ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΚΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων  απελευθέρωσης της Εορδαίας από τον Τούρκικο ζυγό, παρευρέθηκα στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Μνημείο Πεσόντων του Δημοτικού Διαμερίσματος Περδίκκα. 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο φετινός επετειακός εορτασμός, καθώς συμπληρώνεται ένας αιώνας ελευθερίας για τους κατοίκους της Εορδαίας. Η απόδοση τιμών στους ήρωες των απελευθερωτικών αγώνων του 1912 αποτελεί καθήκον και υποχρέωση κάθε κατοίκου της Εορδαίας και  κάθε Μακεδόνα.

Συνδεδεμένοι πάντοτε με το ιστορικό τους παρελθόν οι κάτοικοι της Εορδαίας τίμησαν τους πεσόντες της μάχης του Περδίκκα, με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέησης, την κατάθεση στεφάνων αλλά και εγκαινιάζοντας το Σημείο Ενημέρωσης της Μάχης του Περδίκκα, όπου παρουσιάστηκε πλούσιο φωτογραφικό και έντυπο αρχειακό υλικό της εποχής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της Εορδαίας και του ευρύτερου Μακεδονικού Αγώνα, οι κάτοικοι του Περδίκκα απέδειξαν πως θυμούνται το παρελθόν, ζουν το παρόν και βαδίζουν με αισιοδοξία  προς το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου