ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ «Υπ. Αριθμ. 328/ 22-3-2013» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Η Υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, μετά την καταψήφιση της Υπ. Αριθμ. 328/ 22-3-2013 Τροπολογίας, του Νομοσχεδίου για την Αρχή Πιστοποίησης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που αφορά όμως την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», δήλωσε τα εξής:

«Οι μηχανορραφίες που σκαρφίζεται το Υπουργείο Παιδείας για να περάσει πολιτικές που αναταράσσουν τις κοινωνικές δομές και προκαλούν την αντίδραση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν ξεγελούν πια κανέναν. Ούτε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν τόλμησαν να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη Τροπολογία που με Προεδρικά Διατάγματα μπορούν να ιδρύονται, να συγχωνεύονται, να κατανέμονται, να μετονομάζονται και να καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Το κάστρο της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης έχει αρχίσει να εμφανίζει ρωγμές. Και έπεται συνέχεια…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου