ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


«Θα είμαι πολύ σύντομος, κύριε Πρόεδρε. Ζητώ συγγνώμη από τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των δύο κομμάτων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, επέμεινε σήμερα να τριφτεί στη γκλίτσα του τσοπάνη ή μάλλον καλύτερα να μιλήσει για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Εχθές το βράδυ μόλις στην Προανακριτική Επιτροπή το δεξί χέρι του κ. Χρυσοχοΐδη, ο εισαγγελέας ο κ. Διώτης, ανέφερε ότι ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου έχει ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ. Το δεξί χέρι και Γενικός Γραμματέας του κ. Χρυσοχοΐδη, είπε αυτό που λέγαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι έχει ποινικές ευθύνες, ότι συγκάλυψε, ότι είχε στα χέρια του στικάκι και μαζί με ανθρώπους, όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης, πιθανώς στη διερεύνηση που θα γίνει στο ειδικό δικαστήριο θα δούμε και ποιους εκβιασμούς κάνανε.

Ο αδελφός του Πρωθυπουργού, λοιπόν, κύριε Χρυσοχοΐδη, είναι εμπλεκόμενος με Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Ασωπό και ζήτησε από τον Υπουργό να ψάξει να βρει τι ακριβώς έχει κάνει αυτή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Δεύτερον. Ουδέποτε ζήτησα συγγνώμη από τον Αντρίκο Παπανδρέου. Τον έχω υπό κατηγορία στον εισαγγελέα Διώτη για τα CDS. Είναι υπάλληλος εταιρείας UNIGESTION, που πήρε και πόνταρε στην πτώχευση της χώρας και συνεχίζει να είναι υπάλληλος. Έχει παρανομήσει. Είναι εκείνος, ο οποίος έπαιρνε λεφτά από την «Πράσινη Ανάπτυξη» για να κάνει σεμινάρια με την Ι4Cense και με διαχειριστές ανθρώπους, όπως ο προσωπικός σας φίλος ο κ. Γριβέας, που τον διορίσατε εσείς στο διοικητικό συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και έδωσε δάνειο στον εαυτό του 17 εκατομμύρια ευρώ. Και την κοπάνησε, κάνοντας πτώχευση, με 17 εκατομμύρια.

Δικό σας ρουσφέτι ήταν. Ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου-που τον προστατεύετε τώρα και λέτε ότι εγώ του ζήτησα συγγνώμη, που ουδέποτε ζήτησα, αν δεν πάει φυλακή αυτός και η οικογένειά του, δεν θα κάνω πίσω-ήταν αυτός που πήρε τα λεφτά από το κράτος και τα έδωσε για να κάνει το συνέδριο αυτό. Ξέρετε και με ποιον άλλον; Από τα λεφτά του ΕΟΤ με υπογραφή του Άρη Σπηλιωτόπουλου -αφού ζητάτε να σας τα πω-πήρε 200.000 ευρώ για να κάνει συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς το ΠΑΣΟΚ. Και αφού ζήτησε 200.000 ευρώ από τον ΕΟΤ-είναι στη δικογραφία τώρα, που είναι εμπλεκόμενοι και άλλοι δύο Υπουργοί Τουρισμού-έδωσε τελικά το Υπουργείο Τουρισμού 238.000 ευρώ για την προώθηση του Τουρισμού.

Αυτές τις κομπίνες κάνατε. Και στις κομπίνες αυτές δεν έχει ούτε «συγγνώμη», ούτε «κάνουμε πίσω». Θα πληρώσετε και θα επιστρέψετε πίσω και τα κλεμμένα! Να το ξέρετε καλά!

Όσον αφορά τους ψεκασμούς, ρωτήστε τον κ. Βορίδη που έχει κάνει ερώτηση και τον κ. Κουβέλη, όχι εμάς.

Αφήστε, λοιπόν, αυτή τη φθηνή προπαγάνδα από μέσα, που δίνατε μαύρα κονδύλια εσείς από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και προσέξτε όταν απευθύνεστε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και σε εμένα προσωπικά. Έτσι, για να τελειώνουμε.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Υποθέτω επί προσωπικού, κύριε Χρυσοχοΐδη.

Μ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Μάλιστα, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Ορίστε, έχετε το λόγο, κύριε Χρυσοχοΐδη

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Να προσέχετε εσείς, κύριε Πρόεδρε, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πώς μιλάτε σε εμένα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να διαβάζετε τα μνημόνια πρώτα και μετά να ψηφίζετε.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Να προσέχετε εσείς, λέω, πώς απευθύνεστε σε εμένα. Κάνετε λάθος τη διεύθυνση. Σας προκαλώ εδώ και τώρα, γιατί μάλλον μπερδεύετε τα επώνυμα και τις συμπεριφορές. Και μην το ξανακάνετε αυτό σε εμένα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφήστε τα αυτά, κύριε Χρυσοχοΐδη. Να μάθετε να διαβάζετε.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεύτερον: Είπατε «προσωπικός φίλος», αναφέρατε κάποιο όνομα. Ελπίζω δεν εννοείτε σε εμένα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσάς εννοώ. Ο κ. Γριβέας

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεν γνωρίζω κανέναν μ' αυτό το όνομα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λέτε ψέματα!

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Είστε ψεύτης εσείς!

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: τα λεφτά από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Είστε ένας ψεύτης! Σας κατονομάζω και σας εγκαλώ.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεν γνωρίζω κανέναν με το όνομα αυτό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λέτε ψέματα!

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Επαναλαμβάνω, να ανακαλέσετε τώρα, διότι σας αποκαλώ ψεύτη!

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λέτε ψέματα και θα ελεγχθείτε.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Είστε ψεύτης, επαναλαμβάνω, και θα ελεγχθώ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ψέματα όλα!

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, αν νομίζει ο κ. Καμμένος και κάποιοι εδώ μέσα ότι συκοφαντώντας, κάτι μένει και θα επιβιώσουν πολιτικά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε σήμερα, είναι η σωτηρία της πατρίδας μας μέσα από πολιτικές, οι οποίες υπηρετούν το λαό και την πατρίδα και όχι σκοπιμότητες.

Εάν, λοιπόν, ο κ. Καμμένος και οποιοσδήποτε άλλος έχει στοιχεία για οποιονδήποτε.

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Εισαγγελέας

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: να τα πάει εκεί που ξέρει, εκεί που πρέπει, εκεί που λέει το Σύνταγμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στον Εισαγγελέα.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Όλες οι υπόλοιπες αναφορές και μάλιστα τέτοιου είδους ψέματα που λέτε εδώ -ένα είναι αυτό που σας ανέφερα προηγουμένως-νομίζω ότι δείχνουν την ποιότητά σας ως πολιτικού φορέα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε και τους πολιτικούς σας αντιπάλους και τους πολίτες.

Αυτά, κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, κάνω έκκληση να μείνουμε στην επερώτηση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μπορεί να λέει «ψεύτη». Εγώ αυτά που λέω τα στηρίζω. Η κυβέρνησή του και ο ίδιος ως Υπουργός έχει υπογράψει κονδύλια για το συγκεκριμένο επιχειρηματία. Τα έδωσε ο ίδιος για να γίνουν συνέδρια, όπου σε συνέδρια συμμετείχε και προσωπικά ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ως μέλος της κυβερνήσεως και γνώριζε το πρόσωπο και τον διόρισε προσωπικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην εταιρεία που έδιναν δάνεια. Γνώριζε ο ίδιος ότι έδωσε δάνεια στον εαυτό του. Και τον κάλυψε με το μηχανισμό του, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης, για να την κοπανίσει στην Αγγλία. Ο κύριος, δε, αυτός, είναι αυτός ο οποίος συντρώγει με τον αδερφό του Πρωθυπουργού τώρα στο Λονδίνο, την ώρα που πεινάει ο ελληνικός λαός.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Κύριε Πρόεδρε, ακούστε με μισό λεπτό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τέλος, εγώ περίμενα ότι φεύγοντας από την πολιτική ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα προσπαθούσε να καλύψει αυτό το οποίο είπε ενώπιον του ελληνικού λαού, ότι δεν διάβασε το μνημόνιο που ψήφισε. Να έχει αποφύγει τουλάχιστον αυτή τη ντροπή, καλύπτοντάς την με κοινοβουλευτικό λόγο και όχι ως απλός συνήγορος απατεώνων και μαφιόζων!

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Μισό λεπτό. Θα σας δώσω για ένα λεπτό το λόγο, κύριε Χρυσοχοΐδη.

Θέλω να κάνω την εξής διευκρίνιση: Δεν θέλω να υπερασπιστώ κανέναν, Ο κ. Χρυσοχοΐδης, όμως, δεν έχει κατά τον Κανονισμό το δικαίωμα να απαντήσει. Γι’ αυτό έκανα έκκληση να σταματήσουμε.

Παρακαλώ, κύριε Χρυσοχοΐδη, αν θέλετε, σας δίνω το λόγο επί προσωπικού για ένα λεπτό και μετά να προχωρήσουμε παρακάτω.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς, θα αναγκαστώ να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αποκαλώ τον κ. Καμμένο «ψεύτη» και «συκοφάντη». Όλα αυτά που είπε-επαναλαμβάνω-τον καλώ να τα ανακαλέσει. Δεν γνωρίζω πρόσωπο με το όνομα Γριβέας. Δεν το έχω συναντήσει ποτέ. Πρώτη φορά ακούω το όνομα αυτό.

Επαναλαμβάνω, εάν δεν ανακαλέσει, είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στη δικαιοσύνη για να τον ενάγω εκεί μέχρι να ζητήσει.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μαζί με τον Τσουκάτο είστε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου