ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ. ΔΕΙΞΤΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ»
  
Την άμεση πρόσληψη 21 επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο του Βόλου ζητά η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο καλύπτει ολόκληρη την Μαγνησία με πληθυσμό άνω των 200.000, έχει μετατραπεί σε μνημείο υποβάθμισης της δημόσιας υγείας. Καθημερινό είναι το φαινόμενο της μη δυνατότητας κάλυψης των εφημεριών για νευραλγικές ειδικότητες όπως ουρολογίας, γαστρεντερολογίας, οφθαλμιατρικής, νευροχειρουργικής και πολλών άλλων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υποβάλλονται σε μία απερίγραπτη και εν δυνάμει μοιραία ταλαιπωρία, αφού ενίοτε διακομίζονται σε Νοσοκομεία άλλων Νομών. Όπως αντιλαμβάνεστε, τίθεται θέμα μείζονος σημασίας για την υγεία των πολιτών ολόκληρης της Μαγνησίας, καθώς ήδη έχουμε θρηνήσει νεκρούς από περιστατικά ρουτίνας!» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Χρυσοβελώνη τονίζοντας την αναγκαιότητα της πρόσληψης είκοσι ενός επικουρικών γιατρών που θα συνδράμουν στην προσπάθεια αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας του.

Ερώτηση κατέθεσε επίσης η κυρία Χρυσοβελώνη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση αναφορικά με την μείωση των συντάξεων των νεφροπαθών συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα. Η Βουλευτής Μαγνησίας κατήγγειλε το γεγονός ότι μόνο οι νεφροπαθείς συνταξιούχοι φορέων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υφίστανται τις νέες μειώσεις του ν. 4093/2012 καθώς και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας ενώ αντίθετα οι νεφροπαθείς συνταξιούχοι του Δημοσίου εξαιρούνται από τις προαναφερθείσες μειώσεις.

«Πρόκειται για μία άνιση και άδικη μεταχείριση ομοίων περιπτώσεων καθώς τόσο οι νεφροπαθείς συνταξιούχοι του Δημοσίου όσο και εκείνοι του ιδιωτικού τομέα αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια αποτελεί μία βαρύτατη πάθηση που προϋποθέτει την καθημερινή νοσηλεία των πασχόντων και την άμεση εξάρτηση αυτών από μηχανήματα και επίσης δεν τους επιτρέπει να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση με επαγγελματική δραστηριότητα αλλά αντίθετα τους επιβαρύνει καθημερινά με την καταβολή υπέρογκων ποσών για την νοσηλεία και τα φάρμακά τους, γι αυτό οφείλει το υπουργείο να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία» σημείωσε η κ. Χρυσοβελώνη καλώντας τον υπουργό να τροποποιήσει άμεσα το επίμαχο άρθρο ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες νεφροπαθείς και παράλληλα να υπάρξει ίση μεταχείριση από πλευράς κράτους ατόμων με ίδια προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου