ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Στην «περίεργη» επιμονή της τρικομματικής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, για τις περικοπές που προωθούνται στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατά συνέπεια τη δραστική μείωση των δομών του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με την κατάργηση των Περιφερειακών Γραφείων, επανέρχεται με νέα Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης έκανε δεκτή την Έκθεση Αξιολόγησης των δομών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των εποπτευόμενων φορέων του ανάμεσα στους οποίους είναι και το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι η ανωτέρω έκθεση συντάχθηκε από Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία προΐσταται ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευάς Νομικός που με τις όποιες ενέργειες ή παραλείψεις του προκάλεσε τα ανωτέρω δημοσιεύματα και πλήγωσε ανεπανόρθωτα το κύρος των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας.

«Γνωρίζατε ότι ο κ. Παρασκευάς Νομικός Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ επέλεξε τη γραμματέα του για τη θέση του Βοηθού Επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να του κοινοποιηθεί η μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία έγινε η αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη λύπη μου αναγκάζομαι να επανέλθω με νέα Ερώτησή μου στο φλέγον και ακανθώδες ζήτημα της δραστικής μείωσης των δομών του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της κατάργησης των Περιφερειακών τους Γραφείων, αφού η επιμονή της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκαλεί υπόνοιες για πρόθεση συγκάλυψης υποθέσεων διαφθοράς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο (Ελευθεροτυπία της Κυριακής 17/3, 23/3 και 30/3 και στο Βήμα της Κυριακής 30/3), το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης έκανε δεκτή την Έκθεση Αξιολόγησης των δομών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των εποπτευόμενων φορέων του ανάμεσα στους οποίους είναι και το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

Εκ των ανωτέρω δημοσιευμάτων διαφαίνεται ότι η πρόθεση σας να καταργήσετε τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΕΕΔΔ είναι αποτέλεσμα σχετικής πρότασης της Επιτροπής Αξιολόγησης των Δομών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι η ανωτέρω έκθεση συντάχθηκε από Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία προΐσταται ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ κ. Παρασκευάς Νομικός που με τις όποιες ενέργειες ή παραλείψεις του προκάλεσε τα ανωτέρω δημοσιεύματα και πλήγωσε ανεπανόρθωτα το κύρος των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

Για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς είναι πολύ σημαντικό και δεν το αντιμετωπίζουμε επιδερμικά.

Δεν επιτρέπουμε να είναι τομέας κομματικής ρουσφετολογίας και δεν θα αφήσουμε κανέναν με την όποια ύποπτη, σκιώδη και σκανδαλώδη πρόθεση να καταργήσει πετυχημένες δομές της Ελληνικής Πολιτείας και να καταδικάσει χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης στο αρχείο και στο σκοτάδι.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Γνωρίζατε ότι ο κ. Παρασκευάς Νομικός Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ επέλεξε τη γραμματέα του για τη θέση του Βοηθού Επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης;
  2. Με ποιον τρόπο θα αποκαταστήσετε το κύρος της Ελληνικής Πολιτείας; Θα ζητήσετε την παραίτηση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ;
  3. Μπορείτε να μας κοινοποιήσετε την μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία έγινε η αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων και αν η μέθοδος που εφαρμόστηκε είχε εγκριθεί από τα όργανα της Κυβερνήσεως; Επίσης να μας γνωστοποιήσετε με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των υπαλλήλων που στελέχωσαν τις ανωτέρω επιτροπές.
  4. Η μέθοδος αξιολόγησης των δομών των Υπουργείων που εφάρμοσαν οι «Επιτροπές Αξιολόγησης» βασίζεται σε αναγνωρισμένες και αποδεκτές από την Επιστημονική Κοινότητα της χώρας μεθόδους; Ποια κριτήρια ελήφθησαν υπόψη για την αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων; Λάβατε υπόψη σας και οικονομοκεντρικά στοιχεία;

Αιτούμαι την κατάθεση:

  • Αντιγράφου της Έκθεσης Αξιολόγησης των Δομών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
  • Αντιγράφων λεπτομερέστατων βιογραφικών σημειωμάτων (σπουδές, εμπειρία κλπ) των ομάδων αξιολόγησης και σύνταξης όλων των Εκθέσεων αξιολόγησης των Δομών των Υπουργείων. Θα επιθυμούσα αντίγραφα των βιογραφικών σημειωμάτων των υπαλλήλων που περιλαμβάνονται τόσο στην αρχική Υπουργική Απόφαση αλλά και των τροποιητικών που ακολούθησαν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου