ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήνει στην αγωνία όσους ζουν από τον τουρισμό»

Την επίκαιρη ερώτηση για την κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (ΠΥΤ) έδωσε ξανά προς κατάθεση η βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη.

Από την πρώτη στιγμή, που προτάθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  η κατάργηση των υπηρεσιών, η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, η οποία, όμως, δεν συζητήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, λόγω κωλύματος της αρμόδιας Υπουργού.

Με την κατάθεση, εκ νέου, της επίκαιρης ερώτησης για την κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Η συνεχής τακτική των Υπουργών να μην προσέρχονται στη Βουλή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών δείχνει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί, επί της ουσίας, να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τη λογική με την οποία λαμβάνει τις αποφάσεις της.

Η πρόταση για την κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού έχει δημιουργήσει την εύλογη ανησυχία και αγανάκτηση όσων ζουν από τον τουρισμό και, το κυριότερο, δεν μπορεί να εξηγηθεί στη βάση της κοινής λογικής.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα και να μην αφήνει στην αγωνία τους φορείς του τουρισμού, ειδικά όταν εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο για την οικονομία της χώρας».

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού».

Σταθερά και μεθοδικά η κυβέρνηση με την πολιτική της φαίνεται να απαξιώνει το βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας, που είναι ο Τουρισμός.

Πρώτον, η εμμονή της Τρόικας και η πειθήνια, μέχρι στιγμής, συμπεριφορά της κυβέρνησης να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, όταν ο μέσος όρος στις ανταγωνίστριες χώρες είναι 5%-8%, σημαίνει ότι σκοπίμως υπονομεύεται η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Δεύτερον, η πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο όνομα, δήθεν, της εξυγίανσης της Δημόσιας Διοίκησης, με τις οποίες καταργούνται οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο και μεταφέρονται στον Πειραιά και την Πάτρα αντίστοιχα.

Επειδή η πρόταση αυτή στερείται κάθε λογικής. Επειδή η μεταφορά των ΠΥΤ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, με δεδομένο ότι και οι υπηρεσίες στον Πειραιά και την Πάτρα, λόγω μνημονίου, θα είναι υποστελεχωμένες.

Επειδή με την απόφαση αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη η αποκέντρωση και η λύση των προβλημάτων των πολιτών στην περιοχή όπου κατοικούν 

Ερωτάται η κα Υπουργός

  1. Στη βάση ποιας συγκεκριμένης οικονομοτεχνικής μελέτης ελήφθη η απόφαση αυτή και αν σκοπεύουν να την αλλάξουν.
  2. Ποια η αντίδραση του Υπουργείου Τουρισμού και ποια εναλλακτική πρόταση σκοπεύει να καταθέσει ώστε να διατηρηθούν οι ΠΥΤ εκεί ακριβώς που είναι ζωντανός ο τουρισμός.

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου