ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


«Ο Βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνος Ουζουνίδης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των οικίσκων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, θέλει να κάνει γνωστά στους συμπατριώτες του, σημεία από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε ερώτησή του, που κατέθεσε στις 30/08/2012 για τα πρόχειρα και μη σωστά σχεδιασμένα μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Σε κάποιο λοιπόν σημείο διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον προαναφερόμενο νόμο(3907/2011), οι υπήκοοι τρίτων χωρών διαμένουν στο Κέντρο αυτό για 15 ως 20 ημέρες, με την παρέλευση των οποίων παραπέμπονται στον αρμόδιο φορέα, ήτοι στην Υπηρεσία Ασύλου, εφόσον έχουν ασκήσει αίτημα ασύλου και στις αστυνομικές αρχές εφόσον δεν έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα.

Επιπροσθέτως, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και την ενίσχυση της πολιτικής αναγκαστικών και εθελοντικών επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στις τρίτες χώρες καταγωγής τους.

Οι κατά καιρούς εξεγέρσεις ,οι πρόσφατες αποδράσεις, δεν μας εφησυχάζουν καθόλου για το πόσο η Ελληνική Κυβέρνηση είναι στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση των ανθρωπιστικών αξιών και των συμφερόντων των πολιτών αυτής της χώρας και δη της δεινοπαθούσας ακριτικής περιοχής μας.

Η έναρξη λειτουργίας των οικίσκων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας σηματοδοτεί και επίσημα την μετατροπή της περιοχής μας σε απέραντο στρατόπεδο παράνομων μεταναστών και βέβαια στην κοσοβοποίηση της περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου