ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Θέμα: «Διακοπή λειτουργίας παιδικών σταθμών»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 18 Σεπτεμβρίου σταματάει η λειτουργία του παιδικού σταθμού «Κρώσφηλδ» στο Κερατσίνι, ενώ αφήνει υπόνοιες για τη διακοπή λειτουργίας κι άλλων παιδικών σταθμών του ιδρύματος «Παιδική Στέγη» παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου.
Στην περίοδο που βιώνουμε, ύφεσης και ανεργίας, με τις εργασιακές σχέσεις να έχουν υπερβεί κάθε επίπεδο ελαστικότητας, οι ανάγκες για δομές κοινωνικής στήριξης είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το παρελθόν. Αντιθέτως το Υπουργείο αποφασίζει να διακόψει τη λειτουργία ακόμη και των υπαρχουσών δομών συμβάλλοντας στην όξυνση του προβλήματος, ιδιαίτερα στις περιοχές που πλήττονται εντονότερα από την ύφεση όπως είναι η Β’ Πειραιά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Πόσοι παιδικοί σταθμοί που λειτουργούσαν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα διακόψουν τη λειτουργία τους; Ποια είναι η πρόβλεψη για τα παιδιά που φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς; Ποια είναι η πρόβλεψη για το προσωπικό που εργάζεται μέχρι σήμερα στις δομές;
Ποια η πρόβλεψη για τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο παιδικό σταθμό «Κρώσφηλδ»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου