ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη, παρακολουθούμε εδώ και μερικά χρόνια έναν εμπαιγμό από το Ελληνικό κράτος απέναντι στους επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ και 9Κ, που προκηρύχθηκαν το 2008, και η μεν πρώτη αφορούσε προσλήψεις στο ΙΚΑ, η δε δεύτερη προσλήψεις στην ΑΤΕbank.

Οι επιτυχόντες αυτοί έζησαν τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους στο μεγαλείο του! Κάποιοι απ’ αυτούς πράγματι στελέχωσαν τις θέσεις για τις οποίες επιλέχτηκαν. Κάποιοι άλλοι οδηγήθηκαν σε άλλες θέσεις απ’ αυτές που επρόκειτο να στελεχώσουν και σήμερα βρίσκονται υπό απόλυση, και κάποιοι άλλοι δεν προσλήφθηκαν ποτέ!

Η προκήρυξη 8Κ υπήρξε θύμα του Μνημονίου και με το γνωστό νόμο 3833/ 2010, και συγκεκριμένα με τα άρθρα 10 και 11 του νέου τρόπου πρόσληψης των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, «πάγωσε» και εντάχθηκε σε συγκεκριμένο καθεστώς σταδιακής απορρόφησης. Αντίθετα, η 9K ΟΥΔΕΠΟΤΕ εντάχθηκε σε οποιονδήποτε τέτοιο περιορισμό, διότι τα τελικά αποτελέσματά της εκδόθηκαν σε ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2010, δηλαδή πριν τη ψήφισή του Ν. 3833/2010.

Όμως, στην πορεία, η ΑΤΕ αρνείται να προσλάβει όλους τους επιτυχόντες της 9Κ/2008. Έτσι, αντί της ΑΤΕ BANK, διορίστηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βάσει του άρθρου 12 του Ν. 3899/2010.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κρίνει παράνομη την πρόσληψη τους στο ΙΚΑ και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται για δεύτερη φορά όμηροι πολιτικών συνθηκών πέρα από κάθε λογική. Μάλιστα, ενημερώθηκαν για την επικείμενη απόλυσή τους με e-mail! Χωρίς καμία ευθύνη από μέρους τους, βρίσκονται, σήμερα, ένα βήμα πριν από την ανεργία και τον αφανισμό.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας για τροπολογία, που θα ψηφιζόταν άμεσα στη Βουλή, καμία κίνηση δεν έχει γίνει ότι το θέμα θα επιλυθεί νομοθετικά.

Την ίδια στιγμή που επίορκοι, πολιτικά βύσματα και ρουσφέτια, άνθρωποι αδαείς ως προς τις θέσεις που κατέχουν, άνθρωποι που μπήκαν στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με πλαστά έγγραφα και υπεράνω κάθε αξιολόγησης, εξακολουθούν να βρίσκονται στην μισθοδοσία του ελληνικού δημοσίου.

Όπως, λόγου χάριν, η ΗΔΙΚΑ ΑΕ που είναι πλέον ένας φορέας με υπερβολικά πολλές δικαιοδοσίες. Στο ΑΡΙΑΔΝΗ συστήνεται ως ο μεσάζων ελέγχου με τα ληξιαρχεία αλλά θα μπορεί να διαχειρίζεται και μισθοδοσίες νοσοκομείων. Η ΗΔΙΚΑ προέκυψε ως ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με το ΙΚΑ ΕΤΑΜ να αναλαμβάνει την εποπτεία και τον έλεγχο της εταιρείας. Και… παρεμπιπτόντως το ΙΚΑ είναι ένας από τους ασφαλιστικούς φορείς με τους οποίους συνάπτει συμβάσεις και λαμβάνει παροχές υπηρεσιών.

Και ενώ, υποθετικά, δεν μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις, στην εν λόγω Α.Ε. προσλήφθηκαν 100 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, συν οι αποσπάσεις που ακολούθησαν.

Και δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός της χορήγησης ανθυγιεινού επιδόματος στα τμήματα εκτυπωτικού και διάτρησης αλλά και της έγκρισης υπερωριακής εργασίας, την ώρα που το άρθρο 20 του Μεσοπρόθεσμου ορίζει ότι: «Η καθιέρωση με αμοιβή εργασίας πέρα από τις ώρες της υποχρεωτικής απασχόλησης επιτρέπεται μόνο για την αντιμετώπιση εποχικών, έκτακτων ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών».

Αν η Τρόικα σας έχει βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και πρέπει οπωσδήποτε να κόψετε κάτι, να μην είναι οι ζωές των διοριστέων στο ΙΚΑ, αλλά τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα των ανθρώπων σας, που βγάζουν φωτοτυπίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου