η Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εν’ όψει της επετείου της 25ης Μαρτίου από τον Ελληνοαμερικανικό Σύλλογο Λέσβου Mytilene Grace.

Αναχωρώντας από τη Μυτιλήνη ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Η οικονομική κατάσταση σε όλη τη Λέσβο, συμπεριλαμβανομένων της Λήμνου και του Άη- Στράτη, χειροτερεύει από μήνα σε μήνα. Όλοι οι παράγοντες της περιοχής μου μιλάνε για κατάρρευση.

Άκουσα το Δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο να λέει ότι το χρόνο που πέρασε η αγορά της Λέσβου στηρίχθηκε στα χρήματα που άφησαν οι 25.000 Τούρκοι οι οποίοι πέρασαν στο νησί είτε για τουρισμό είτε για να κάνουν τα ψώνια τους.

Και μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί αυτή την εισαγόμενη «ένεση», από τη στιγμή που το ελληνικό Κράτος, η ελληνική κυβέρνηση, έχει εγκαταλείψει πλήρως το νησί.

Ζήτημα, βεβαίως, υπάρχει και με το επερχόμενο ξεπούλημα του αεροδρομίου Μυτιλήνης, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Περιφερειάρχης με διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν είναι ελλειμματικό αλλά αφήνει και κέρδη. Είναι ένα ζήτημα, για όλα τα αεροδρόμια του Αιγαίου για το οποίο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε σαφέστατη αρνητική θέση.

Παρακολουθώ επίσης και την πρόοδο της πύλης εισόδου στην Πέτρα, όπου φαίνεται ότι κάποιο μανδαρίνοι της Αθήνας βάζουν εμπόδια, αλλά τους διαμηνύω ότι αυτό που ξεκίνησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πέτρα, για να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι εκλεγμένοι Βουλευτές των άλλων κομμάτων του νησιού, θα ολοκληρωθεί θέλουν δεν θέλουν.

Τέλος, εξακολουθεί να είναι δραματική η κατάσταση με το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Κανένας δεν δέχεται να το αναλάβει, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Διοικητή του. Αφήνω κατά μέρος το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς στην επόμενη επίσκεψή μου στη Μυτιλήνη σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάω να δω την κατάσταση από κοντά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου