ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


ΚΟΥΙΚ: «ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ»
  
Την απαράδεκτη για την τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών, που κρατώντας την ατζέντα του Καλλικράτη για το Δήμο Λέσβου ερμητικά κλειστή, αναιρεί τον ίδιο τον εαυτό του, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ (υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου) και η Βουλευτής Μαγνησίας Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σύμφωνα με τον Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου Σπύρο Γαληνό, «οι συνεχιζόμενες παραιτήσεις Αντιδημάρχων και Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και η αδυναμία διαχείρισης των προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά στο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας, καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και καταστούν την έγκαιρη διάσπαση του Δήμου Λέσβου ως επιτακτική ανάγκη».

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θεωρεί πώς η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπει τη δημιουργία πέντε (5) Δήμων στο νησί είναι η μοναδική επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση που επιβάλλεται να υλοποιηθεί έγκαιρα ώστε να υπάρξει και η απαιτούμενη περίοδος προετοιμασίας και προσαρμογής για την μετάβαση στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα.

«Αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου σας η εφαρμογή της επιστημονικής μελέτης του Ι.Τ.Α και η δημιουργία 5 νέων Δήμων στο νησί της Λέσβου;» ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό οι δύο Βουλευτές και ζητούν ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές στο χωροταξικό ανασχεδιασμό της Λέσβου ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ομαλή μετάβαση στους νέους Ο.Τ.Α που θα προκύψουν.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ : «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΛΕΣΒΟ»

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από 7 μήνες, σε απάντηση Ερώτησής μου για τον ανασχεδιασμό του Καλλικράτη στη Λέσβο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ μεταξύ άλλων απάντησε πως:

«Καθίσταται συνεπώς εμφανές ότι για τη Λέσβο απαιτείται ένας νέος χωροταξικός σχεδιασμός για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τη μέχρι τώρα λειτουργία του μοναδικού Δήμου», ενώ τονίζεται πώς «το Υπουργείο Εσωτερικών καταγράφει, επεξεργάζεται και αξιολογεί κάθε πρόταση για τη βελτίωση της διοικητικής οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης που αφορά στο Δήμο Λέσβου, προκειμένου να εκδηλώσει εγκαίρως σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

Επανέρχομαι λοιπόν εκ νέου με ερώτηση μαζί με την Βουλευτή Νομού Μαγνησίας και Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για να τονίσουμε ότι μέχρι σήμερα η τρικομματική μνημονιακή σας Κυβέρνηση κρατά την ατζέντα για τον Καλλικράτη ερμητικά κλειστή και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου, οι κάτοικοι τις Λέσβου αμφισβητούν ευθέως την δυνατότητα  διάσπασης του Δήμου Λέσβου με κύριο σκεπτικό το ενδεχόμενο πρόκλησης πολιτικών αναταράξεων που θα προέλθουν από άλλες περιοχές που έχουν πληγεί από τα σχεδιαστικά λάθη του Καλλικράτη.

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός οι συνεχιζόμενες παραιτήσεις Αντιδημάρχων και Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και η αδυναμία διαχείρισης των προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά στο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας, καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και καταστούν την έγκαιρη διάσπαση του Δήμου Λέσβου ως επιτακτική ανάγκη.

Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θεωρούμε πως η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπει τη δημιουργία πέντε (5) Δήμων στο νησί είναι η μοναδική επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση που επιβάλλεται να υλοποιηθεί έγκαιρα ώστε να υπάρξει και η απαιτούμενη περίοδος προετοιμασίας και προσαρμογής για την μετάβαση στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου σας η εφαρμογή της επιστημονικής μελέτης του Ι.Τ.Α και η δημιουργία 5 νέων Δήμων στο νησί της Λέσβου;
2.    Ποιο το χρονοδιάγραμμα σας για να γίνουν έγκαιρα οι απαιτούμενες αλλαγές στο χωροταξικό ανασχεδιασμό της Λέσβου ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ομαλή μετάβαση στους νέους Ο.Τ.Α που θα προκύψουν;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου