ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ



«ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ»

«ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ. ΚΑΙ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ»


«Δεν θα αποκαλύψω πώς και πότε. Κρατώ το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ετοιμαζόμαστε για δράσεις, με τις οποίες θα μας νοιώσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, πολύ σκληρά στο πετσί του. Και η πρώτη θα τσούξει πάρα πολύ.

Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ.

Με την Ελλάδα και τους νόμους της δεν θα παίξει κανείς.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε από τις καμαριέρες του Κατάρ, εκείνους που ασκούν μυστική διπλωματία με την Άγκυρα, ακόμα και σε προθαλάμους του Εμίρη του Κατάρ, να μαζέψουν το συντομότερο δυνατό το Προξενείο και τους πράκτορές του».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε σήμερα (31.03.2013) το πρωί την ομιλία του στην Προσυνεδριακή Εκδήλωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κομοτηνή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Τομεάρχης Εξωτερικών και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος της Θράκης, είπε επίσης:

«Το Προξενείο δεν μπορεί να συνεχίσει να δρα στη Θράκη με 3.000 πράκτορες και πρακτορίσκους, έχοντας προϋπολογισμό σε μαύρο χρήμα για τις αντεθνικές του ενέργειες, πάνω από 15.000.000 ευρώ το χρόνο.

Πρέπει να σταματήσει και η δράση του δίδυμου Δραγώνα -Φραγκιαδάκη που με ευρωπαϊκά κονδύλια έχει βαλθεί να εμπεδώσει την τουρκική ως επίσημη γλώσσα της Θράκης. Πολλοί, αλλά και εγώ, αυτό αντιλαμβανόμαστε και κανείς δεν παρεμβαίνει.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ανοίξει ελληνόγλωσσα και μόνο νηπιαγωγεία σε όλα τα Πομακοχώρια, με δασκάλες και δασκάλους που θα διαμένουν εκεί, ώστε να μην παραμένουν έρημους αυτές οι περιοχές στα χέρια Προξενείου. Εξ άλλου οι ίδιοι οι Πομάκοι ζητούν ελληνόγλωσσα σχολεία, γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ, όπως τους... υποχρεώνουμε (αν είναι δυνατόν) μέχρι τώρα! Για το θέμα έχω καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή, αλλά απάντηση δεν πήρα.

Στην ίδια θέση είναι και οι Ρομά. Θέλουν δεύτερη γλώσσα τη Ρομανί και όχι τούρκικα.

Προειδοποιώ τον εδώ Περιφερειάρχη, να σταματήσει τις εφόδους και τις διώξεις στο Δροσερό Ξάνθης, όπου δραστήριες Ρομά, όπως η Σαμπιχά, προσπαθούν να κρατήσουν την συνείδηση του Έλληνα πολίτη στα παιδιά τους, αποκρούοντας με το εξαιρετικό έργο τους τον συνεχή διεμβολισμό του Προξενείου. Ζητώ από τον αρχηγό του Ευάγγελο Βενιζέλο, να το συμμαζέψει ΑΜΕΣΑ.

Μην ξανατολμήσει ο Πρόξενος και ο όποιος παρατρεχάμενός του, να αναφερθεί προσβλητικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τις αποφάσεις του, όπως συνέβη με την τροπολογία για τους Ιεροδιδάσκαλους, η οποία υπερψηφίστηκε χάρη και στις έντονες προσπάθειες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Μπροστά στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τις δικές μας ψήφους πέρασε η τροπολογία.

Θα συνεχίσω, εκ μέρους του Κινήματός μας, να είμαι στο πλευρό της Χαράς Νικοπούλου, στον εκπαιδευτικό αγώνα που κάνει, αλλά και στον δικαστικό αγώνα της εναντίον των τουρκόφωνων εφημερίδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου