ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ


ΕΓΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Τομεάρχης Εξωτερικών και μέλος της Επιτροπής της Βουλής για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε σήμερα (23.10.2012) με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Κούρκουλα.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, στον κύκλο των κατ' ιδίαν ενημερώσεων για ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανέλαβε να κάνει προς τους αρμόδιους Τομεάρχες όλων των κομμάτων.

Τα θέματα για τα οποία έγινε η ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αφορούσαν μεταξύ άλλων και τα εξής πεδία:

-        Πορεία προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την επταετία 2014 - 2020
-        Η πρόοδος στις διαβουλεύσεις, κυρίως Γερμανίας - Γαλλίας, για την εγγύηση των καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
-        Επιχειρούμενες αλλαγές στη συνθήκη της Λισαβόνας.
-        Ενιαίο δόγμα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής.
-        Διεύρυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προοπτικές για Αλβανία και οι πιέσεις για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της FYROM.
-        Μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. σε σχέση με Ελλάδα και προσπάθεια οριστικοποίησης συμφωνιών επαναπροώθησης λαθρομεταναστών σε Τουρκία, αλλά και χώρες προέλευσης τους. 
-        Αγωγός TAP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου