ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΓΝΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή την απόρριψη της υπαγωγής της Βιομηχανίας «ΑΓΝΟ» στο άρθρο 99  δήλωσε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα της ΑΓΝΟ, ενσκήψαμε στο πρόβλημα και καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας των 411 οικογενειών των εργαζομένων της εταιρείας σε μια περιοχή, όπως αυτή του Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης που μαστίζεται από ανεργία, αλλά και τα συμφέροντα των 150 οικογενειών  των κτηνοτρόφων και άλλων 200 περίπου ατόμων που απασχολούνται στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Μάλιστα, στις 18 Ιανουαρίου 2013, καταθέσαμε Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα στη Βουλή, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει δράση ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των γαλακτοπαραγωγών.

Στόχος μας ήταν να σταματήσουμε το ξεπούλημα άλλης μιας Ελληνικής εταιρείας σε νευραλγικό τομέα, αυτό της γαλακτοβιομηχανίας, της βασικότερης της διατροφικής αλυσίδας, μιας και ο κλάδος αυτός κατακλύζεται από πολυεθνικούς κολοσσούς. Και μάλιστα, όταν υπήρχαν καταγγελίες των εργαζομένων και των γαλακτοπαραγωγών ότι επρόκειτο για μια εταιρεία με ημερήσιο τζίρο 200.000 ευρώ και άμεση ρευστότητα.  

Τώρα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο εξέδωσε απορριπτική απόφαση του αιτήματος για υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99. Ωστόσο η δική μας αγωνία παραμένει, γιατί το μέλλον της ΑΓΝΟ και επομένως και των εργαζομένων και των γαλακτοπαραγωγών φαντάζει δυσοίωνο. 

Και ρωτάμε:

1.    Έπραξαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τα δέοντα με σκοπό την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την εταιρεία;
2.    Διεξήχθη η τριμερής σύσκεψη μεταξύ εργοδοτικού φορέα και του φορέα των εργαζομένων υπό την εποπτεία της ηγεσίας του Υπουργείου, όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός στην απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης που καταθέσαμε, ώστε να οδηγηθούμε σε θετικό αποτέλεσμα;

Ως Βουλευτής, εκλεγμένη στην πολύπαθη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, εκφράζω την αγωνία μου για το διαφαινόμενο δυσοίωνο μέλλον μιας από τις τελευταίες εναπομείναντες βιομηχανίες στην περιοχή και την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου