ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ!»

Αναφερόμενη στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι Πόντιοι αποτελούν μία από τις δυναμικότερες συνιστώσες του Οικουμενικού Ελληνισμού και μεταφέρουν αναρίθμητες ιστορίες ηρωισμού.

«Ο Ελληνισμός του Πόντου, στην μακραίωνη ιστορία του, έζησε περιόδους λαμπρές αλλά και περιόδους τραγικές με προεξάρχουσα εκείνη των ετών 1916-1922, οπότε και διαπράχθηκε η γενοκτονία του. Τότε οι Πόντιοι έζησαν την προσφυγιά, τον ξεριζωμό και την πίκρα της χαμένης πατρίδας.

Κι όμως αυτός ο λαός δεν έχασε ποτέ την περηφάνια, την αδούλωτη συνείδηση, τη μεγαλοσύνη και την εργατικότητα! Κατάφεραν να ενσωματωθούν γρήγορα στη μητέρα πατρίδα και έκτοτε δίνουν έναν μοναδικό αγώνα για προσωπική και συλλογική προκοπή. Οι δράσεις τους για να διαφυλάξουν τον πολιτιστικό τους πλούτο και ο αγώνας τους για να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική συνείδηση όπου και αν βρέθηκαν, αποτελούν πολύτιμη συνεισφορά για τη χώρα μας. Τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων τους, αποτελούν παράδειγμα πατριωτισμού. Οι Πόντιοι έχουν ισχυρή ιστορική μνήμη και καταφέρνουν να μεταδίδουν από γενιά σε γενιά το δημιουργικό τους πείσμα.

Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους αδελφούς μας του Πόντου και έχουμε χρέος να τους στηρίξουμε! Η μνήμη της γενοκτονίας, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς μας δείχνει τον δρόμο: να ενισχύσουμε τον απανταχού Ποντιακό Ελληνισμό !

Συγχαίροντας την κάθε Πόντια και τον κάθε Πόντιο ξεχωριστά για την προσωπική του πορεία, αλλά και όλους τους συλλόγους και τα πνευματικά ιδρύματα των Ποντίων που με την μέχρι σήμερα δράση τους κρατούν άσβεστη την παράδοση, αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ δίπλα τους με κάθε τρόπο ώστε να προωθηθούν οι κοινοί στόχοι με αποφασιστικότητα και ισχυρή συλλογική έκφραση» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου