ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

«Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταθέσαμε αυτή την επερώτηση για πολλούς λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο έλεγχος του νερού είναι ένα από τα εργαλεία της νέας τάξης πραγμάτων, που περιγράφεται ξεκάθαρα μέσα στο «δόγμα του σοκ».


Ο έλεγχος του νερού με το νέο διατροφικό κώδικα σημαίνει έλεγχο των πολιτών. Σημαίνει τη μετατροπή του πολίτη σε έναν ελεγχόμενο αριθμό ταυτότητος από μία παγκόσμια διακυβέρνηση που ζητά να μετατρέψει με οργουελικό τρόπο τους ανθρώπους, τους πολίτες, σε αριθμούς.

Είναι σημαντική η αναφορά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

Το νερό όμως δεν είναι μόνο αυτά. Το νερό είναι στρατηγικό μέσο. Οι πόλεμοι μέχρι πρόσφατα γίνονταν για το πετρέλαιο, οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται και για το νερό. Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι τα φράγματα στην Τουρκία που φτάνουν για να στέλνουν νερό στη Συρία, μία περιοχή που φαίνεται ότι σύντομα θα οδηγηθεί σε κατάσταση πολέμου. Πόλεμος για τα νερά γίνεται πλέον σε όλο τον κόσμο. Την ώρα που εμείς θα έπρεπε να προστατεύσουμε αυτό το μέσο το οποίο είναι οικονομικό αγαθό, είναι κοινωνικό αγαθό, είναι δημόσιο αγαθό, είναι αγαθό δημιουργίας εξωτερικής πολιτικής-βλέπουμε τι συμβαίνει και στη Βόρεια Ελλάδα, τι συμβαίνει στη Θράκη, στη Μακεδονία-ερχόμαστε να αποκρατικοποιήσουμε τα νερά, να μπούμε μέσα σε αυτήν τη λογική του νέου διατροφικού κώδικα ή της δημιουργίας Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.

Παράλληλα, όμως, η διαδικασία με την οποία γίνεται αυτό και τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης θα αποτελέσουν-φοβούμαι πολύ-υλικό για μία Εξεταστική Επιτροπή στο μέλλον.

Δεν είναι ότι αυτή τη στιγμή αποκρατικοποιείται η ΕΥΔΑΠ. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να πω ότι οι θέσεις και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προεκλογικά ήταν ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, αντίστοιχα, και η Νέα Δημοκρατία που έκανε ανακοινώσεις στο «Ζάππειο 1» και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ μιλούσαν για την ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό. Οι ομιλίες στα αμφιθέατρα της ΕΥΔΑΠ στους εργαζόμενους, ήταν η δέσμευση και των τριών εταίρων της κυβέρνησης για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα στο νερό, στη διαχείριση των υδάτων.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, τώρα εκτελείται μία εντολή της τρόικας. Εκτελεί η συγκυβέρνηση μία εντολή της τρόικας, σε αντίθεση με αυτά που έλεγε προεκλογικά και στους πολίτες, αλλά και στους εργαζόμενους. Συντελείται ένα σκάνδαλο - προετοιμάζεται μάλλον ένα σκάνδαλο - γιατί αν δει κανείς-και εγώ θα συμφωνήσω με τον κ. Βορίδη για το τίμημα-το 61% της κεφαλαιοποίησης των 530 εκατομ. ευρώ, που πολύ σωστά ανέφερε ο κ. Μαριάς, είναι 250 εκατομ. ευρώ. Συμφωνείτε με αυτό το νούμερο;

Εντάξει, 170 εκατομ. ευρώ. Ο αγοραστής της ΕΥΔΑΠ την επόμενη μέρα που πιθανώς θα δώσει τη χρηματιστηριακή αξία, τα 170 εκατομ. ευρώ, θα πάρει στα χέρια του απαίτηση από το κράτος 500 εκατομ. ευρώ. Και θέλω εδώ να σας θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έγινε και με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όταν την πρώτη φορά πουλήθηκαν στους Γερμανούς, εδόθησαν έχοντας την απαίτηση από το κράτος το οποίο μέχρι τότε δεν πλήρωνε την απαίτησή του προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά όταν τα πήραν οι Γερμανοί, την επόμενη κιόλας μέρα πληρώθηκε η απαίτηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από το κράτος. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτού;

Οι Γερμανοί πήραν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πλήρωσαν το τίμημα από την εξόφληση των οφειλών του κράτους και τους έμεινε και «ταμείο». Αυτό συμβαίνει και τώρα με την ΕΥΔΑΠ, όπου έχουν 500 εκατομ. ευρώ απαίτηση από το ελληνικό δημόσιο. Φοβούμαι πολύ ότι θα γίνει ακριβώς το ίδιο που ήδη διεπράχθη με το άλλο σκάνδαλο της ενσωμάτωσης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Και εκεί εμπλέκεται η ΕΥΔΑΠ.

Πόσο πουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς; Θα σας πω πόσο πουλήθηκε: Περίπου στην αξία των μετοχών που κατείχε η Αγροτική Τράπεζα σε μετοχές της ΕΥΔΑΠ. Το 10% δηλαδή που κατείχε η Αγροτική Τράπεζα από μετοχές της ΕΥΔΑΠ, εάν το πολλαπλασιάσετε με τη χρηματιστηριακή αξία της τιμής της μετοχής της ΕΥΔΑΠ στη συγκεκριμένη περίοδο που απορροφήθηκε η Αγροτική Τράπεζα από την Τράπεζα Πειραιώς, ήταν ακριβώς-ή σχεδόν-το τίμημα το οποίο κατέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για να πάρει την Αγροτική Τράπεζα.

Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα τα οποία θα απασχολήσουν στο μέλλον Εξεταστικές Επιτροπές, τότε ποια είναι τα σκάνδαλα; Και εκεί χρησιμοποιήθηκε πάλι η ΕΥΔΑΠ.

Η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει τώρα το 10% των μετοχών. Ποιος θα είναι ο ρόλος της αύριο στην αποκρατικοποίηση; Μήπως και αυτό θα περάσει προς τα εκεί; Διότι βλέπουμε πως ό,τι αποκρατικοποιείται στην Ελλάδα, το παίρνει η Τράπεζα Πειραιώς, ό,τι κλείνει, πάει προς τα εκεί. Δημιουργείται έτσι ένα τεράστιο τραπεζικό σύστημα το οποίο εάν ποτέ έρθει σε αδιέξοδο πληρωμής με 24 χιλιάδες εργαζόμενους, με 1600 υποκαταστήματα, θα πάρει μαζί και τη χώρα και αυτό παρακαλώ καταγράψτε το στα πρακτικά. Εύχομαι να μη συμβεί ποτέ, εύχομαι να πάνε όλα καλά, αλλά φοβούμαι πολύ ότι ετοιμάζεται να γίνει αυτό, προκειμένου να περάσουμε εκεί σε δεύτερη φάση, μετά το «μνημόνιο 5» προφανώς.

Το θέμα του νερού έχει να κάνει και με τεράστια σκάνδαλα τα οποία έχουν γίνει εκτός από αυτά που σας ανέφερα.

Κύριε Υπουργέ,

θα σας ζητήσω, μόλις γυρίσετε στο Υπουργείο σας, να πάρετε τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μελέτη του Ασωπού όπου εμπλέκεται ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου. Δείτε τι λεφτά πήραν από χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τι έργο έχουν παράγει και θα σας παρακαλέσω να ενημερώσετε από μόνος σας τη Βουλή, χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά πρώτα ενημερώστε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε σε όλες τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την εκμετάλλευση των υδάτων.

Όταν ανέλαβα Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής-στη Μυτιλήνη είναι η έδρα του Υπουργείου Αιγαίου-μου είπαν ότι το μεγαλύτερο κονδύλι το οποίο διέθετε τότε το Υπουργείο ήταν η μεταφορά νερού με υδροφόρες στα νησιά. Ξέρετε πόσο πλήρωνε το Δημόσιο εκείνη την εποχή και πόσο συνεχίζει να πληρώνει ακόμα και σήμερα; Πλήρωνε 10 ευρώ το κυβικό! Ξεκινήσαμε μαζί με το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης και κάναμε μία πιλοτική μονάδα στη Μήλο. Ξέρετε πόσο αγοράζεται αυτήν τη στιγμή το νερό από την αφαλάτωση της Μήλου η οποία εμπλέκεται με μία μόνο ανεμογεννήτρια για την παραγωγή του ρεύματος-γιατί δεν τραβάει και ρεύμα, δεν πληρώνει ρεύμα-και πόσο αποδίδει; Η απάντηση είναι 1,80 ευρώ το κυβικό, διαφορά δηλαδή περίπου στο 20% της αξίας που πληρώναμε μέχρι τότε.

Το ίδιο κάναμε τότε και στη Σύμη για να έχουμε δύο πιλοτικά και εν συνεχεία κάναμε διαγωνισμό, πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος, όχι για να δημιουργήσουν αφαλατώσεις στα νησιά -διότι αντιλαμβάνεστε ότι νησιά όπως είναι η Δονούσα ή όπως είναι η Ψέριμος δεν μπορεί να έχουν τεχνικό που θα ασχολείται με την αφαλάτωση και μάλιστα με την περίπλοκη τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης που θα μπορεί να ελέγχει τα μηχανήματα-αλλά είπαμε ότι θα αγοράζουμε το νερό μέχρι 2 ευρώ, εάν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, όπου οι εταιρείες θα φτιάξουν μόνες τους και θα πληρώνουν τις εγκαταστάσεις τους και το μόνο που θα έδιναν στο Δημόσιο από τους Δήμους, μέσω της Εγνατίας τότε, ήταν ένα κομμάτι γης. Ξέρετε πόσες εταιρείες ενδιαφέρθηκαν; Δεκαέξι εταιρείες, για να αγοράζει το νερό το ελληνικό Δημόσιο με 2 ευρώ το κυβικό αντί για 10 ευρώ που πλήρωναν για τη μεταφορά.

Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Με το που ανέλαβε η Κυβέρνηση του Γεώργιου Παπανδρέου και ενώ είχε βγει διεθνής διαγωνισμός, ακύρωσε το διαγωνισμό, με αποτέλεσμα ο νερουλάς του Παυλίδη να συνεχίζει να δουλεύει στο Αιγαίο και να συνεχίζει να εκβιάζει το κράτος. Ρωτήστε το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέχρι να τον καταργήσετε την άλλη εβδομάδα, να δείτε τι γίνεται με τα τηλεφωνήματα των δημάρχων επειδή ο νερουλάς, εάν δεν πληρωθεί, απειλεί να αφήσει τη Νίσυρο χωρίς νερό, να αφήσει τα νησιά των Κυκλάδων, του Βορείου Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και λέει ότι δεν θα μεταφέρει νερό ακόμα και στο Σαρωνικό. Γιατί; Διότι το χρησιμοποιεί ως μέσο εκβιασμού.

Δεν έγιναν λοιπόν οι αφαλατώσεις γιατί υπήρχαν συμφέροντα, γιατί κάποιοι από αυτά τα 8,20 ευρώ το κυβικό έβγαζαν λεφτά, κύριε Υπουργέ. Ελέγξτε να δείτε τι συνέβαινε στο Δήμο της Ύδρας, ένα νησί που είναι δίπλα από την Αθήνα, δίπλα από τον Πειραιά και δείτε γιατί ακόμα μεταφέρεται το νερό με το νερουλά. Είναι ο ίδιος νερουλάς, δεν υπάρχει δεύτερος νερουλάς, ο ίδιος είναι σε όλη την Ελλάδα, μονοπώλιο. Η Ύδρα συνεχίζει να πληρώνει πέντε φορές πάνω από την προσφορά να δημιουργηθούν μονάδες αφαλάτωσης, να έχουν αυτονομία τα νησιά, να μην εξαρτώνται από τα απαγορευτικά και να είναι οι εταιρείες εκείνες που έχουν την ευθύνη και της συντήρησης των συγκεκριμένων μονάδων.

Το νερό παράλληλα δεν μπορεί να κοστολογηθεί με την τιμή της μετοχής ή με την κεφαλαιοποίηση, όπως προσπαθήσαμε να το κάνουμε, από την μία ή την άλλη πλευρά. Για παράδειγμα, δύο μεγάλα έργα τα οποία έγιναν πριν από λίγα χρόνια, είναι έτοιμα να αρχίσουν να λειτουργούν σε λίγο καιρό και στηρίζονται κατά 100% στη χρησιμοποίηση του νερού.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες είναι της αρμοδιότητάς σας. Ζητήστε από τη ΔΕΗ να σας παρουσιάσουν το χρηματοδοτούμενο κατά 100% έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ικαρία. Τι κάναμε; Χρησιμοποιήσαμε το φράγμα που υπήρχε με νερό στην Ικαρία και έγινε ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο που θα κάνει τι; Θα δημιουργήσει υδροηλεκτρική μονάδα. Το νερό θα κατεβαίνει όλη την ημέρα από το πάνω φράγμα στο κάτω φράγμα που δημιουργήσαμε και τη νύχτα με ένα μόνο ανεμόμυλο θα ξανανεβαίνει το νερό και θα πηγαίνει στο φράγμα που υπάρχει στα βουνά του νησιού. Το αποτέλεσμα καλύπτει τις ανάγκες κατά 120% του ρεύματος σε ένα νησί όπως είναι η Ικαρία.

Αυτό το νερό, λοιπόν, σε ποιον θα το δώσουμε να το διαχειρίζεται; Ποιοι είναι εκείνοι που θα το εκμεταλλευτούν; Γιατί έρχονται και καταγράφουν αυτήν τη στιγμή τις πηγές και τα πηγάδια; Για ποιο λόγο θέλουν να ξέρουν πού υπάρχει σε κάθε χωριό μια στέρνα που μαζεύει βρόχινο νερό; Για ένα λόγο: Για να ελέγξουν το νερό και να ελέγξουν τους πολίτες, γιατί τα αποτελέσματα ερήμωσης περιοχών και ιδιαίτερα νησιών έχουν να κάνουν με τα εθνικά μας θέματα.

Θα σας πω συγκεκριμένα παραδείγματα. Πριν από λίγες μέρες βγάλατε έναν διαγωνισμό για τα Λέβιθα. Ξέρετε πού είναι τα Λέβιθα; Είναι ένα νησί μεταξύ της Αμοργού και της Καλύμνου, που μια οικογένεια τριών ανθρώπων μένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχει γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Δηλαδή προσέξτε. Υπάρχει οικονομική ζωή, άρα υπάρχει υφαλοκρηπίδα, άρα υπάρχουν έξι μίλια. Το έργο αυτό έχει να κάνει με ανεμογεννήτριες. Δεν λέω ότι είμαι αντίθετος, παρ’ ότι είμαι, γιατί η Βουλευτής της Δωδεκανήσου, έχοντας την άποψη των κατοίκων της Λέρου, μου λέει ότι το σύνολο της Λέρου συμφωνεί με αυτό το έργο. Εγώ το φοβάμαι αυτό το έργο. Θα σας πω όμως το εξής. Εάν σε αυτό το νησί δεν υπάρχει νερό, το νησί αυτό θα εγκαταλειφθεί. Θα πάψει να έχει οικονομική ζωή, άρα θα πάψει να έχει υφαλοκρηπίδα.

Το ίδιο συμβαίνει-και πάρτε ένα χάρτη να το δείτε ή ζητήστε μία ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-μεταξύ της Καλύμνου και της Ψερίμου. Εκεί υπάρχει ένα νησί που λέγεται Πλάτη. Και εκεί μεταφέρουμε νερό. Εάν στην Πλάτη δεν είναι ο ένας κάτοικος, εκεί δεν θα υπάρχει οικονομική ζωή και θα δημιουργηθούν διεθνή ύδατα μεταξύ των δύο αυτών νησιών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα εθνικά μας θέματα.

Αυτά όλα, λοιπόν, που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα επιβίωσης των νησιωτών μας στο θέμα του νερού είναι θέματα που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ιδιώτης και γιατί δεν συμφέρει τον ιδιώτη και γιατί αύριο, όπως ήρθε για τη μαρίνα της Μυτιλήνης η τουρκική εταιρία που ενδιαφέρθηκε, φοβούμαι μην έρθει κάποια τουρκική εταιρία-και πείτε μας τι θα κάνετε τότε-η οποία θα ενδιαφερθεί να πάρει την ΕΥΔΑ Αιγαίου. Δεν θα τη δώσετε; Ή θα κάνετε αυτό που κάνετε με τους Ρώσους; Θα πείτε ότι θα τη δώσουμε και εν συνεχεία η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα το πετάξει έξω;

Σε ένα κράτος το οποίο θέλει να ασκεί εθνικά κυρίαρχη πολιτική, μέσα όπως είναι το νερό, όπως είναι η ενέργεια, όπως είναι τα κοινωνικά αγαθά σε δύσκολες εποχές θα πρέπει να δίνονται δωρεάν στους πολίτες, όχι απλώς να μειώνονται τα τιμολόγια. Καλώς μειώσατε τα τιμολόγια, συμφωνούμε που μειώσατε τα τιμολόγια, αλλά θα πρέπει να δίνονται δωρεάν στους πολίτες. Ένας άνεργος, ένας πολύτεκνος δεν μπορεί να πληρώσει το νερό. Θα του το κόψετε; Θα κόψουμε το νερό σε μία πολύτεκνη οικογένεια; Βεβαίως και όχι. Αλλά αυτό για να γίνει, πρέπει να το κάνει το κράτος, το οποίο σε αυτές τις στιγμές πρέπει να βρίσκεται αρωγός στον πολίτη ο οποίος υποφέρει.

Εμείς κλείνουμε με το θέμα των αποχετεύσεων. Η κατάσταση που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή, ιδίως οι παραλιακές περιοχές είναι τραγική. Δεν υπάρχει πουθενά βιολογικός καθαρισμός και εκεί που υπάρχει, είναι με τις παλιές μεθόδους, όπου το αποτέλεσμα είναι το εξής: Στα μεν νότια μέρη των νησιών ή στις νότιες περιοχές το καλοκαίρι να παρακαλάνε να έχει βόρειους ανέμους, ώστε, όταν βγαίνουν τα λύματα ζωντανά μέσα στο νερό, να υπάρχει βόρειος άνεμος για να φύγουν. Στις βόρειες περιοχές περιμένουν τη βραδινή μπουκαδούρα, δηλαδή ένα ψιλό νοτιά ο οποίος φυσάει, για να πάρει και να διώξει τα απόβλητα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί και κάποιοι εκεί βγάζουν χρήματα.

Και επειδή οι αποχετεύσεις συνδέονται με την ΕΥΔΑΠ, συνδέονται με την ΕΥΑΘ, συνδέονται με την ΕΥΔΑ Αιγαίου, θα σας πω ότι εκεί είναι τα μεγαλύτερα παιχνίδια. Για χίλιους κατοίκους ψάξτε να βρείτε και να σας φέρουν τους φακέλους των μελετών που υπάρχουν για βιολογικούς καθαρισμούς. Τρελά ποσά. Τριακόσιες χιλιάδες είναι η μελέτη, τέσσερα εκατομμύρια είναι το έργο για τη μέθοδο εκείνη που κάνουν εκείνες τις δεξαμενές που τα ανακατεύουν. Μυρίζει όλη η περιοχή, καταστρέφεται τουριστικά όλη η περιοχή. Πότε; Την ίδια εποχή που για χίλιους κατοίκους μπορεί να μπει ένα κοντέινερ το οποίο θα κάνει ηλεκτρόλυση, θα κάνει δηλαδή βιολογικό καθαρισμό και το νερό που θα βγαίνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργειες. Στη Σύμη και στη Τζια, που είναι δύο πιλοτικές περιοχές που μπήκαν αυτά τα κοντέινερ, ο Γιαπωνέζος που έβαλε το μηχάνημα ήπιε νερό από το κοντέινερ. Το κράτος όμως επιμένει να πάει στις παλιές μελέτες, οι οποίες οδηγούν ουσιαστικά σε κάποιους εργολάβους να πληρώνουν ενδιαμέσους και τελικά να μην υπάρχει αποχέτευση πουθενά.

Το 2013 δεν νοείται να μην έχουμε βιολογικούς καθαρισμούς και να πετάγονται τα λύματα μέσα στη θάλασσα. Δεν νοείται να μην ελέγχουμε τον υδροφόρο ορίζοντα που αποτελεί το μέλλον για τα παιδιά μας. Για εμάς το νερό, κύριε Υπουργέ, και για εσάς είναι θέμα εθνικό και θέλουμε έτσι να το αντιμετωπίσετε. Μην υποκύπτετε στην τρόικα. Μην υποκύπτετε στον κ. Φούχτελ, ο οποίος γυρίζει ανά δήμο, προκειμένου να προωθήσει τις γερμανικές επιχειρήσεις καύσης των σκουπιδιών και παραγωγής ενέργειας, για να πάρει τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είστε Υπουργός και είστε Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι, ενός εθνικά κυρίαρχου κράτους. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η υγεία των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον, δεν είναι τα συμφέροντα των εταιρειών που εκπροσωπεί ο οποιοσδήποτε κ. Φούχτελ που λειτουργεί ως κατακτητής. Ελάτε, λοιπόν, να ασκήσετε μία πολιτική και να το κάνετε αυτό. Εμείς θα είμαστε μαζί σας και θα σας στηρίξουμε σε αυτήν την πολιτική. Εάν όμως συνεχίσετε να εκτελείτε τις εντολές της τρόικας και να οδηγούμε αγαθά όπως το νερό στην εκμετάλλευση από εκείνους που θέλουν να ελέγξουν τις ζωές μας και το νου μας, θα μας βρείτε απόλυτα αντίθετους.

Σας ευχαριστώ πολύ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου