ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο Περιφέρειας Ιονίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα «Παιδεία-Πολιτισμός- Αθλητισμός».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.

Εισηγήτρια ήταν η Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.  

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

 «Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Αγαπητέ εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ,

Πολιτευτές που δώσατε τον αγώνα στην Κέρκυρα,

Συντονιστική Επιτροπή που δίνετε τον αγώνα κάθε μέρα,

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Είναι ιδιαίτερη χαρά σήμερα να βρισκόμαστε εδώ στο Προσυνέδριο της Κέρκυρας, στο Προσυνέδριο Ιονίου.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η Κέρκυρα έχει ένα ειδικό βάρος. Ήταν το πρώτο μέρος της Ελλάδος που φτιάξαμε την πρώτη Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ήταν η πρώτη περιοδεία με την οποία ξεκινήσαμε τον προεκλογικό αγώνα του Μαΐου.

Ένα Κίνημα, το οποίο ιδρύθηκε σαν και σήμερα πριν από έναν χρόνο. Ένα Κίνημα πολιτών, ένα Κίνημα, μέσω του οποίου, συναντηθήκαμε και ενώσαμε τις δυνάμεις μας για κοινούς αγώνες, άνθρωποι που ερχόμασταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους του χθες. Ένα Κίνημα στο οποίο συμμετείχαν πολίτες, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ στην πολιτική. Ένα Κίνημα, στο οποίο από τους 18 βουλευτές που σήμερα είναι στο Κοινοβούλιο, οι 14 δεν είχαν μπει ποτέ στη Βουλή. Ένα Κίνημα, το οποίο πολεμήθηκε από τη διαπλοκή, από τους τραπεζίτες, από τους δανειστές, από τα ντόπια όργανά τους, από τους διαπλεκόμενους με όση περισσότερο δύναμη είχαν, όση λάσπη διέθεταν. Ένα Κίνημα όμως, το οποίο κατάφερε να «σπάσει» τη μεταπολίτευση μετά από πολλές δεκαετίες. Ένα Κίνημα που δεν χρηματοδοτήθηκε ακόμα από το κράτος, ούτε ένα ευρώ από κρατική επιχορήγηση, ένα Κίνημα που δεν έχει σπόνσορες, ένα Κίνημα που δεν έχει δάνεια, ένα Κίνημα που υποσχόμαστε ότι θα αλλάξει την Ελλάδα και θα φέρει τα πάνω-κάτω σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Χαιρετώ από εδώ, από την Κέρκυρα, πρώτα από όλα τα κοντινά μας νησιά, τους Οθωνούς και την Ερικούσα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο. Χαιρετώ τους νησιώτες των Επτανήσων, που αν και πέρασαν πολλοί κατακτητές, πάντα κατάφερναν να ελευθερωθούν και να κρατήσουν βαθιά ριζωμένο το δημοκρατικό ήθος και κατάφερναν πάντα να διώξουν τους κατακτητές, είτε αυτοί ήταν εξωτερικοί είτε ήταν εσωτερικοί.

Φίλες και φίλοι, σήμερα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τον πυλώνα που λέγεται Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός σε ένα Συνέδριο που δεν το κάνουμε για να μιλήσουμε εμείς σε εσάς, αλλά για να ακούσουμε εσάς και να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, την Εθνική μας Αντιπρόταση με τις προτάσεις τις οποίες εσείς σήμερα θα καταθέσετε και θα καταθέσουν παράλληλα και φίλοι και φίλες από όλη την Ελλάδα. Και δεν θα τις καταθέσουν μόνο τα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα τις καταθέσουν οι πολίτες, τα κινήματα τα οποία έρχονται σιγά-σιγά μαζί μας, θα τις καταθέσουν ακόμα και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, γιατί θεωρούμε ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο το λόγο πια τον έχουν οι πολίτες. Σε ένα Συνέδριο, το οποίο θα εκλέξει όλες τις δομές του Κινήματος, από τον πρόεδρο εάν θα υπάρχει πρόεδρος και εάν το αποφασίσει έτσι το Συνέδριο, το πώς θα διοικείται το Κίνημα, τη Διοικούσα Επιτροπή, το πώς θα παίρνουμε αποφάσεις με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας και το πώς θα λειτουργήσουμε, προκειμένου να φέρουμε κοντά τους πολίτες σε μία πολιτική που δεν θα εξαρτάται από μεγαλοεκδότες, από συμφέροντα, από νταβατζήδες.

Αυτό το Κίνημα πρέπει να χτίσουμε, σε αυτό το Κίνημα συμμετέχουμε όλοι, δεν υπάρχουν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «κορυφαία» στελέχη. Κορυφαία στελέχη είναι οι πολίτες, τα «κορυφαία» στελέχη δεν άντεξαν το Κίνημα, ήθελαν ένα κόμμα της μεταπολίτευσης. Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι. Εμείς θα συνεχίσουμε το Κίνημα των πολιτών και όχι το κόμμα με τους κομματάρχες, τους «οπλαρχηγούς» και τους «στρατηγούς» του ρουσφετιού. Τελείωσε αυτή η Ελλάδα. Αυτή την Ελλάδα, την οποία αλλοίωσαν με την αλλοιωμένη μεταπολίτευση δεν υπάρχει πια. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να ενωθεί, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε καθήκον να ενωθούμε για να αντισταθούμε απέναντι σε μια ξένη κατοχή. Η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή, δεν λειτουργεί το Σύνταγμα, δεν λειτουργεί η Βουλή, είναι ξεκάθαρο αυτό. Η κυβέρνηση νομοθετεί από το Κοινοβούλιο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δηλαδή αγνοεί το Κοινοβούλιο, με εντολές που δίνει μια ξένη δύναμη, η τρόικα. Οι υπουργοί δεν κυβερνούν τα υπουργεία τους, εκτελούν συγκεκριμένες εντολές από εκείνους ,που χωρίς να είναι εκλεγμένοι, βρίσκονται στην κορυφή του εκάστοτε υπουργείου, τους περίφημους επιτρόπους.

Έρχεται και χαράσσει πολιτική στην πατρίδα μας όχι ένας εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό κακός ηγέτης, αλλά έρχεται και δίνει εντολές ο κ. Φούχτελ, ο κ. Τράα, ο κ. Ράϊχενμπαχ. Αυτό σημαίνει ξένη κατοχή.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο πρωθυπουργός αγνοεί το κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός δεν απαντά σε ερωτήσεις ούτε πολιτικών αρχηγών. Οι υπουργοί έχουν παρασυρθεί από τους κατακτητές και αγνοούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τετρακόσιες είκοσι ερωτήσεις έχουμε καταθέσει ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και οι υπουργοί δεν απαντούν στο Κοινοβούλιο, δεν έρχονται. Κάποιοι δε εξ αυτών, οι οποίοι αποτελούν τους γκαουλάϊτερ ουσιαστικά των δανειστών, όπως ο Στουρνάρας, αγνοούν ακόμα και τον κοινοβουλευτικό γραπτό έλεγχο και βλέπουμε σήμερα στις εφημερίδες ότι αυτή εδώ την τακτική την στηρίζει προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Η εσωτερική τρόικα αποτελεί κομμάτι της εξωτερικής τρόικας και η αντίσταση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι και προς την εξωτερική τρόικα αλλά και προς τους ντόπιους εκπροσώπους της. Με ψέματα, με εκβιασμούς, με απειλές, νομίζουν ότι θα κυβερνήσουν αυτόν εδώ τον τόπο. 

Έχω μπροστά μου τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. «Δεσμεύομαι» λέει «ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός». Θυμάστε τις δεσμεύσεις προεκλογικά; Τα 18 σημεία; Ούτε μία από τις δεσμεύσεις αυτές δεν τήρησε, ούτε για τους τύπους. Ο πρωθυπουργός είναι ένας ψεύτης και ένας πολιτικός απατεώνας, ο οποίος εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Η τρικομματική συγκυβέρνηση είναι μια συμμορία, η οποία λέει ψέματα στον ελληνικό λαό και οδηγεί την Ελλάδα στην πλήρη παράδοσή της.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Τα «Ζάππειο 1, 2, 3… 25»  ήταν απλώς για να παρασύρουν τον ελληνικό λαό. Οι υποσχέσεις προς τους συνταξιούχους πριν από τις εκλογές ότι θα παραμείνουν οι συντάξεις στα ίδια επίπεδα, ότι οι μισθοί δεν θα μειωθούν ήταν υποσχέσεις που αποδείχτηκαν ψεύτικες. Ψέματα έλεγε πάλι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, η τρικομματική κυβέρνηση, όταν σε ερωτήσεις που τους καταθέταμε τότε μας έλεγαν ότι δεν μπαίνει η Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο. Όμως μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα εντάχθηκε στο αγγλικό δίκαιο και αυτή τη στιγμή που μιλάμε περίπου το 50% της περιουσίας των Ελλήνων, βάσει των δανείων που έχουν πάρει από τις τράπεζες, που έχουν στείλει τις εγγυήσεις τους στο EFSF, βρίσκεται υπό αγγλικό δίκαιο και υπό την δικαιοδοσία των λουξεμβουργιανών δικαστηρίων.

 Όλα τα μνημόνια τα οποία έχουν υπογράψει είναι άκυρα και δεν δεσμεύουν τον ελληνικό λαό. Έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα, έχουν παραβιάσει την αρχή της εθνικής κυριαρχίας. Η εθνική κυριαρχία δεν είναι υπό διαπραγμάτευση από καμιά προσωρινή πλειοψηφία. Η εθνική κυριαρχία της χώρας έχει κατακτηθεί με πόλεμο, με αίμα, με ιδρώτα και με δάκρυα και κανείς δεν μπορεί να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου.

Σε λίγο καιρό θα δείτε ότι το σενάριο το οποίο θα παρουσιάσουν και το λέω σήμερα από εδώ, από την Κέρκυρα, είναι η «λύση» η οποία θα είναι η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης. Θυμάστε τον κ. Πάγκαλο όταν μίλησε για φεντεραλισμό σε μια εκπομπή πριν από περίπου δυο χρόνια; Τον άκουσαν όλοι και μάλιστα πολλοί δεν κατάλαβαν τι σημαίνει φεντεραλισμός. Είναι αυτό που λέει πια ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Αριστερά, δηλαδή κατάργηση του έθνους – κράτους που λέγεται Ελλάδα και ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στους Γερμανούς επικυρίαρχους. Αυτό σημαίνει κατάργηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακούσαμε πολλά πράγματα, κατά την διάρκεια των προηγούμενων εκλογών, αλλά και μετά. Μας είπαν στην αρχή ότι είμαστε το κόμμα της δραχμής, όταν εμείς τους λέγαμε ότι από το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς, γιατί δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός. Τότε απειλούσαν τον ελληνικό λαό, λέγοντας  στον συνταξιούχο δήθεν ότι θα φύγουμε από το ευρώ και ότι η χώρα μας θα επιστρέψει στην δραχμή. Οι ίδιοι το διέψευσαν. Οι ίδιοι βγήκαν μετά με ευρωπαίους αξιωματούχους και είπαν ότι δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου της χώρας. Μα εξάλλου για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ από τα υπόγεια της Τράπεζας Ελλάδος μεταφέρθηκε ο χρυσός στα υπόγεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και βέβαια δεν μας είπε πώς ο κ. Σημίτης.

Μετά μας είπαν ότι εμείς θέλουμε την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και η απάντηση είναι, από ποια Ευρώπη; Εμείς στηρίζουμε την Ευρώπη, την Ευρώπη όμως των εθνών – κρατών, την Ευρώπη που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα. Την Ευρώπη που ισότιμα τα κράτη – μέλη έχουν λόγο και αποφασίζουν δημοκρατικά, την Ευρώπη του δικαιώματος του βέτο, την Ευρώπη δηλαδή που η Γερμανία είναι ισότιμη με την Ιταλία και την Ελλάδα και όχι την Ευρώπη, όπου ο κ. Σόϊμπλε, ως νέος Μένγκελε, θα προσπαθήσει να στραγγαλίζει οικογένειες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ολόκληρους λαούς.

Στην συνέντευξή του βγήκε πάλι ο πρωθυπουργός σήμερα να στηρίξει δημόσια τον υπουργό Οικονομικών, τον κ. Στουρνάρα. Έχει λέει «την απόλυτη στήριξή μου και πιστώνεται μεγάλο μέρος από την ανατροπή του κλίματος που πετύχαμε τον τελευταίο καιρό». Σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός αυτό ο κύριος; Έχει κατέβει να δει τι γίνεται στην αγορά; Έχει δει τα λουκέτα; Έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που σε ένα χρόνο θα έχει 2,5 εκατομμύρια ανέργους; Έχει καταλάβει ότι 4.000 άνθρωποι πήδηξαν από τα μπαλκόνια; Έχει εννοήσει ότι υπάρχουν παιδιά σήμερα τα οποία πεινάνε; Έχει συνειδητοποιήσει ότι με τη βαριά φορολογία, με τα χαράτσια, έχουμε κάνει την Ελλάδα μη ανταγωνιστική ακόμα και στον τουρισμό. Έχει καταλάβει σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός; Δεν έχει καταλάβει. Εκτελεί κατά εντολή της νέας τάξης πραγμάτων ένα σχέδιο.

Εμείς τους λέμε, εδώ από την Κέρκυρα, ένα χρόνο από τη δημιουργία μας,    το σχέδιο αυτό θα το ανατρέψουμε. Θα το ανατρέψουμε καλώντας κοντά μας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που προέρχονται από τη μεριά της Κεντροδεξιάς, που πίστεψαν στον Κωνσταντίνο Καραμανλή της Ευρώπης του έθνους – κράτους.

Καλούμε να έρθουν μαζί μας οι πολίτες του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν στο «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και δεν ακολούθησαν τη ρήση του Σημίτη  να αφήσουμε τη σημαία στα Ίμια να «την πάρει ο αέρας», προκειμένου να βρούμε τη λύση με τους Τούρκους. Που δεν ακολούθησαν την παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη του κουρδικού λαού, που τον έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως λάφυρο, στα χέρια της Τουρκίας.

Καλούμε μαζί μας τους Έλληνες της πατριωτικής Αριστεράς, εκείνους δηλαδή,  οι οποίοι πιστεύουν ότι τα εθνικά θέματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, για κανέναν λόγο και από κανέναν. Η Θράκη είναι Ελληνική. Το όνομα της Μακεδονίας μας ανήκει. Στα ελληνοτουρκικά η Ελλάδα απαιτεί το σεβασμό στην εθνική της κυριαρχία, στα σύνορά της και δεν διαπραγματεύεται την ΑΟΖ που αποτελεί και ουσιαστικά τον στόχο των δανειστών, δηλαδή η κατάσχεση του ορυκτού πλούτου.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, η κατάσχεση του ορυκτού πλούτου είναι αυτό το οποίο βλέπουμε να διαδραματίζεται τώρα στην Κύπρο. Αφού ο κ. Στουρνάρας και η συμμορία Σημίτη, που συνεχίζει να κυβερνά, ότι ψηφίζει ο ελληνικός λαός «Σημίτης» βγαίνει. Ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου προέκυψε Παπακωνσταντίνου, τώρα τρέχουμε στα Ειδικά Δικαστήρια. Ψήφισε εν συνεχεία τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά και προέκυψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, το δεξί χέρι του Σημίτη. Ψηφίζουν τον Σαμαρά πάλι στις εκλογές και έρχεται υπουργός  Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας. Δεν καταλαβαίνουμε ότι εδώ πρόκειται περί μιας συμμορίας η οποία έχει συγκεκριμένο σχέδιο που ξεκίνησε από τα Swap της Goldman Sachs το 2000 και οδηγεί στην παράδοση του εθνικού μας πλούτου;

Σήμερα στην Κύπρο έχουν εκλογές. Κάναμε παρέμβαση χθες και στην Κύπρο οι εκλογές θα έχουν πολύ μεγάλη σημασία για το μέλλον του Ελληνισμού. Ξεκάθαρα η Μέρκελ κατεβαίνοντας για να στηρίξει τον εκλεκτό της, τον κ. Αναστασιάδη, μίλησε για εγγύηση που ζητούν από το φυσικό αέριο της Κύπρου. Και σας λέω ότι το επόμενο στάδιο θα είναι να πάει πακέτο η δήθεν εγγύηση που θέλουν να δώσουν στους δανειστές μαζί με ένα νέο «Σχέδιο Ανάν» που θα παραδίδει την Κύπρο. Το «Σχέδιο Ανάν», που ο Αναστασιάδης στήριζε και ο μεγάλος Τάσσος Παπαδόπουλος αρνήθηκε, λέγοντας μαζί με τον κυπριακό λαό το μεγάλο «Όχι».

Συνεχίζουν. Σήμερα πάλι ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα κάνουμε λέει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ότι διαλύει τα πάντα. Έχουμε πλέον αρχίσει να βλέπουμε μια κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά αναστέλλει διατάξεις τους Συντάγματος.

Πρώτα από όλα, δημιουργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, βάζει δηλαδή τους εργαζόμενους απέναντι στους συνταξιούχους, τους αστυνομικούς απέναντι στους εργαζόμενους, τους ανέργους απέναντι σε όλους, δημιουργώντας ουσιαστικά κοινωνικές ομάδες που η μια χτυπά την άλλη

Είναι σαν να εφαρμόζεται ένα νέο Eritme Programi που χρησιμοποίησε η Τουρκία, βάζοντας τους πληθυσμούς που είχε υπό κατοχή, τους Αρμένιους, τους Κούρδους, τους Έλληνες του Πόντου, να συγκρούονται ο ένας με τον άλλον.

Εδώ θα πρέπει να είναι η απάντηση ότι «Κύριοι, θα πρέπει να καταλάβετε ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι νέοι, οι μεγαλύτεροι. Δεν θα διασπάσετε τη χώρα».

Προχώρησαν σε επιστράτευση των ναυτικών, γιατί; Γιατί αρνήθηκαν να στηρίξουν το νομοσχέδιο που έφερε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και αυτό αφορά ιδιαίτερα τα νησιά και θέλω να το ακούσετε αυτό. Βγήκαν και είπαν ότι οι ναυτικοί δήθεν ζητούν περισσότερα, τι ζητούσαν; Ζητούσαν να μην εξισωθούν ουσιαστικά με τους εργαζόμενους στη στεριά. Γιατί είναι άλλο να μπαίνεις μέσα ένα βαπόρι και να βγαίνεις μετά από έξι μήνες και είναι πολύ διαφορετικό να πηγαίνεις το βράδυ στο σπίτι σου και στα παιδιά σου.

Εκεί όμως υπάρχει μια διάταξη που λέει ότι «καταργείται η υποχρεωτική ναύλωση της ακτοπλοΐας για το δεκάμηνο». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ένα πλοίο το οποίο υποχρεούτο να πάει στα νησιά, αν ήθελε να μπει στη γραμμή, για δέκα μήνες το χρόνο, δηλαδή και το χειμώνα, τώρα πια του καταργεί την υποχρεωτική ναύλωση του δεκαμήνου. Θα έρχονται λοιπόν  τα πλοία, θα παίρνουν  το «φιλέτο» το καλοκαιρινό για τρεις μήνες και ουσιαστικά τα νησιά θα μένουν χωρίς πλοίο. Αυτό αφορά και τα Ιόνια νησιά. Αφορά το σύνολο των νησιών και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Αλλά αφορά επίσης και την επιβίωση των κατοίκων στα νησιά. Γιατί τα νησιά δέχονται πίεση, όπως την ζείτε εδώ στην Κέρκυρα σε όλους τους τομείς. Στην Υγεία, στην Παιδεία ,ακόμη και στις μεταφορές δηλαδή στην επικοινωνία και τη συγκοινωνία. Σήμερα μιλώντας για την Παιδεία, θα ακούσετε την εθνική μας αντιπρόταση και θα ακούσουμε  τις δικές σας προτάσεις.

Εγώ θα πω μόνο δύο φράσεις. Χθες μια δασκάλα, μια καθηγήτρια φυσικής αγωγής, πήρε το λόγο στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων και είπε επί λέξη: «Ένας μαθητής πήγαινε επί τρεις μέρες στο σχολείο με 39 πυρετό,» του λέει «παιδί μου γιατί έρχεσαι σχολείο με 39 πυρετό, γιατί δεν κάθεσαι στο σπίτι σου;» και η απάντηση του μαθητή ήταν «γιατί κυρία στο σπίτι μου κάνει περισσότερο κρύο από το σχολείο, δεν έχουμε πετρέλαιο θέρμανσης, έρχομαι στο σχολείο για να ζεσταθώ».

Αυτή είναι η πολιτική της Παιδείας της σημερινής κυβέρνησης, της κυβέρνησης της κατοχής, του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη. Αυτή είναι η αντιμετώπιση απέναντι στην πρωτοβάθμια, στην δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχω την τύχη να έχω πέντε παιδιά. Ο ένας είναι στο πανεπιστήμιο, ο άλλος στο γυμνάσιο, ο άλλος είναι στο δημοτικό και η κόρη μου θα πάει σε λίγο στο νηπιαγωγείο. Αντιμετωπίζω λοιπόν την Παιδεία σε όλα της τα επίπεδα. Η κατάσταση που υπάρχει πλέον είναι τραγική. Η κατάσταση που βλέπουμε ακόμη και σε περιοχές όπως εδώ η Κέρκυρα, που πάντα είχε ένα προνόμιο. Βλέπουμε να υπάρχουν ογδόντα με εκατό καθηγητές λιγότεροι στα σχολεία.

Γιατί; Γιατί ένας νεοδιοριζόμενος καθηγητής που έρχεται εδώ στην Κέρκυρα θα πάρει 580 ευρώ. Με 580 ευρώ πρέπει να επιζήσει. Πρέπει να τραφεί, να νοικιάσει διαμέρισμα, πρέπει  να μπορέσει εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για να γυρίσει στον τόπο καταγωγής του. Ποιος θα επιζήσει με 580 ευρώ; Μου είπανε από την Συντονιστική μας Επιτροπή που μιλούσαμε χθες το βράδυ ότι έφθασαν στο σημείο πλέον να ζητούν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να πάνε σε συσσίτια και τους υπέδειξαν να πάνε σε συσσίτια των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν υπάρχουν στην Κέρκυρα.

Μπορεί να υπάρξει Παιδεία όταν δεν μπορεί να επιβιώσει ο εκπαιδευτικός; Μπορεί να υπάρξει Παιδεία όταν ζητάς από έναν καθηγητή, έναν δάσκαλο να ζήσει με 50 ευρώ περίπου το μήνα, διότι για να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα, να πληρώσεις το ρεύμα, να πληρώσεις το νερό, να έχεις τα βασικά είδη διατροφής δεν φτάνουν ούτε τα διπλάσια. Μπορεί να υπάρξει παιδεία όταν 2000 εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν τον διορισμό τους, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν. Δεν μπορεί να υπάρξει παιδεία. Άρα δεν θέλουν να υπάρξει παιδεία. Δεν θέλουν ουσιαστικά ο ελληνικός λαός να έχει επιμόρφωση, το ίδιο ακριβώς που έγινε επί τουρκοκρατίας, η απαγόρευση δηλαδή της πρόσβασης στην Παιδεία, αυτή τη στιγμή το βλέπουμε ζωντανά μπροστά μας.

Βλέπουμε παιδιά να εγκαταλείπουν το σχολείο. Βλέπουμε φαινόμενα τα οποία τα αντιμετωπίσαμε λίγο μετά τον πόλεμο. Φαινόμενα όμως, που δεν αποτελούν τιμή για μια πολιτισμένη χώρα. Όσον αφορά τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση έκανε το βήμα του σχεδίου «Αθηνά». Παραλογισμός, ο πλήρης παραλογισμός. Πρώτα από όλα καταργείται ουσιαστικά η εκπαίδευση, η οποία θεσμοθετήθηκε στην παραμεθόριο περιοχή. Μαθαίνω ότι εδώ στην Ιόνιο Σχολή, στο τμήμα μεταφραστών δεν υπάρχουν πλέον ειδικότητες, στα παιδιά έχει απαγορευτεί η εξάμηνη εκπαίδευση στο εξωτερικό, προϋπόθεση η οποία υπήρχε για να εκπαιδεύσουμε τους καλύτερους διερμηνείς που έβγαιναν από εδώ, από την Ιόνιο σχολή. Η διοίκηση της σχολής από τη μια μεριά δεν παίρνει καθηγητές, ενάμιση καθηγητή τον χρόνο με συμβάσεις, και την ίδια στιγμή πληρώνει για περιττά έξοδα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Βλέπουμε να αλλάζουν κτιριακές εγκαταστάσεις η μια μετά την άλλη, βλέπουμε να εγκρίνονται κονδύλια της τάξης των 50.000 ευρώ και στην συνέχεια να δίνονται για βελτίωση των εγκαταστάσεων τα 500 ευρώ και τα άλλα με απευθείας αναθέσεις. Ένα όργιο δηλαδή, το οποίο παρατηρούμε στο σύνολο της επικράτειας.

Στο σχέδιο «Αθηνά» συνενώνουν σχολές άσχετες μεταξύ τους. Όπως είδαμε στα Γιάννενα χθες που είχαμε συνάντηση με τα παιδιά από την Νεολαία, ένωσαν το τμήμα πλαστικών των ΤΕΙ με τη φιλοσοφική σχολή. Πλαστικοποίησαν τη φιλοσοφία και φιλοσόφησαν τα πλαστικά. Αυτή είναι η πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης, η οποία έφερε ένα νομοσχέδιο που κάνει το εξής: δίνει με ανάθεση, σε ιδιωτική εταιρεία να μελετήσει το «αύριο» της  παιδείας. Δεν το κάνουν τυχαία, δεν το κάνουν από λάθος, δεν το κάνουν από βλακεία. Το κάνουν από πρόθεση, διότι ουσιαστικά αυτό που θέλουν να περάσουν είναι ότι πλέον θα νομοθετούν συγκεκριμένες εταιρείες με ανάθεση. Αυτό σημαίνει κατάργηση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αν διαβάσετε βέβαια βιβλία, που οι περισσότεροι τα διαβάζετε γιατί έχετε παιδιά ή έχετε συγγενείς, θα δείτε ότι όλη η πρόθεση που υπάρχει περιγράφεται στα βιβλία. Πρώτη γυμνασίου, βιβλίο αγγλικών, περιγραφή μέσα στο βιβλίο: «Έβαλαν» λέει «της Τζέιν» αν θυμάμαι καλά το όνομα, «ένα τσιπ στο χέρι, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν και είναι πάρα πολύ ευτυχισμένη». Καταλάβατε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει νέα τάξη πραγμάτων, σημαίνει κατάργηση της ανθρώπινης υπόστασης, σημαίνει κατάργηση των εθνών-κρατών, σημαίνει κατάργηση του πολιτισμού και εδώ πάμε στον πολιτισμό, γιατί μόνο με κατάργηση του πολιτισμού, με κατάλυση της Παιδείας θα μπορέσουν να προχωρήσουν ουσιαστικά στα οργουελικά όνειρά τους, του 1984, στην κατάλυση της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε αυτή την προσπάθειά τους εμείς τους λέμε θα μας βρείτε απέναντί σας.

Και κλείνω, καλώντας όλους και όλες, να αντιληφθούμε ότι αντίσταση από τον καναπέ δεν γίνεται πια. Καλώ τον ελληνικό λαό να ενωθούμε όλοι και να κάνουμε αυτό που έκαναν οι πατεράδες μας στον Γοργοπόταμο. Να ξεχάσουμε το χθες και τις διαφορές που μας χώριζαν και να προχωρήσουμε μαζί στο να αποτινάξουμε από την πατρίδα μας τους ξένους κατακτητές. Καλώ όλους να δημιουργήσουμε ένα νέο εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο και προς Θεού, αυτό που πρώτα πρέπει να κάνουμε είναι να αποφύγουμε την αιματηρή σύγκρουση, τη διχόνοια.

Δημιούργησαν στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία νεοναζιστικό κόμμα, το οποίο ουσιαστικά το έφτιαξαν μέσα από τις πολιτικές ενέργειες της Τρόικας. Ο κ. Παπαδήμος με τη συναίνεση των αρχηγών Σαμαρά, Βενιζέλου, τότε του Γιώργου Παπανδρέου και Καρατζαφέρη υπουργοποίησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου δύο καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής, τους οποίους έβαλαν σε υπουργικούς θώκους. Δεν το έκαναν για κανένα άλλο λόγο παρά για να απενοχοποιήσουν ουσιαστικά τον νεοναζισμό και ιδού τα αποτελέσματα. Με περίεργα κονδύλια, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει από που προέρχονται, βλέπουμε σε αυτή την χώρα να χαιρετούν ναζιστικά, βλέπουμε σε αυτή την χώρα να μιλούν για εθνοκαθάρσεις.

Βλέπουμε στην χώρα αυτή που έχει τον Ξένιο Δία να μιλούν για εκστρατείες φυλετικών διαχωρισμών. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος και το έκαναν για να δημιουργήσουν το πνεύμα του κακού από την μία και από την άλλη μεριά να σπρώξουν προς την άκρα αριστερά τις δημοκρατικές, κοινοβουλευτικές, αριστερές παρατάξεις. Τους χαρακτηρίζω ως τρομοκράτες. Γιατί; Γιατί θέλουν από την μια μεριά να δείξουν ότι οι μεν βρίσκονται στην τρομοκρατία οι δε βρίσκονται στον νεοναζισμό, άρα η λύση ποια είναι;. Η λύση είναι οι συγκυβερνήσεις του μνημονίου, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΜΑΡ. Εκεί τους χαλάσαμε τη «σούπα». Διότι εκεί γεννηθήκαμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.  Τους λέμε λοιπόν από εδώ, από τη Κέρκυρα, όπου γεννηθήκαμε για πρώτη φορά, ότι θα τους χαλάσουμε πολύ παραπάνω τη «σούπα» μέχρι να τους διαλύσουμε, μέχρι να τραγουδάει όλη η Ελλάδα αυτό που τραγουδάτε όλοι εσείς εδώ στα Επτάνησα «σε ένα παπόρο μέσα να τους βάλουμε».

Να είστε καλά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου