ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


  • Για τις απειλές μη καταβολής των μισθών και των συντάξεων:
«Ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου έλεγαν ότι αν δεν υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο μέσα στην Βουλή δεν θα είχαμε να πληρώσουμε τους μισθούς του Νοεμβρίου. Οι μισθοί του Νοεμβρίου πληρώθηκαν και του Δεκεμβρίου πληρώθηκαν και τα δώρα των Χριστουγέννων πληρώθηκαν.
Το κράτος συνέχιζε να λειτουργεί παρόλο που μέρος της δόσης του πρώτου μνημονίου ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα.

Το ίδιο έκανε ο κ. Σαμαράς πριν από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, απειλώντας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και ούτω καθεξής.

Η δόση αυτή για την οποία θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες, δεν έχει ακόμη έρθει. Πληρώθηκαν όμως και οι μισθοί και οι συντάξεις και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, πληρώθηκαν και ομόλογα. Έρχεστε σήμερα κύριε υπουργέ να απειλήσατε τον ελληνικό λαό και να πείτε 16 Νοέμβρη τελειώσαμε. Ποιον απειλείτε, σε ποιον απευθύνεστε; Ποιον δουλεύετε;» 

  • Για τον ειδικό λογαριασμό και το non paper:
«Συλλαμβάνεστε κ. υπουργέ να λέτε για δεύτερη φορά ψέματα. Την πρώτη φορά ήταν όταν λέγατε δεν υπήρχε αίτημα για εκκένωση των νησιών κάτω από 150 κατοίκους και ήρθε ο κ. Μουσουρούλης ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της χώρας και σας διέψευσε. Ήρθε ο κ. Στυλιανίδης εδώ και είπε τα αντίθετα από εσάς.

Χθες το πρωί το υπουργείο Οικονομικών έλεγε ότι δεν υπάρχει αίτημα από τη μεριά των Γερμανών, προκειμένου να γίνει ειδικός λογαριασμός τον οποίο θα τον χειρίζονται ξένοι. Δηλαδή θα παραιτηθούμε της εθνικής κυριαρχίας, θα παραιτηθούμε της διακυβερνήσεως. Η κυβέρνηση θα εκτελεί εντολές ξένων για να διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού κράτους και εσείς το διαψεύσατε. Και το βράδυ ο κ. Βενιζέλος, προκειμένου να διασωθεί, έδωσε στη δημοσιότητα την πραγματική επιστολή. Την ενισχυμένη δηλαδή διακυβέρνηση και τους μηχανισμούς ελέγχου. Το περίφημο non paper  το οποίο περιλαμβάνει τον λογαριασμό αυτόν τον οποίο διαψεύσατε εσείς το πρωί. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα, δεν είναι πολιτικό ολίσθημα. Δεν μπορεί ο υπουργός να λέει ψέματα και να διαψεύδεται το ίδιο βράδυ. Θα πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι έχετε συμφωνήσει για ειδικό λογαριασμό.»

  • Για τη διαγραφή Σταυρογιάννη:
«Ο καθένας ψηφίζει κατά συνείδηση και όχι διαγράφοντας για την πρόθεση ψήφου. Είναι απίστευτο αυτό. Παραβιάζεται το άρθρο 60 του Συντάγματος. Απειλείται ο βουλευτής και διαγράφεται γιατί εξέφρασε πρόθεση. Ούτε ο κακοποιός δεν δικάζεται με πρόθεση διενέργειας του εγκλήματος. Μόνο στον ειδικό αντιτρομοκρατικό νόμο γίνεται αυτό. Εδώ πήγατε και διαγράψατε βουλευτή κατά παράβαση του άρθρου 60 του Συντάγματος, γιατί εξέφρασε πρόθεση να λειτουργήσει σύμφωνα με τη συνείδησή του. Αυτό είναι απειλή και εκβιασμός. Αυτό είναι φασισμός.» 

  • Για τη λίστα Λαγκάρντ:
«Φασισμός είναι επίσης να κρατάτε την λίστα Λαγκάρντ σε ξεχασμένα ντουλάπια.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει συγγενικό πρόσωπου αρχηγού κόμματος; Υπάρχει ή δεν υπάρχει επιχειρηματίας που συνδέεται με χρηματοδότηση κομμάτων;

Ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω παράνομα, αν τα βγάλανε παράνομα. Γιατί τους καλύπτουν όλοι; Πώς θέλετε να βγούμε στον ελληνικό λαό και να πιστέψουν τους πολιτικούς όταν κρύβετε την αλήθεια από τους πολίτες

  • Για τη διάλεξη  Παπανδρέου στο Χάρβαρντ:
«Χθες ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα, μια ημέρα πολύ σημαντική για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, για τους οικονομολόγους, τους νομπελίστες, διότι ο πάνσοφος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου δίδασκε στο Χάρβαρντ. Τον είδαμε σήμερα στο διαδίκτυο διότι τα κανάλια δεν έπαιξαν ακόμα τη διδασκαλία του, όπου καθήμενος σε μια μεγάλη καρέκλα chesterfield, εμπνευσμένος από το μεγαλείο της πολιτικής του που διέλυσε μια χώρα μέσα σε δύο χρόνια, που τίναξε στον αέρα την Ευρώπη, που έπαιξε το ρόλο των φίλων του κερδοσκόπων, απάντησε στο ερώτημα μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας. Στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν ζήτησε με τα οικονομικά στοιχεία τα οποία είχε στην αρχή της διακυβερνήσεώς του, προκειμένου να μειωθεί το χρέος, να πάει σε διαγραφή μονομερώς του χρέους. Η απάντηση ήταν εξαιρετική. Μια απάντηση που θα πρέπει πρώτα από όλα να ακούσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Μια απάντηση που πρέπει να ακούσει η Βουλή των Ελλήνων. Η απάντηση ήταν ότι δεν τον άφησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε την εντολή στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Αντρέα Παπανδρέου να κάνει αυτό που έκανε, δηλαδή να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.»

  • Για τις αποκρατικοποιήσεις:
«Γιατί δεν κάνετε αποκρατικοποίηση αφού έρθει η ανάπτυξη; Έτσι ώστε να αποκτήσουν αξία οι εταιρίες που πωλούνται ή τα φιλέτα του δημοσίου. Ή μήπως τα έχετε συμφωνήσει με κάποιους συγκεκριμένους αγοραστές; Φοβούμαι πως ναι και σε εξευτελιστικές τιμές. Ο κ. Σαμαράς στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, την περυσινή βεβαίως γιατί φέτος έφυγε γρήγορα, μίλησε για τον ΟΠΑΠ και είπε ότι εμείς δεν θα δεχτούμε το ξεπούλημα. Ξεπούλημα είναι να πουληθεί ο οργανισμός λιγότερο από τρεις φορές ή τέσσερις ακόμα είπε από τα κέρδη του προηγούμενου έτους. Ξέρετε ποια ήταν τα κέρδη του ΟΠΑΠ το 2011, 500 εκατομμύρια ευρώ. Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία είναι 450. Δεν είναι ξεπούλημα λοιπόν σύμφωνα με τα λόγια του κ. πρωθυπουργού; ¨Όχι απλώς ξεπούλημα, αλλά και ξεπούλημα με συγκεκριμένο αγοραστή τον οποίο σας τον περιγράψαμε. Το ίδιο ισχύει και με το Ελληνικό. Το Ελληνικό το οποίο βιαστήκατε να βγάλετε τους βατραχανθρώπους του λιμενικού, να αλλάξετε όλη την παραλία και να τουμπάρετε ότι περιβαλλοντικό σχέδιο υπήρχε για τον αιγιαλό και την παραλία, προκειμένου να το δώσετε σε εταιρία του Κατάρ, στην οποία από πίσω είναι έλληνες εφοπλιστές που σας χρηματοδότησαν πριν από τις εκλογές.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου