ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ. ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ»


Με πολλούς φακέλους σημαντικών θεμάτων που χρήζουν κοινοβουλευτικής παρέμβασης, έκλεισε τη νέα περιοδεία του στη Σάμο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μαζί με τους Πολιτευτές του Κινήματος Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου επισκέφθηκε το Ηραίο που πρόσφατα πλήγηκε από πλημμύρες και στη συνέχεια είχε συναντήσεις με το Σύλλογο Πολυτέκνων του νησιού, τους κτηνοτρόφους που τους συνάντησε στο Βορειοανατολικό ορεινό όγκο της Σάμου και αργά το μεσημέρι είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση-ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους.

Η περιοδεία στη Σάμο έκλεισε με συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αποδελτιοποιημένα τα θέματα που θα προωθήσει ο Τέρενς Κουίκ, τόσο με κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όσο και με προσωπικές του παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, είναι τα εξής:

  1. ΗΡΑΙΟΝ: Επίσπευση-έκδοση της επιβεβλημένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την αποζημίωση των δεκάδων κατοίκων που επλήγησαν και του παγώματος των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Δημόσιο και στις τράπεζες, με δεδομένο ότι η περιοχή τους κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Άσκηση πίεσης για εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων και διευθέτησης του προβλήματος των εκεί ρεμάτων, ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες.

Επέκταση του λιμενοβραχίονα, με δεδομένο ότι σε ισχυρούς νοτιάδες θάλασσα και άμμος ισοπεδώνουν τα πάντα.

  1. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Άσκηση πίεσης στη μνημονιακή κυβέρνηση να άρει την εγκληματική φορολόγηση των πολυτέκνων, όπως επίσης και την πρόσφατη απόφασή της να μειώσει κατά χιλιάδες τις δικαιούχες πολύτεκνες οικογένειες σε δωρεάν τρόφιμα.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να παρέμβουν ώστε το ετήσιο επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί να το διατηρεί η οικογένεια μέχρι να μην το δικαιούται και το τελευταίο τέκνο.

  1. ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Ζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα να μπορούν οι κτηνοτρόφοι νόμιμα να εμπορεύονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγουν στα οικιακά τους εργαστήρια και κυρίως τα παραδοσιακά τυριά. Υπογραμμίζεται ότι για να δοθεί η άδεια παραγωγής παραδοσιακού τυριού από ανεξάρτητους κτηνοτρόφους, απαιτείται από το νόμο υποδομή η οποία ξεπερνά σε μηχανήματα τα…100.000 ευρώ! Ποσά αδύνατα για κτηνοτρόφους με 100, 200 ή 300 «κεφάλια» και μάλιστα σε εποχές ισοπεδωτικής οικονομικής κρίσης.

Ζητήθηκε επίσης η διερεύνηση από πλευράς Τέρενς Κουίκ του επερχόμενου μέτρου με το τσιπάκι ή τη μπίλια που θέλει η κυβέρνηση να μαρκάρει το κάθε αιγοπρόβατο.

  1. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Ενημέρωσε ότι προχωρά ο σχεδιασμός της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στο Ηραίον που θα βοηθήσει στο πρόβλημα προστασίας της περιοχής από τους νοτιάδες.

Αποκάλυψε επίσης ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλέσει τους φορείς του νησιωτικού συμπλέγματος Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων-Θύμαινας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους λύσεις που άπτονται της θαλάσσιας διασύνδεσης των πέντε λιμένων με τον Πειραιά.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα εγκεκριμένα κονδύλια ΕΣΠΑ θα μπουν μπροστά σημαντικά έργα υποδομής.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέστρεψε στην Αθήνα αργά το απόγευμα και αύριο το πρωί θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου