ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παρευρέθη στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εξαγγελθείσα κατάργηση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ν. Ιωνίας. Με αφορμή τη συγκέντρωση η Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απόφαση για λουκέτο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία Βόλου, που δεν στηρίζεται σε κανένα λογικό κριτήριο, γιατί πρόκειται για ένα υποκατάστημα που δεν έχει καν έξοδα ενοικίου, είναι ιδιόκτητο και θα μπορούσε κάλλιστα να ενσωματώσει όλα τα ήδη συγχωνευθέντα περιφερειακά υποκαταστήματα της Π.Ε. Μαγνησίας (Ζαγοράς κλπ) και να παραμείνει παράλληλα με το ΙΚΑ Βόλου για ένα Νομό με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.

Έτσι λοιπόν θα βρεθούμε μπροστά στο χάος, αφού στο ΙΚΑ του Βόλου ούτε οι υπάλληλοι που θα μεταφερθούν από την Ν. Ιωνία δεν θα χωρούν να στεγασθούν, πόσο μάλλον οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες, οι οφειλέτες, οι συνταξιούχοι, οι δικαιούχοι παροχών, οι ασθενείς, οι λογιστές, οι ιατροί, οι μηχανικοί οι οποίοι θα πρέπει να συνωστίζονται στο ίδιο κατάστημα, στο οποίο μέχρι σήμερα, που ακόμα το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας λειτουργεί, οι ασφαλισμένοι ξυπνούν από τις 2 τα ξημερώματα για να προλάβουν να εξυπηρετηθούν κάποια στιγμή το πρωί.

Άλλωστε το γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται το Υποκατάστημα ΙΚΑ Ν. Ιωνίας αποτελεί δημόσια ιδιοκτησία, η οποία δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφήνει σαφέστατες υπόνοιες για το τι μέλλει γενέσθαι με το κτίριο αυτό. Μήπως και αυτό θα ακολουθήσει το δρόμο της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ;

Πρόκειται λοιπόν για ξεκάθαρη υποβάθμιση των ασφαλιστικών δομών του κυριότερου ασφαλιστικού φορέα στη Μαγνησία και δεν υπάρχει άλλη επιλογή για όλους μας παρά να στηρίξουμε τη διαμαρτυρία για το θέμα αυτό, ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσει η παράλογη απόφαση της συγκυβέρνησης για το λουκέτο στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Η συμμετοχή μας δεν αποτελεί μόνο στήριξη των εργαζομένων αλλά διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στην υγεία και την ασφάλιση, ως πολίτες της Μαγνησίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου