ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 72η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

«Φέτος συμπληρώνονται 72 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Κρήτης, μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας της ηρωικής αντίστασης, που επέδειξαν οι Κρητικοί ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις αλλά και για τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την Κρήτη.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της μάχης, που καθόρισε και την σφοδρότητά της αλλά και τη μεγάλη διάρκειά της, ήταν η συμμετοχή χιλιάδων αμάχων στις πολεμικές επιχειρήσεις. Αυτός ήταν ένας παράγοντας, που δεν είχαν υπολογίσει οι γερμανοί κατακτητές.

Κι όμως, οι Κρητικοί επιδεικνύοντας μεγάλη γενναιότητα, λεβεντιά και θάρρος, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, απέδειξαν στην πράξη τη μεγάλη αγάπη που έχουν για την πατρίδα τους.

Η αυτοθυσία και η αγάπη για την πατρίδα είναι αξίες πάντα επίκαιρες και οφείλουμε να τις επιδεικνύουμε σε όλες τις περιστάσεις, ο καθένας από το μετερίζι του.

Αυτό είναι το μάθημα που μας δίδαξαν οι αγωνιστές της Κρήτης και ο καλύτερος τρόπος για να τους τιμήσουμε, είναι να ενστερνιστούμε αυτή τη φιλοσοφία ζωής.

Στις μέρες μας, η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλους «εχθρούς», που καταπατούν την εθνική μας κυριαρχία, την ελευθερία μας και τη δημοκρατία.


Καλούμαστε, λοιπόν, να δώσουμε έναν διαφορετικό «αγώνα» επιβίωσης, όμως ως απόγονοι αγωνιστών, οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη μας και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου