ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Λέει κάπου στο «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ: «Αν όλα τούτα είναι μια τρέλα, ωστόσο κάπου υπάρχει μια λογική».

Και την ξέρετε καλά. Είναι η λογική της τρόικα! Είναι η λογική της υποταγής! Είναι η λογική η δική σας! Είναι η λογική του ξεπουλήματος! Είναι η λογική του να φέρνετε τυχοδιωκτικές θεσπίσεις την ώρα που θα περίμενε κανείς μια διορατική δημοκρατία, μια δημοκρατία της διακονίας, της υπηρεσίας στο όνομα του λαού, στην ανάγκη αυτής της κοινωνίας και σε αυτόν τον ιστό που έχει διαρραγεί!

Αντί γι’ αυτό, φέρνετε ένα νόμο - ερπετό, φέρνετε ένα νόμο που τσακίζει και τις τελευταίες ελπίδες, ένα «μνημόνιο 4». Εφορμάτε πάνω στα στοιχειωδέστερα, εκείνα τα τελευταία, τα ακρογωνιαία απομεινάρια αυτής της κοινωνίας και θέλετε και αυτά να τα ξεπατώσετε.

Οι αρτοποιοί, λοιπόν, πρέπει να γονατίσουν. Φέρνετε το «bake off», γιατί πρέπει να υπηρετήσετε τα μεγάλα συμφέροντα και τα μεγάλα καρτέλ. Βάζετε φόρο στα γιαπιά. Βάζετε φόρο στα πεσμένα κτίρια. Έξω είναι οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, οι οποίοι καταστρέφονται γιατί πρέπει να περνάνε από τον «πάγκο του χασάπη» τώρα για να παίρνουν την άδεια.

Οι φοροτεχνικοί μας έφεραν ολόκληρα μνημόνια. Τα καταθέτω στα Πρακτικά της Βουλής.

Ο καθένας τώρα θα μπορεί να είναι φοροτεχνικός, γιατί έκανε έξι χρόνια κάπου ή γιατί θέλετε εσείς να ανοίξετε – όπως λέτε- την αγορά. Ποια αγορά; Αυτή που καταστρέψατε;

Για τους κρεοπώλες περνάτε μια υποπαράγραφο που λέει ότι τώρα θα μπορούν και με ιδιωτικές άδειες να έρχονται και να γίνονται κρεοπώλες. Και τώρα αυτό το λέτε εσείς νομιμότητα, όταν χρόνια ολόκληρα περνούσαν από τις σχολές κρέατος και έδιναν εξετάσεις. Καταργείτε και τις εξετάσεις γιατί δεν σας βολεύει πια.

Το νομοσχέδιο μιλά για ιδρύματα. Ποια ιδρύματα; Εκείνα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα χορηγούν κατά το δοκούν, με πέντε παράδες, του μπαμπά σε κάποιον την άδεια να είναι κρεοπώλης. Το φέρνετε και αυτό.

Θέλω, σας παρακαλώ πολύ, να μας αποκαλύψετε αν στο κεφάλαιο Β’ υπάρχουν οι παράγραφοι Β2 έως Β11 που λείπουν. Έξω ο κόσμος είναι ανάστατος. Τα επιμελητήρια είναι ανάστατα. Υπάρχουν οι παράγραφοι Β2 έως Β11; Γιατί από τα site το έχουμε κατεβάσει, ενώ στο site «parliament» της Βουλής δεν υπάρχει. Αν τυχόν φέρετε τις παραγράφους Β2, Β3, Β5 σε αυτό το Κοινοβούλιο, θα είστε κατάπτυστοι!.

Ο κόσμος είναι ανάστατος. Και θέλουμε να μας πείτε: Οι παράγραφοι Β2 μέχρι και Β10 υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Γιατί το έχουν τυπώσει, κυκλοφόρησε και, όμως, εγώ δεν μπόρεσα να το κατεβάσω από το «parliament».

Θέλουμε, λοιπόν, να μας πείτε αν υπάρχει και αν θα έρθει προς ψήφιση. Πάντως, η παράγραφος Β10, κύριε Ντόλιο, για εκείνα τα επιτόκια που κάποτε πριμοδοτούνταν από το ελληνικό δημόσιο τώρα λέει «ανάκτηση παρανόμως καταβληθέντων». Πώς θα τα πάρετε πίσω; Εσείς τα δώσατε και τώρα θέλετε να τα πάρετε με τόκο από ανθρώπους του Έβρου, από ανθρώπους της Μακεδονίας.

Είναι αυτά που πριν από λίγο η Βουλή ψήφισε και είπε ότι «δεν μπορείτε, κύριοι, να το κάνετε». Γιατί το φέρνετε σε ένα «το παίρνω όλο ή όχι» νομοσχέδιο και εκβιάζετε τους Βουλευτές σας; Τους εκβιάζετε κανονικά, με αχρειότητα, να το ψηφίσουν. Πρέπει να αποκαλυφθούν ένα προς ένα αυτά που φέρνετε μέσα, σε κεκαλυμμένες διατάξεις.

Ακούμε, όμως, και τα παράδοξα εδώ από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο να μας μιλά ξαφνικά για εκκλησιαστικές ρητορείες και να μας λέει «ουαί υμίν».

Ποιος μιλάει; Αν τον ρωτήσεις τι θα πει «αρετοσυγκομιδή», θα ξενιστεί, γιατί αυτά είναι τα πατερικά κείμενα, όχι να μιλάμε με λαπαλισμούς, με τσιτάτα. «Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι». Σε ποιους μιλάει; Σε ποιους
απευθύνεται;

Ακούστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

δυστυχώς, από σήμερα η μόνη ποινή που μπορώ να σας επιβάλω είναι να μην σας αποκαλώ συναδέλφους όσους θα ψηφίσετε αυτό το μνημόνιο. Δεν μπορεί να είστε συνάδελφοί μου και δεν μπορώ εγώ να σας αποκαλώ έτσι. Δεν νομίζω ότι υπηρετείτε το εθνικό καθήκον.

Μας επιπλήττετε τάχα για το ότι δεν έχουμε άλλη λύση, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος και δεν έχετε προτάσεις και δεν έχετε άλλη λύση.

Η Αγροτική Τράπεζα ξεπουλήθηκε. Την πήρε ένας «αχυράνθρωπος». Πήρε δέκα χιλιάδες ακίνητα «φιλέτα». Θέλω να μου πείτε ότι ο αναλογούν φόρος, που ήταν 150 εκατομμύρια ευρώ, γιατί δεν πληρώθηκε ποτέ και αν αυτός είναι ή δεν είναι ο δρόμος για να βρεθούν τα χρήματα, τα οποία εσείς σήμερα εφορμάτε μέσα στο πορτοφόλι του τελευταίου Έλληνα για να τα πάρετε;

Πείτε εσείς, κύριε Υπουργέ Εργασίας, εσείς, κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας, πού είναι τα 150 εκατομμύρια ευρώ του φόρου, που θα έπρεπε να πληρώσει η Τράπεζα Πειραιώς και δεν τα πλήρωσε; Κάνατε – λέει - συγχώνευση, bad bank good bank κλπ

Χ. ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Και τα 90 εκατομμύρια του Μελισσανίδη για τον ΟΠΑΠ.

Κ. ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Έρχεται και ο ΟΠΑΠ. Εδώ θα είμαστε.

Υποκρινόμαστε εδώ ότι αυτό το φιάσκο λέγεται Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Υποκρίνονται, μάλιστα, κάποιοι ότι θα περάσει και αυτό. Όχι! Σας το λέμε καθαρά. Όσες ασκήσεις αμνησίας και αν κάνετε στον ελληνικό λαό, στον ελληνικό κοινωνικό ιστό, στη Βουλή των Ελλήνων δεν θα ξεχάσουμε. Μην ελπίζετε όλοι εσείς που έρχεστε και φέρνετε τέτοιες διατάξεις ότι θα ξεχάσουμε και μη νομίζετε ότι θα γλυτώσετε εύκολα. Δεν θα γλυτώσετε γιατί κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, η επιταγή για ένα νέο σύνταγμα θα εφαρμοστεί και σ’ αυτήν τη Βουλή.

Το νέο Σύνταγμα, μια νέα διάταξη, θα έλθει εδώ και θα ανατρέψει όλα αυτά τα οποία εσείς σήμερα, με τέτοια θρασύτητα, με τέτοια ιταμότητα, προσπαθείτε να πείσετε και να παραπλανήσετε ότι μπορεί να είναι νόμιμα και να είναι θεσπισμένα.

Δεν μπορεί, κύριοι, να είναι συνταγματικά αυτά που φέρνετε εδώ και δεν μπορεί να ισχύουν σε καμία έννομη τάξη και σε καμία λελογισμένη πολιτεία.

Βέβαια, βλέπω έξω – και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, και δεν καταχρώμαι το χρόνο, πρέπει να μιλήσουν όλοι οι Βουλευτές, με αυτήν τη φράση τελειώνω - στο εντευκτήριο κάποιους Βουλευτές σ’ αυτό το μνημόνιο «4» -μετά το 1, το 2, το 3, που έξω έκλαιγαν - πάλι να είναι συναισθηματικά φορτισμένοι και να λένε: «Πιεζόμαστε, είμαστε εγκλωβισμένοι, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε». Τους βλέπω. Έχουν μία ταραχή.

Δεν υπάρχουν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

συναισθηματισμοί. Συναισθηματισμοί την ώρα του καθήκοντος δεν υπάρχουν.

Έχει πει ο Λένιν -και αν δεν θυμάμαι καλά, διορθώστε με- ότι «οι συναισθηματισμοί την ώρα του καθήκοντος δεν είναι μικρότερο έγκλημα από τη δειλία στον πόλεμο».

Μην τα ψηφίζετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Καταλαβαίνουμε πως περνάτε. Μην τα ψηφίσετε. Βγείτε μπροστά και πείτε: «Όχι, δεν μπορεί να περάσουν αυτά».

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Γιοβανόπουλου πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hrzoUNQAEaM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου