ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Μίκα Ιατρίδη: «Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, συνεχίζουν και υπονομεύουν τον τουρισμό μας. Αν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ανταγωνιστών μας, πρέπει να μας το πουν»

Επίκαιρη ερώτηση για την κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο, κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Τουρισμού.

Στην ερώτησή της, η βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή, στερείται κάθε λογικής και αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, όπως έχει δημιουργήσει και ο πολύ υψηλός ΦΠΑ στην εστίαση. Η βουλευτής διερωτάται, αν τελικά στόχος της κυβέρνησης και της Τρόικας είναι η υπονόμευση του τουριστικού μας προϊόντος, έναντι των ανταγωνιστών μας και ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, με ποια μελέτη ελήφθη η απόφαση αυτή και αν προτίθενται να την αλλάξουν.

Με την κατάθεση της ερώτησης, η Μίκα Ιατρίδη, έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Δωδεκανήσιοι έχουν βαρεθεί να ακούν λεονταρισμούς, χωρίς αντίκρισμα και να βλέπουν τα συνηθισμένα κροκοδείλια δάκρυα, από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας.

Επιτέλους, ας πουν και ένα ξεκάθαρο «όχι» στην προκλητική υπονόμευση, όχι μόνο του τουρισμού μας, αλλά και του τόπου μας συνολικά. Ας κάνουν επιτέλους, πράξη, τα όσα λένε.

Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο για να προχωρούν σε άκρατες υποσχέσεις. Ας ενημερώσουν την κυβέρνηση, που υποστηρίζουν ότι δεν είναι δεδομένοι.

Επανειλημμένα, έχουμε προειδοποιήσει και έχουμε τεκμηριώσει με στοιχεία, ότι η πολιτική του μνημονίου, καταστρέφει τα νησιά μας. Αυτό γίνεται και τώρα.

Ας σταματήσουν για μια φορά, να κατηγορούν εμένα για λαϊκισμό και να πουν ξεκάθαρα στο Δωδεκανησιακό λαό, αν οι ίδιοι συμφωνούν με την προάσπιση των συμφερόντων των δανειστών και των ανταγωνιστών μας ή αν - έστω και τώρα - θα λειτουργήσουν για την προάσπιση των συμφερόντων του λαού που τους εξέλεξε».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού»

Σταθερά και μεθοδικά η κυβέρνηση με την πολιτική της φαίνεται να απαξιώνει το βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας, που είναι ο Τουρισμός.

Πρώτον, η εμμονή της Τρόικας και η πειθήνια, μέχρι στιγμής, συμπεριφορά της κυβέρνησης να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, όταν ο μέσος όρος στις ανταγωνίστριες χώρες είναι 5%-8%, σημαίνει ότι σκοπίμως υπονομεύεται η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Δεύτερον, η πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο όνομα, δήθεν, της εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης, με τις οποίες καταργούνται οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο και μεταφέρονται στον Πειραιά και την Πάτρα αντίστοιχα.

Επειδή η πρόταση αυτή στερείται κάθε λογικής. Επειδή η μεταφορά των ΠΥΤ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, με δεδομένο ότι και οι υπηρεσίες στον Πειραιά και την Πάτρα, λόγω μνημονίου, θα είναι υποστελεχωμένες. Επειδή με την απόφαση αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη η αποκέντρωση και η λύση των προβλημάτων των πολιτών στην περιοχή όπου κατοικούν 

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

  1. Στη βάση ποιας συγκεκριμένης οικονομοτεχνικής μελέτης ελήφθη η απόφαση αυτή και αν σκοπεύουν να την αλλάξουν.
  2. Ποια η αντίδραση του Υπουργείου Τουρισμού και ποια εναλλακτική πρόταση σκοπεύει να καταθέσει ώστε να διατηρηθούν οι ΠΥΤ εκεί ακριβώς που είναι ζωντανός ο τουρισμός.

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου