ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ


«Κακοδιαχείριση, Υψηλό κόστος και Ανευθυνότητα της Κυβέρνησης βυθίζουν τη ΛΑΡΚΟ»
 

Στις 15/9/2012 η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή συνοδεύοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και συναντήθηκε με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων και τη Διεύθυνση του εργοστασίου.
Κατά τη σύσκεψη οι εργαζόμενοι έθεσαν επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν και η διοίκηση τα θέματα οικονομικής κατάστασης και βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσχερής. Η χρόνια κακοδιαχείριση με ύποπτη εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και το υψηλό κόστος παραγωγής που δημιουργείται από το υψηλό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο η ΡΑΕ αρνείται να μειώσει όπως έπραξε για ιδιώτη καθώς και το υψηλό κόστος των στερεών καυσίμων, τα οποία καλύπτουν το 42% του συνολικού κόστους, δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Τα περίεργα χρηματοοικονομικά παιχνίδια με την επιχείρηση και η εμπλοκή της με τα αμαρτωλά «hedge funds» που της στοίχισαν 500 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις της εταιρείας από το δημόσιο ύψους 70 εκατ. ευρώ για τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται το συμψηφισμό με τα χρωστούμενα προς τη ΔΕΗ που θα υπερκαλύπτονταν. Η αδιαφορία των κυβερνώντων για την επέκταση και αναβάθμιση του λιμένος της περιοχής, ώστε με τις κατάλληλες υποδομές να προωθείται  η «σκουριά» η οποία ζητείται για αγορά από τρίτες χώρες, με αντάλλαγμα αρκετά χρήματα που θα έδιναν ανάσα στην οικονομική δυσπραγία της ΛΑΡΚΟ οδηγούν σε υπόνοιες περί υπονόμευσης της μεγαλύτερης επιχείρησης νικελίου στην Ευρώπη με σκοπό την απαξίωση της το ξεπούλημά της στους τοκογλύφους. 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε την πολιτική βούληση να στηρίξουμε την ΛΑΡΚΟ και καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν σε συμψηφισμό των χρεών του Δημοσίου με τα χρέη της ΔΕΗ, σε έμπρακτη στήριξη της επιχείρησης μειώνοντας την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος όπως γίνεται αναλόγως και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στο να προχωρήσουν σε κινήσεις ώστε να δοθεί αναπτυξιακή προοπτική.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην υποβάθμισή της αφού αυτή θα στερήσει από την Ελληνική οικονομία συνάλλαγμα, θα κοστίσει πολλές θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες, ενώ η χώρα θα χάσει μια ακόμη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση που προφανώς στο μέλλον θα περάσει σε ξένα χέρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου