ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το υψηλό ποσοστό των μειώσεων που έχουν ήδη επέλθει, αλλά και αυτές που σχεδιάζονται, στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών. 

Παράλληλα, παρεδόθη στον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπόμνημα στο οποίο επισημαίνονται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικαστικός κλάδος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε υποβάθμιση ο ρόλος της Δικαιοσύνης.   

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία   ο ελληνικός λαός προσβλέπει στη Δικαιοσύνη. Πρότεινε επίσης, προκειμένου να βοηθηθεί το έργο των Οικονομικών Εισαγγελέων, οι οποίοι χειρίζονται κρίσιμες οικονομικές υποθέσεις, να παραχωρηθούν από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ως γραμματειακή υποστήριξη, 3 έως 4, δημόσιοι υπάλληλοι –γραμματείς, τους οποίους θα επιλέξουν οι ίδιοι οι Οικονομικοί Εισαγγελείς.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Βασιλική Θάνου,  χαρακτήρισε την πρόταση ως εξαιρετικά σημαντική και πρωτότυπη.    

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:
 «Συναντήθηκα μαζί με τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τους προέδρους όλων των δικαστηρίων.

Διαπιστώσαμε για ακόμη μια αφορά ότι ο θεσμός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ο οποίος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος δέχεται μια επίθεση.

Η περικοπή των μισθών των δικαστών, πέραν του 38% που έχει ήδη επέλθει, έρχεται να επεκταθεί επιπλέον κατά 25,5%. Δεν πρόκειται απλώς για μια μείωση μισθών ελλήνων λειτουργών, όπως γίνεται και με τους δημοσίους και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που επιβάλλει η τρόικα.

Εδώ έχουμε την προσπάθεια της τρόικας και την υποχώρηση της κυβέρνησης, για καταπάτηση διατάξεων του Συντάγματος. Έχουμε μια συνταγματική εκτροπή την οποία επιβάλλει η τρόικα και εκτελεί η κυβέρνηση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε τα πάντα, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, για να μην προχωρήσει αυτή η απαίτηση της τρόικας και η υποχώρηση της κυβέρνησης και θεωρούμε ότι πλέον σε αυτή την κατάσταση της συνταγματικής εκτροπής και της προσπάθειας αλώσεως της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να πάρει το λόγο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Ξεκινάμε από σήμερα μια νέα σειρά συναντήσεων με τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης με πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Καμμένο, στον οποίο επισημάναμε ότι η νέα περικοπή των αποδοχών μας σε παράλογα υψηλά ποσοστά άνω του 25 με 30% συνυπολογιζομένου και του ποσοστού της ήδη επελθούσας μειώσεως 38%, φθάνει πλέον σε σημεία τα οποία προφανώς είναι αντίθετα με το Σύνταγμα και περιορίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και καθιστούν προβληματική την άσκηση των καθηκόντων μας».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γεώργιος Φαλτσέτος δήλωσε τα εξής: 

«Η εντατικοποίηση της εργασίας των δικαστών και η συνεχής υποβάθμιση της μισθολογικής τους κατάστασης οδηγεί σε μία οιονεί υπαλληλοποίηση της Δικαιοσύνης πράγμα που δεν θα δεχθούμε, θα αγωνισθούμε να κρατηθεί η Δικαιοσύνη όρθια».     

Στη συνάντηση ήταν, επίσης, παρόντες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Χρυσούλα- Μαρία Γιαταγάνα και ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Καπερνάρος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου