ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑΣ ΛΑΓΗΕ


«Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΘΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»


Την κλοπή των 75.000.000 από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά, σε εφαρμογή Νόμου του 2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου, προκειμένου να πάνε στην αμαρτωλή και καταρρέουσα ΛΑΓΗΕ (που είναι εταιρεία του Δημοσίου για την οικονομική διαχείριση στον τομέα της ενέργειας από ΔΕΗ, ΑΠΕ κλπ) ανέπτυξε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία και ό, τι σχετίζεται με τα κρατικά ΜΜΕ.
Από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε με σφοδρότητα τη μη προσέλευση του αρμόδιου υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου, τον οποίο αντικατέστησε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου, όπως ήταν αναμενόμενο, αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της ΛΑΓΗΕ, αποδεχόμενος την δραματική ταμειακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία που ελέγχει, με αποτέλεσμα «προς το δημόσιο συμφέρον να μετακινηθεί το 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ προς τη ΛΑΓΗΕ για να μην… επιβαρυνθεί άλλο ο Έλληνας πολίτης»!

Στην πρωτολογία του και στη δευτερολογία του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα ήρθε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτησή μου ο «κλέφτης». Εκείνος που αρπάζει από την περιουσία της ΕΡΤ. Διευκρινίζω ότι η ΕΡΤ είναι μια ιστορία με πάρα πολλές αμαρτίες, μέχρι τις πολύ πρόσφατες των αθρόων προσλήψεων, αλλά δεν θα αναφερθώ σήμερα σε αυτές, γιατί το θέμα μας είναι  η κλοπή του 25%.

Στην θέση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ θα έπρεπε να είναι ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θέλει δεν θέλει θα έλθει στη Βουλή για να μου απαντήσει, όχι μόνο στο θέμα της ΛΑΓΗΕ, αλλά και για σωρεία άλλων ζητημάτων που αφορούν την ΕΡΤ, μια που άλλα έλεγε προεκλογικά ως Τομεάρχης της ΝΔ και άλλα πράττει σήμερα. Δεν θα με αποφύγει. Θα τον ταράξω στις Επίκαιρες Ερωτήσεις.

Ο κ. Κεδίκογλου δεν είχε ούτε την ευαισθησία όχι μόνο ως δημοσιογράφος προς δημοσιογράφο, αλλά ως Υφυπουργός προς Βουλευτή, να με πάρει ένα τηλέφωνο, όπως έκανε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, για να με ενημερώσει ότι δεν θα εμφανιστεί σήμερα στη Βουλή.

Τον έψαχνα στο τηλέφωνο και δεν τον έβρισκα. Με είδε στη Βουλή και άλλαξε δρόμο σαν κυνηγημένος. Τον έψαχνα σε όλες τις αίθουσες του ισογείου, ακόμα και στο εντευκτήριο και τελικά τον βρήκα στη βεράντα προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου, για να μου πει ψέματα. Ότι δεν θα έρθει στη Βουλή διότι το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητάς του και στη σχετική Υπουργική Απόφαση δεν είναι η πρώτη υπογραφή.


Κύριε Πρόεδρε καταθέτω στα πρακτικά το έγγραφο που αποδεικνύει το ψέμα του κ. Κεδίκογλου, γιατί η πρώτη υπογραφή είναι δική του. Αλλά και να μην ήταν, η ΕΡΤ είναι της αρμοδιότητάς του και όφειλε εκείνος να μου απαντήσει.

Επαναλαμβάνω ότι η ΕΡΤ κουβαλάει πολλές αμαρτίες. Αλλά η κλοπή των 75.000.000 είναι μία προσπάθεια αποδυνάμωσής της, γιατί όχι και «λουκέτου», όπως πρόσφατα διάβασα να λέει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Τζόνυ Καλημέρης.

Αυτή η κλοπή γίνεται την ώρα που τα συνεργεία της ΕΡΤ κινούνται με παμπάλαια αυτοκίνητα που δεν μπορούν ούτε στο δακτύλιο της Αθήνας να μπουν, την ώρα που έχει μπει στην ψηφιακή τεχνολογία, αλλά δεν έχει ψηφιακή μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων και την ώρα όπου ο ιδιωτικός ανταγωνισμός πολύ θα ήθελε να την βλέπει να κατεβάζει ρολά.

Αυτή την Υπουργική Απόφαση δεν τόλμησε να την υπογράψει ούτε ο Ηλίας Μόσιαλος που ξέρουμε τι σχέδια συρρίκνωσης της ΕΡΤ είχε. Και το υπέγραψε ο κ. Κεδίκογλου!

Προειδοποιώ τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ ότι θα έχουν τεράστιες ποινικές ευθύνες εάν δεν υπερασπιστούν με κάθε νομικό τρόπο τη διασφάλιση των ταμειακών τους περιουσιακών στοιχείων από αρπαχτές, όπως η συγκεκριμένη υπέρ της ΛΑΓΗΕ».

Μετά το τέλος της ανάπτυξης της Επίκαιρης Ερώτησης, μιλώντας ο Τέρενς Κουίκ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας και στο δημοσιογράφο Γιώργο Αναστασόπουλο, είπε τα εξής:

«Η ΕΡΤ πρέπει να αποτελεί τον ισχυρό πυλώνα των δημοσίων ΜΜΕ. Η προσπάθεια πρέπει να κινείται προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, μακριά από κυβερνητικές και κομματικές εξαρτήσεις και με πρόγραμμα που θα εκφράζει άλλες φιλοσοφίες μακριά από εκείνες που ενισχύουν από τη μια τα τηλεσκουπίδια και από την άλλη τη δωρεάν εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας.

Έχω πει πολλές φορές ότι η ΕΡΤ είναι ένας γίγαντας που κοιμάται ή που σκόπιμα κάποια συμφέροντα τον έχουν στη νάρκωση για να τον απαξιώσουν και να τον εξοντώσουν όπως έκαναν και με την Ολυμπιακή. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιμείνουμε με κάθε κοινοβουλευτική μας δυνατότητα να δώσουμε στην ΕΡΤ το ύψος που της αξίζει, απαλλαγμένη από το υπερβάλλον βάρος κομματικού προσωπικού και με προγράμματα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, ειδησεογραφικά, ενημερωτικά, ψυχαγωγικά, επιμορφωτικά, αθλητικά και θεματικά, που να ανταποκρίνονται στον ρόλο της. Σας διαβεβαιώ ότι το τακτικό προσωπικό της είναι ικανότατο.

Πολύ σύντομα θα καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις».

Σας επισυνάπτουμε το link του βίντεο της παρέμβασης του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή:

http://www.youtube.com/watch?v=kTyiFIx3isw&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου