ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


«Η βασική μας θέση είναι ότι επιθυμούμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ο κανονισμός να εφαρμόζεται. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, κριτικές, παρατηρήσεις στο προεδρείο, όταν κατά τη γνώμη μας δεν είχε εφαρμοστεί ο κανονισμός κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας και όταν θεωρούσαμε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά μας που προβλέπονται στον κανονισμό.

Πρέπει να πούμε όμως ταυτόχρονα, ότι εάν δεν εφαρμοστεί ο κανονισμός και σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας και παρεμβάσεων των βουλευτών, δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σε αυτή εδώ την αίθουσα και εμάς ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα ζητήματα και όχι να τα συγκαλύψουμε.

Επομένως, απαιτούμε η εφαρμογή του κανονισμού να γίνεται προς όλες τις κατευθύνσεις και προς τους υπουργούς και προς τους βουλευτές και φυσικά και το ίδιο το προεδρείο να τηρεί τον κανονισμό σε σχέση με πολλές διαδικασίες όπως είναι τα ζητήματα των τροπολογιών.

Συμπεριφορές οι οποίες δυναμιτίζουν και είναι απέναντι στην εφαρμογή του κανονισμού και απαξιώνουν το Κοινοβούλιο μας βρίσκουν αντίθετους. Και στη βάση αυτή το έχουμε πει ότι δεν επιθυμούμε την οποιαδήποτε απαξίωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άρα λοιπόν, να εφαρμόζεται ο κανονισμός σε όλα τα επίπεδα και σε όλη του την έκταση.

Είμαστε υπέρ της εφαρμογής του κανονισμού όπως έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε ότι πρέπει να πάψουν αυτά τα φαινόμενα μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να επισημάνουμε και το εξής κύριε Πρόεδρε, διότι σε αυτή την αίθουσα ακούγονται ανεπίτρεπτα πράγματα όπως είναι η εξύμνηση του ναζισμού και του φασισμού.

Και να υπενθυμίσουμε περισσότερο σε αυτούς που μας ακούνε ότι ο ναζισμός στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα ενάμισι εκατομμύριο νεκρούς, είχε τουλάχιστον 200 ολοκαυτώματα, είχε την εκτέλεση των αθώων στη Βιάννο, στην Κάνδανο, στα Κερδίλλια, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και άλλες περιοχές και ότι η ιστορία ναζισμός και φασισμός, έληξε ιστορικά και πολιτικά με την νίκη των δυνάμεων το 1945.

Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι επιθυμούν να αναβιώσουν τέτοιες ιστορίες, να αναβιώσουν τον ρατσισμό σε αυτήν εδώ τη δημοκρατική κοινωνία, εμάς θα μας βρουν αντίθετους.

Να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι που επιθυμούν ως νεοναζιστικό μόρφωμα να διαμορφώσουν μια πολιτική, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως έχει πει και ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Πάνος Καμμένος σε αυτή εδώ την αίθουσα, είναι αντίθετοι.

Να θυμίσουμε μάλιστα, ότι τη στιγμή που διεκδικούμε, τις γερμανικές αποζημιώσεις, που διεκδικούμε το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, οι βασικοί υπαίτιοι αυτής της ιστορίας είναι ο ναζισμός.

Σε αυτή εδώ την αίθουσα όταν μερικοί μιλούν, όπως εμείς μιλάμε και κριτικάρουμε τη συμπεριφορά της SIEMENS, να υπενθυμίσουμε ότι η SIEMENS το 1932 ήταν αυτή που χρηματοδότησε τον Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα και όλα αυτά τα στοιχεία τα έχω φέρει και τα έχω καταθέσει στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για τη SIEMENS.

Άρα λοιπόν να κλείσει αυτή η ιστορία. Εμείς θα είμαστε αντίθετοι σε όποια νεοναζιστική, φασιστική, ρατσιστική ιδεολογία πολιτική και πρακτική, είτε σε αυτή την αίθουσα είτε έξω από την αίθουσα.

Και τα λέω αυτά, διότι καλύτερα να τα πούμε σε αυτή εδώ την αίθουσα, παρά να τρέχουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου