ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Ο Νότης Μαριάς προτείνει την αποχώρηση από τη Βουλή τον Μάιο στην επέτειο των Πλατειών.

Έκκληση στους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου να αποχωρήσουν από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου απηύθυνε ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Νότης Μαριάς αφού διευκρίνισε ότι μιλά σαν απλός Βουλευτής και μέλος του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» που συνεργάζεται με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επισήμανε ότι η Βουλή στην ουσία εξυπηρετεί τις εντολές της Τρόικας ενώ τα όρια λειτουργίας των Βουλευτών της Αντιμνημονιακής Αντιπολίτευσης του Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου είναι περιορισμένα.

Έτσι η Βουλή με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου με διαδικασίες κατεπείγοντος, την άρνηση Υπουργών να προσέλθουν στη Βουλή και να δώσουν απαντήσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έχει απαξιωθεί.

Για το λόγο αυτό κάλεσε τους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου να αποχωρήσουν από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου όταν και θα είναι η επέτειος για τις Πλατείες και να ενωθούν με τους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος.

Επισήμανε ότι αυτό προϋποθέτει παραίτηση από το βουλευτικό μισθό και κάθε άλλη βουλευτική παροχή.

Κατέληξε δε λέγοντας: «Εάν το Κοινοβούλιο μπορούσε να ανατρέψει το Μνημόνιο τότε η Τρόικα θα είχε ήδη καταργήσει το Κοινοβούλιο»

Ο Νότης Μαριάς αναμένεται να στείλει προσωπική επιστολή στους Βουλευτές του Αντιμνημονιακού Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου για το ζήτημα της αποχώρησης από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου