ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ «ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με μέλη της «Κίνησης Ελπίδας Πολιτών» στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

Στον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρεδόθη υπόμνημα προτάσεων της «Κίνησης Ελπίδας Πολιτών»  και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Κινήματος.
Η «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών», αποτελείται από διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα φτωχοποίησης, πραγματοποιώντας για το λόγο αυτό, 11ημερη πορεία από το Βόλο στο Σύνταγμα.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βουλευτής Μαγνησίας, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλωσορίσαμε σήμερα την «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών» του Βόλου. Τριακόσιες πενήντα πολίτες, εκπροσωπώντας το σύνολο των πολιτών του Βόλου, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, επαγγελματίες, άτομα με ειδικές ανάγκες που ήρθαν με τα πόδια από το Βόλο σε μια πορεία 11 ημερών, για να δώσουν ένα σύνθημα στην Βουλή των Ελλήνων, ένα σύνθημα ελπίδας, ένα σύνθημα αντίστασης απέναντι στο μνημόνιο και στη φτωχοποίηση των ελλήνων.

Στην ξενιτιά που οδηγούνται τα νέα παιδιά των ελλήνων από τα νέα μέτρα και από την επιβολή της τρόικας. Πολίτες που ειρηνικά περπάτησαν από το Βόλο μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων για να επιδώσουν ένα ψήφισμα και τους υποδέχθηκαν με ΜΑΤ και χημικά.

Δείχνοντας ότι αυτό που φοβάται η εσωτερική τρόικα και οι εντολείς τους, τα πραγματικά τους αφεντικά, είναι οι κινήσεις των πολιτών. 

Αυτό λοιπόν που φοβούνται θα γίνει ο εφιάλτης τους. Ειρηνικά οι πολίτες όλης της Ελλάδος, θα προχωρήσουν σε αυτό το Κίνημα της Ελπίδας.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το Κίνημα των Κινημάτων, θα είμαστε δίπλα τους και θα μεταφέρουμε στη Βουλή των Ελλήνων το μήνυμα των πολιτών.

Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να εξουσιάζουν τη Δημοκρατία μας, που θέλουν να καταλύσουν τη Δημοκρατία, που θέλουν να καταλύσουν τον Κοινοβουλευτισμό».

Ο επικεφαλής της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών Κώστας Κόγιας δήλωσε τα εξής:

«Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας, συνεργαστήκαμε με το Εργατικό Κέντρο Βόλου με τα σωματεία των πολυτέκνων, με τα σωματεία των ΑμΕΑ, με τα σωματεία των συνταξιούχων, τους ανέργους, τους εργάτες, τους αγρότες και συντάξαμε την «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών». Ο στόχος μας ήταν να έρθουμε από το Βόλο σε 11 ημέρες προκειμένου να επιδώσαμε το υπόμνημα που θα συντασσόταν κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης πορείας, 240 χιλιόμετρα σε 11 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής καταγράψαμε σε όλες τις πόλεις, ότι υπάρχει μια συνολική αγανάκτηση των πολιτών από την πολιτική που υφίστανται σήμερα.

Για αυτόν λοιπόν τον λόγο όταν ήρθαμε εδώ και μιλήσαμε με τους κοινωνικούς εταίρους όπως η ΓΣΕΒΕΕ, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κ.ά. αποφασίσαμε να φέρουμε το υπόμνημα εμείς οι 250 που ήρθαμε από το Βόλο.

Όμως, δεχθήκαμε τον προπηλακισμό των ΜΑΤ. Αυτό και απαράδεκτο είναι και αντιβαίνει στην διαδικασία ενός έλληνα πολίτη που πραγματικά θέλει να επιδώσει ένα υπόμνημα.

Αυτό το μεταφέραμε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον κ. Μεϊμαράκη και μας ζήτησε συγνώμη. Άρα λοιπόν δεν έχει κανένας κανένα λόγο να φιμώσει την «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών» που ξεκίνησε από τη Μαγνησία και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και φυσικά το επόμενο διάστημα θα δείτε ότι και από άλλες πόλεις θα ξεκινήσουν πολίτες και θα έρθουν στη Βουλή για να μεταφέρουν την πραγματική αναζήτηση της ελπίδας για βιωσιμότητα. Φτάνει πια, ως εδώ».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου