ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


Ο Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς, Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συνοδευόμενος από την κ. Μίκα Παππά-Σέβου, επικεφαλής της 1ης Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Α’ Αθηνών, επεσκέφθησαν το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και συζήτησαν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Είναι ένα Νοσοκομείο που οι εργαζόμενοί του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες πολιτών και, επειδή έχει προαναγγελθεί η επερχόμενη κατάργησή του, έχουν αντιδράσει όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και 72.000 πολίτες με την υπογραφή τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυνδεθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων από το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κάτω Κηφισιάς και να γίνει η διασύνδεσή του με το Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας («Κωνσταντοπούλειο» - «Αγία Όλγα»).

Επίσης ζητούν να γίνει μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο του ΙΚΑ, που δεν λειτουργεί πια, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και να αρχίσει το Νοσοκομείο να εφημερεύει, όπως γινόταν μέχρι την 01/04/2012.

Συγχρόνως ζητούν να γίνει αύξηση των κλινών του στις 110, όπως είχε παλαιότερα.

Είναι γεγονός ότι με τις εφαρμογές των Μνημονίων και τις εντολές της Τρόικας και του ΔΝΤ οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας έχουν υποβαθμισθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και με την πολιτική που ακολουθείται σήμερα θα υποβαθμισθούν ακόμα περισσότερο.

Οι επερχόμενες συγχωνεύσεις Νοσοκομείων θα επιφέρουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις για την Υγεία των πολιτών, γι αυτό αντιδρούν εργαζόμενοι και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου