ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 22/05/2013 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ Ο.Λ.Α. Α.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥ

Κύριε Σταυράκογλου,

Με έκπληξη έλαβα την απάντησή σας στην επιστολή που είχα στείλει στις 17/05/2013 με θέμα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι στα Θέρμα της Σαμοθράκης. Αντί να μου απαντήσετε όπως οφείλετε, προχωρήσατε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, σε κρίσεις και υποδείξεις προς το πρόσωπό μου.

Οι πολίτες του Έβρου με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να συμβάλλω και εγώ με τις δυνάμεις μου ώστε να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα του νομού.

Αντιθέτως, εσείς είστε ο διορισμένος πρόεδρος και είστε υποχρεωμένος να δίνετε απαντήσεις χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς υπαινικτικά σχόλια και χωρίς υποδείξεις. Σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς γιατί περιγράφουν ακριβώς εσάς και την τρικομματική κυβέρνηση που εκπροσωπείτε.

Στην επιστολή που σας έστειλα αναφέρθηκα απλώς στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι στα Θέρμα της Σαμοθράκης χωρίς να αξιολογήσω τα προσόντα σας και την επάρκειά σας.

Το σκεπτικό ήταν να λυθεί το εν λόγω πρόβλημα και μόνο. Προσπαθήστε (και εγώ μαζί σας), να λύσουμε κάποιο από τα προβλήματα της περιοχής μας και να δημιουργήσουμε έστω και μία θέση εργασίας παραπάνω.

Κριτική να ασκήσετε σε μένα και στους συνεργάτες μου δεν μπορείτε, γιατί δεν έχετε ούτε τις γνώσεις ούτε τα προσόντα. Κριτική προς το πρόσωπό μου και αυτό των συνεργατών μου θα κάνει (έχοντας κάθε δικαίωμα) ο απλός πολίτης, την οποία και θα δεχθώ αδιαμαρτύρητα.

Καθυστερημένα αντανακλαστικά έχετε εσείς (και όποιος εκπροσωπεί τον Ο.Λ.Α.), αφού επί μήνες το συγκεκριμένο πρόβλημα παραμένει άλυτο, και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έρχεται πλοίο.

Νεοδιορισμένος (ενός μήνα πρόεδρος) είστε εσείς. Εγώ συμπληρώνω ένα χρόνο εκλεγμένος βουλευτής, έχοντας πλήρη εικόνα των προβλημάτων της περιοχής και θα ζητήσω τη συμβολή σας για να μπορέσουμε να λύσουμε κάποια από αυτά.

Παλαιοκομματική αντίληψη έχετε εσείς. Εγώ εδώ και ένα χρόνο ανήκω σε ένα νέο Κίνημα με νέες αντιλήψεις και ιδέες.

Ενημερώνω τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ότι προεδρεύων της Ένωσης των Οργανισμών Λιμένων Ελλάδος είναι ο διορισμένος πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ανωμερίτης. Δε λένε αυτοί οι κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αφήσουν μία διευθυντική θέση σε ένα νέο άνθρωπο και νέο επιστήμονα, την ώρα που πολλοί νέοι αποχωρούν από την πατρίδα μας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στα ξένα.

Εάν θέλετε να βοηθήσουμε την περιοχή μας σας κάνω τις εξής προτάσεις:

1.    Σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Α. Α.Ε.,
·         Καθαρίστε την είσοδο του λιμανιού στα Θέρμα πριν κλείσει, για να μπορούν να εργασθούν οι ψαράδες της περιοχής.
·         Ελάτε να διαμαρτυρηθούμε μαζί για τα ακριβά εισιτήρια που έχει το ΣΑΟΣ για τη μεταφορά των αυτοκινήτων που σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφθούν το νησί.
·         Ας δημιουργηθούν επιτέλους οι συνθήκες και ας γίνουν συμφωνίες ώστε να έρθουν πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
  1. Σαν πρόεδρος της ΝΟΔΕ,
·         Να απαιτήσουμε να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολη – Κήποι.
·         Να προχωρήσουν επιτέλους οι εργασίες στον τμήμα του Κάθετου Άξονα Μάνδρα – Ψαθάδες – Διδυμότειχο.
·         Να κάνουμε κάτι για τα Λατομεία στο Κουφόβουνο.
·         Να κάνουμε κάτι για το ζεόλιθο στα Πετρωτά Έβρου.
·         Να αφήσουμε τις καλύβες στο περιοχή Δέλτα του Έβρου.
·         Να κάνουμε κάτι για τις Σχολές Αστυφυλάκων Ξάνθης – Κομοτηνής, ώστε να σταματήσει η συσσώρευση των παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας.

Ο Βουλευτής Έβρου


Μαρίνος Δ. Ουζουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου