ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


«ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»

Το δυναμικό παρόν τους έδωσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο σημερινό   (20/11/2012) ξεσηκωμό της Ιθάκης απέναντι στα σχέδια των Μνημονίων και της κυβέρνησης Σαμαρά, να την καταδικάσουν στην απόλυτη απομόνωση σε όλα τα επίπεδα.

Στην εντυπωσιακή από πλευράς συμμετοχής κόσμου Γενική Συνέλευση αυτοδιοικητικών, φορέων, κατοίκων και μαθητών από όλα τα σχολεία του νησιού, μετείχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία την Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η Πολιτευτής του Κινήματος Γιώτα Τραυλού-Αποστολάτου και όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος με επικεφαλής τον τοπικό Πρόεδρο Δημοσθένη Συρμή και το Γενικό Γραμματέα της Συντονιστικής της ευρύτερης Εκλογικής Περιφέρειας Κώστα Μιχαλάκο.

Στη σημαντική του παρέμβαση σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στο Βαθύ της Ιθάκης, ο Τέρενς Κουίκ μεταξύ άλλων είπε:

«Μου είναι αδύνατον να αντικρίζω στα μάτια αυτά τα παιδιά από τα σχολεία της Ιθάκης, που το μόνο όνειρό τους κατάντησε να είναι η μετανάστευση, χωρίς να δεσμευτώ ότι και ως πατέρας και ως Βουλευτής, ότι θα κάνω αυτό που επιτάσσει το καθήκον μου μέσα από τις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Να κρατήσουμε όρθιο το ιστορικό νησί που τους γέννησε, δίνοντας μάχη απέναντι στα Μνημόνια και σε εκείνους που τα επέβαλλαν.

Είναι αδιανόητο να καταδικάζεται η Ιθάκη να μένει χωρίς ΔΟΥ, χωρίς Ειρηνοδικείο, χωρίς γραφεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, χωρίς Τελωνείο που της δίνει τη δυνατότητα να υποδέχεται ως πρώτη πύλη εισόδου στην Ελλάδα τους χιλιάδες τουρίστες που έρχονται τα καλοκαίρια με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη ή τις θαλαμηγούς τους.

Είναι αδύνατον εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να αποδεχθούμε ότι θα κλείσει το ΕΠΑΛ που είναι η συνέχεια της ιστορικής Ναυτικής Σχολής η οποία χτίστηκε το 1954, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, με έρανο του ελβετικού λαού.

Είναι αδύνατον εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να αποδεχθούμε τη συστηματική υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, αλλά και του ΙΚΑ.

Αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η Περιφέρεια, πέρα και ανεξάρτητα από κόμματα, στηρίζει αυτόν τον Πανιθακησιακό ξεσηκωμό, αναγνωρίζοντας όλα αυτά που σας αναφέρω.

Όπως επίσης, ανεξάρτητα με το αν με το ΣΥΡΙΖΑ είμαστε δύο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις μέσα στο Κοινοβούλιο, εγώ ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και εκπροσωπώντας την Ιθάκη στη Βουλή,    θα συνεργαστώ με την εκλεγμένη Βουλευτή του νησιού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, σε όλες εκείνες τις κοινοβουλευτικές δράσεις που θα βοηθήσουν στο να μην αποτολμηθεί η απομόνωση της Ιθάκης.

Αν βέβαια, κάποια τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δρουν με τη μούχλα του παρελθόντος και να έχουν διαφορετική άποψη και να απαξιώνουν  Βουλευτή που τείνει χέρι συνεργασίας την ώρα που γκρεμίζεται η Ιθάκη, όπως διαπίστωσα από την ομιλία του Τοπικού γραμματέα τους, είναι προσωπικό τους δικαίωμα. Δεν θα είμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκείνοι που θα τους δώσουμε μαθήματα συμπεριφοράς απέναντι στη πρέπουσα διαχείριση των μέγιστων τοπικών προβλημάτων».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  είχε στο περιθώριο αυτής της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων και των φορέων του νησιού, ξεχωριστές επαφές με εκπροσώπους του Δήμου και των εργαζομένων, καθώς έχει μπει μπροστά και η μνημονιακή ισοπέδωση των ΟΤΑ από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Νωρίς το απόγευμα, ο Τέρενς Κουίκ είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέκο Παρίση, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι με καμία δύναμη δεν θα αποδεχθεί επίτροπο στο γραφείο του όπως διατάσσουν η Τρόικα και οι εδώ εντολοδόχοι της, ζητώντας και από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να παρέμβουν σε όλα τα επίπεδα με όλη τη δύναμη της φωνής τους και των δράσεών τους.

Αργά το βράδυ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος επιστρέφει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου