ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Μίκα Ιατρίδη: «Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του. Οι οργανικές θέσεις των σχολείων της Δωδεκανήσου θα μειωθούν»
  
Μετά και τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών Δωδεκανήσου, κ. Κρεμαστινού και κ. Υψηλάντη, για το ενδεχόμενο μείωσης των οργανικών θέσεων στα σχολεία της Δωδεκανήσου, η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκα Ιατρίδη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα αυτό και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολούθησα με προσοχή στην αίθουσα της Βουλής, τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Υψηλάντη, για το ενδεχόμενο κατάργησης των οργανικών θέσεων στα σχολεία της Δωδεκανήσου.

Επειδή το θέμα, δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση, είτε από τη συμπολίτευση, είτε από την αντιπολίτευση, θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Υψηλάντης, ως βουλευτής Δωδεκανήσου, έθεσε σε απόλυτα σωστή βάση τα ζητήματα, απέναντι στον παριστάμενο Υφυπουργό.

Από αυτά που είπε ο κ. Υφυπουργός, πιστεύω ότι το Υπουργείο Παιδείας, έχει δρομολογήσει σημαντικές μειώσεις, στις οργανικές θέσεις στα σχολεία των μικρών και των μεγάλων νησιών μας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κ. Υφυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί ξεκάθαρα, όπως του ζήτησε ο κ. Υψηλάντης.

Για αυτό και κατέθεσα με τη σειρά μου επίκαιρη ερώτηση, ούτως ώστε το Υπουργείο, να έχει την ευκαιρία να δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν θα μειώσει τις οργανικές θέσεις.

Βέβαια, ο κ. Υφυπουργός, έχει την ευκαιρία - εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες - να δεσμευτεί για το ζήτημα των οργανικών θέσεων, ακόμα και σήμερα στη Ρόδο, στον εναρκτήριο χαιρετισμό, που θα απευθύνει στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας».

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση οργανικών θέσεων στα σχολεία της Δωδεκανήσου»

Αρχίζει και δημιουργεί εύλογες απορίες στο Δωδεκανησιακό λαό, αλλά και σε όλους τους νησιώτες, η εμμονή της κυβέρνησης στο σχέδιο ερήμωσης του Αιγαίου.

Η εμμονή αυτή, αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη από την κατάργηση βασικών δομών και υπηρεσιών υγείας, από την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών, όπως οι περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού, από τη σχεδιαζόμενη δραστική μείωση των πιστώσεων για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας παρέλαβε τη σκυτάλη και εκδήλωσε τις προθέσεις του, για την κατάργηση οργανικών θέσεων στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Δωδεκανήσου. Η πρόθεση αυτή, περιλαμβάνει τα σχολεία που βρίσκονται στα μικρά νησιά, όπως – ενδεικτικά - στη Λέρο, την Κάσο, τους Λειψούς, την Αστυπαλιά, αλλά και σχολεία στα μεγαλύτερα νησιά, όπως στην πόλη της Ρόδου, τη Λίνδο και αλλού.

Επειδή ακούστηκαν διαψεύσεις από το Υπουργείο και δεσμεύσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Επειδή οι δεσμεύσεις αυτές φαίνεται να αφορούν μόνο στα σχολεία των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και αποκλείουν τα μεγαλύτερα νησιά. Επειδή, με βάση το Σύνταγμα της χώρας, όλοι οι πολίτες δικαιούνται ίσων ευκαιριών, στην μόρφωση των παιδιών τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιο αναμένει να είναι το όφελος στον κρατικό προϋπολογισμό, από τη μείωση των οργανικών θέσεων στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Δωδεκανήσου;
  2. Αντιλαμβάνεται ότι, με την επιλογή αυτή τα νησιά μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς οικογένειες με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία των νησιών μας, αλλά και την εθνική πολιτική και αν ναι, δεσμεύεται ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν θα προχωρήσει σε μείωση των οργανικών θέσεων των σχολείων σε όλο το Αιγαίο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου