ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο Βόλο»


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρευρέθη στη Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο Βόλο που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Λίγες ώρες πριν την συνέλευση, μετά από σχετική ενημέρωση της από εκπροσώπους του Σωματείου, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε επιστολή προς την εργοδοσία ζητώντας την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων για αποπληρωμή με τμηματικές καταβολές, έως του τέλος του 2013, των οφειλομένων μετά την δίμηνη μείωση των αποδοχών τους κατά 18%. Μετά το τέλος της συνέλευσης του Σωματείου η Μαρίνα Χρυσοβελώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς το κακό δεν άργησε να τριτώσει στη Μαγνησία! Ξεκίνησε με τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων στη ΣΟΒΕΛ, ακολούθησε με την αναστολή της καταβολής των εκτάκτων επιδομάτων στους εργαζομένους της ΑΓΕΤ και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξαγγελθείσα δίμηνη περικοπή κατά 18% των αποδοχών των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο Βόλο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του χάους που επέφερε η εισβολή των Μνημονίων στη χώρα μας. Και τούτο παρά το γεγονός ότι οι συγκυβερνώντες καυχώνται για την δήθεν ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα, τη στιγμή που το μόνο που έχει «επιτευχθεί» από μέρους τους είναι η ολοκληρωτική ισοπέδωσή του.

Ποιος άραγε από τους υποτιθέμενους «σωτήρες» της χώρας μας μπορεί να εγγυηθεί στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο Βόλο ότι η δίμηνη αυτή μείωση αποδοχών δεν αποτελεί την αρχή για μία σειρά νέων μειώσεων στο άμεσο μέλλον ή ακόμα και απολύσεων; Και όλα αυτά επειδή ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, αρνείται να προβεί στη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, το υψηλό κόστος της οποίας αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον κλάδο της χαλυβουργίας, με τελικούς αποδέκτες τους ήδη σκληρά πληττόμενους από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια εργαζόμενους.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον εμπαιγμό του Ελληνικού λαού, γιατί σε λίγο οι συγκυβερνώντες δε θα προλαβαίνουν να απαριθμούν θανάτους από υποσιτισμό και αυτοκτονίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου