ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος»
  
Το Νοσοκομείο της Αίγινας «Άγιος Διονύσιος» είναι Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί Νόμιμα εδώ και 90 χρόνια, έχοντας σύμβαση με Ασφαλιστικά Ταμεία και διοικείται εθελοντικά (αμισθί).

Στην Αίγινα δεν υπάρχει άλλο Νοσοκομείο, υπάρχει μόνο Κέντρο Υγείας, το οποίο και αυτό υπολειτουργεί.

Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους επισκέπτες, κυρίως ηλικιωμένα άτομα, τα οποία θα ταλαιπωρούνταν και θα επιβαρύνονταν οικονομικά, εάν μεταφέρονταν σε Νοσοκομεία του Πειραιά.

Τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία του οφείλουν μέχρι σήμερα συνολικά περίπου 900.000 ευρώ. Ειδικότερα, 800.000 ευρώ περίπου του οφείλουν τα Ταμεία πριν το 2012 και 100.000 ευρώ ο ΕΟΠΥΥ για το 2012.

Τους τελευταίους μήνες έχει εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ μόνο 76.000 ευρώ.

Τα οφειλόμενα ποσά αφορούν νοσηλεία ασθενών και παρακλινικές εξετάσεις.
Λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, το Νοσοκομείο αδυνατεί να συνεχίσει και αντιμετωπίζει πλέον και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του.

Γι αυτό, επιβάλλεται να γίνει άμεση εξόφληση των οφειλομένων ποσών, διότι, εάν ανασταλεί η λειτουργία του, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τους ασθενείς, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν για νοσηλεία σε Νοσοκομεία του Πειραιά, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους, αλλά και σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Μετά ταύτα ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Θα φροντίσετε να γίνει άμεσα η εξόφληση των οφειλομένων στο Νοσοκομείο της Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος», ώστε να μην προβεί σε αναστολή της λειτουργίας του, με σοβαρές επιπτώσεις, για τους κατοίκους της Αίγινας;

03/04/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου