ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος.
Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και εξέφρασε την στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των πολιτικών  του μνημονίου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  τάχθηκε υπέρ της θεσμικής εξομοίωσης των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες και δεσμεύθηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα καταθέσει το προσεχές διάστημα  σχέδιο νόμου για την ψήφιση σειράς θεσμικών αιτημάτων για την στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.   

Στην συνάντηση συμμετείχαν, η υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ο υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Παύλος Χαϊκάλης και ο υπεύθυνος του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γεώργιος Νταβρής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής :

«Συναντηθήκαμε σήμερα με την Ομοσπονδία Τριτέκνων. Η επίθεση της τρόικας στην ελληνική οικογένεια, είναι μια επίθεση που την αισθάνονται όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες.

Η επίθεση όμως στα παιδιά, η φορολόγηση και το τεκμήριο που βάζουν στην ελληνική οικογένεια που τόλμησε να κάνει παραπάνω από ένα, δυο, τρία παιδιά, είναι μια επίθεση την οποία δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε  ως έθνος.

Συναντήσαμε την Ομοσπονδία των Τριτέκνων, ακούσαμε τα προβλήματα που έχουν αυτή τη στιγμή οι τρίτεκνες οικογένειες πέραν της φορολογικής επίθεσης, με τη θεσμική ανάγκη να μπορέσει να εξισωθεί η τρίτεκνη οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, με την οικογένεια που λαμβάνει τα επιδόματα των πολυτέκνων και βεβαίως όλα αυτά σε ένα δίκαιο σύστημα.

Είναι επίσης η υποχρέωση της πολιτείας, να διορθώσει τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με οικογένειες, τρίτεκνες ή πολύτεκνες όπου έχοντας ένα διαζύγιο δεν αναγνωρίζεται ως πολύτεκνη οικογένεια.

Αυτά θα τα προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επομένων μηνών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου