ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ 48η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


«Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει από τη Λευκωσία την τουρκική προκλητικότητα»

Mιλώντας σήμερα 15/10/2012 στην 48η Διάσκεψη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ που διεξάγεται στη Λευκωσία, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε την παράνομη, αυθαίρετη, αντισυμβατική και προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.
Όπως τόνισε ο Νότης Μαριάς η Λευκωσία παραμένει η μοναδική διαιρημένη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μια και η Τουρκία έχει καταλάβει παράνομα από το 1974 ένα πολύ μεγάλο μέρος της εδαφικής επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα η Άγκυρα εντελώς παράνομα δεν εφαρμόζει έναντι της Κύπρου την τελωνιακή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας απαγορεύοντας στα πλοία με κυπριακή σημαία να προσεγγίσουν σε τουρκικά λιμάνια και στα κυπριακά πολιτικά αεροπλάνα να προσγειώνονται σε τουρκικά αεροδρόμια.
Επιπλέον η Τουρκία εξαπολύει απειλές κατά της Κύπρου επειδή η Λευκωσία έχει ανακηρύξει την κυπριακή ΑΟΖ και προχωρά στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της.
Όμως το αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας, που κατήγγειλε ο Νότης Μαριάς, είναι η απόφαση της Άγκυρας να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και να προκαλεί συνεχώς.
Έτσι η Τουρκία αρνείται την συνυπογραφή δηλώσεων με την ΕΕ σε διεθνείς οργανισμούς και προχωρά σε αναστολή επαφών με την ΕΕ στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να πάψει να προκαλεί.
Παρεμβαίνοντας δια του Υπουργού Αναπληρωτή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Μαυρογιάννη η Κυπριακή Προεδρία συμφώνησε απόλυτα με τις καταγγελίες του Νότη Μαριά καθώς άλλωστε ήταν και ο μοναδικός σύνεδρος που στηλίτευσε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου