ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΜΝΙΟΥΣ»

Την Ικαρία θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι (19/4/2013) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σκοπός του ταξιδιού το καθεστώς λειτουργίας του Νοσοκομείου Ικαρίας, το οποίο με βάση τα μνημονιακά σχέδια του Υπουργείου Υγείας ισοπεδώνεται με ένταξή του στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των Ικαριωτών με ισχυρά επιχειρήματα, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε ότι ματαιώνεται η συγχώνευση των νοσοκομείων, όπως και η συγχώνευση του Νοσοκομείου της Λήμνου με εκείνο της Μυτιλήνης.

Πλην όμως αν και πέρασαν πάνω από δύο μήνες ο Υπουργός, προφανέστατα υποκύπτοντας στην τρόικα, αρνείται να στείλει την τροποποίηση της αρχικής του απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Χθες, 70 ιατροί, νοσηλευτές, μέλη του προσωπικού του Νοσοκομείου Ικαρίας, η αντιδήμαρχος του νησιού και απλοί πολίτες ταξίδεψαν στη Σάμο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαναν συμβολική κατάληψη του γραφείου της Κεντρικής Διοίκησης του εκεί Νοσοκομείου.

Σήμερα το μεσημέρι, όλοι επιστρέφουν πίσω στην Ικαρία, όπου και θα τους συναντήσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος για το μείζον αυτό ζήτημα έχει πρόσφατα επισκεφθεί το νησί και έχει υποβάλλει σχετική Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό χωρίς, όμως, να πάρει συγκεκριμένη απάντηση.

Στον Άγιο Κήρυκο, όπου και το Νοσοκομείο Ικαρίας, ο Τέρενς Κουίκ θα έχει σύσκεψη με στελέχη, ιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, για να συνεκτιμηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να συζητηθούν οι επιβεβλημένες περαιτέρω δράσεις και πόσο μάλλον εκείνες οι οποίες εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δικού του κοινοβουλευτικού έργου.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της επίσκεψή του στην Ικαρία, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα καταγράψει και άλλα ανοιχτά ζητήματα του νησιού που ζητάνε λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου