ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

«Αποδεικνύεται ότι η μεγαλύτερη «νάρκη» για τον τουρισμό μας είναι το ίδιο το μνημόνιο»

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων στην Κω, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεικνύεται ότι η μεγαλύτερη «νάρκη» για τον τουρισμό μας, είναι το ίδιο το μνημόνιο.

Με τις διατάξεις που προβλέπει, φέρνει σε αντιπαράθεση τους εργοδότες με τους εργαζόμενους, τη στιγμή ακριβώς, που χρειαζόμαστε κοινωνική συνοχή και εργασιακή ειρήνη.

Οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, είναι μια ακόμη κατηγορία εργαζομένων, η οποία έρχεται να προστεθεί και στις άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τους οποίους το μνημόνιο θέλει αναλώσιμους, ευέλικτους και χαμηλόμισθους.

Είναι πραγματικά κρίμα, μια πολύχρονη συνεργασία των οδηγών με τα τουριστικά πρακτορεία να τίθεται σε κίνδυνο, επειδή το επιτρέπουν οι νόμοι που έχει επιβάλλει η Τρόικα.

Και – βέβαια - είναι πραγματικά κρίμα, να δημιουργούνται άσχημες εντυπώσεις στους επισκέπτες του νησιού.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, να επαναπροσληφθούν οι δεκαοκτώ απολυμένοι οδηγοί και να βρεθεί άμεσα συνολική λύση, η οποία βέβαια, δεν μπορεί να δοθεί με τη λογική του μνημονίου.


Αντίθετα, λύση, μπορούν να δώσουν τόσο οι οδηγοί, όσο – κυρίως - οι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι επί τόσα χρόνια συνεργάζονταν αρμονικά με τους οδηγούς, με αποτέλεσμα, όλα αυτά τα χρόνια, η εικόνα της Κω να είναι αυτή, ενός από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου