ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: «Απορίες και ερωτήματα από καταγγελίες παραιτηθείσας μέχρι πρότινος μέλους του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ»
  
Κύριε Υπουργέ,

ύποπτες μεθοδεύσεις στο Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ καταγγέλλει η κ. Άννα Ζωηρού, μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. και έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και σχετικά με το θέμα δημοσιεύματα στον Τύπο. Η κυρία Ζωηρού, έχει στείλει ήδη μία επιστολή, την οποία απευθύνει στον πρωθυπουργό, ενώ την κοινοποιεί στους προέδρους όλων των κομμάτων, στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Με την επιστολή αυτή, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κ. Ζωηρού, αφήνει υπόνοιες σχετικά με τη χρονική περίοδο που απομακρύνθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, «λίγες δηλαδή ημέρες πριν από την ιδιωτικοποίηση δύο μεγάλων οργανισμών» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Παράλληλα, καταγγέλλει πως ο τέως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενημέρωνε το ΔΣ για μείζονα ζητήματα, τα μέλη του οποίου λάμβαναν σχετικές πληροφορίες μόνο από τον Τύπο. Μάλιστα υποστηρίζει πως υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων οργανισμών, την ώρα που, όπως αναφέρει: «υποτίθεται ότι βιαζόμαστε για έσοδα».

Την ίδια στιγμή, το πρώην μέλος του ΔΣ καταγγέλλει πως ο τ. Πρόεδρος, σε μία περίπτωση εισηγήθηκε την αλλαγή όρων ενός διαγωνισμού, κάτι το οποίο απαγορευόταν από το πρώτο τεύχος του ίδιου διαγωνισμού. Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο τέως Πρόεδρος υποστήριξε ότι, με την αλλαγή των όρων πίστευε πως έτσι θα ενισχυθούν οι υποψηφιότητες.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει σύμφωνα με την κ. Ζωηρού είναι ποιος ευνοείται από τη συγκριμένη αλλαγή.

Με δήλωσή της, ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά του Δ.Σ. για να διαπιστώσει η κοινή γνώμη ότι ήταν η μόνη από τα μέλη , που αντιδρούσε  σε ύποπτες μεθοδεύσεις όπως σχετικά με ανανέωση σύμβασης ΟΠΑΠ-Ιντραλότ, η οποία θα συζητηθεί προσεχώς σε Γ.Σ της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Όπως δηλώνει η κ. Ζωηρού: « Το Δ.Σ. επί προεδρίας Μητρόπουλου είχε αποφασίσει να μην ανανεωθεί η σύμβαση με την Ιντραλότ ώστε να μην δεσμευθεί ο αγοραστής του Οργανισμού. Χωρίς λοιπόν να έχει συζητηθεί η ανανέωση της σύμβασης στο Δ.Σ του Οργανισμού - ούτε καν στους διαδρόμους του ΤΑΙΠΕΔ - με ενημέρωσαν κι ενώ βρισκόμουν στις Βρυξέλλες ότι είναι έτοιμο το νέο σχέδιο της σύμβασης. Αντέδρασα, όπως είχα κάνει και σε άλλες περιπτώσεις που εκτιμούσα ότι οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας».

Η κ. Ζωηρού, υποστηρίζει πως δε μπορούσε να συμφωνήσει «με όλες αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η διοίκηση στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων»!

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Ποια είναι η θέση του Υπουργείου σας σε όλα τα παραπάνω καταγγελλόμενα από το πρώην μέλος του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και ιδιαίτερα για τα «έργα και ημέρες» του πρώην Προέδρου του, την στιγμή που ούτε μία σοβαρή ιδιωτικοποίηση προς όφελος του εθνικού συμφέροντος είχε συντελεσθεί επί θητείας του;

Επειδή η κοινή γνώμη είναι αναστατωμένη από τις καταγγελίες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας και απλά επιβεβαιώνουν την αίσθηση της κοινής γνώμης για το «ιστορικό βάθος» της διαπλοκής στη χώρα μας,

Αιτούμεθα, να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων αντίγραφα των πρακτικών και των αποφάσεων που ελήφθησαν από το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ επί προεδρίας του κ. Αθανασόπουλου.

Αθήνα 5/4/2013

Αρ. Πρωτ.: 9240-800

ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου