ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τους Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή, Έλενα Κουντουρά και Παύλο Χαϊκάλη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013. Στη συνάντηση αναλύθηκαν θέματα της συγκεκριμένης Γενικής Γραμματείας, η οποία αποτελεί νευραλγικό κομμάτι του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν φόβους για την φημολογούμενη διάσπαση ή υποβάθμιση της υπηρεσίας τους με ταυτόχρονη ένταξή της στην νεοσυσταθείσα Γενική Γραμματεία Εσόδων, όπως φημολογείται έντονα το τελευταίο διάστημα. Μια τέτοια προοπτική θα ακύρωνε την διοικητική γνώση πολλών ετών και θα αποτελούσε το εφαλτήριο ύποπτων μεθοδεύσεων κατά των δομών πληροφόρησης του ίδιου του κρατικού μηχανισμού.

Είναι πλέον δεδομένη η ανακολουθία της Συγκυβέρνησης που ευαγγελίζεται την ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου ενώ ταυτόχρονα αποδομεί τους μηχανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης που θα έπρεπε να αξιοποιήσει. Οι μεθοδεύσεις αυτές δημιουργούν ερωτηματικά για την στόχευση των κυβερνώντων και τις κερκόπορτες που ανοίγονται από την απαξίωση λειτουργικών υπηρεσιών του δημοσίου για να αντικατασταθούν πιθανόν από κοστοβόρες και αναξιόπιστες αναθέσεις σε ημέτερες ιδιωτικές εταιρίες ελέγχου και είσπραξης εσόδων στα πρότυπα των εισπρακτικών εταιριών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστοί στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών με παράλληλη εξασφάλιση των κρατικών εσόδων θα αντιστρατευτούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου των κρατικών εσόδων από την Τρόικα και εκβιασμού των πολιτών από εισπρακτικές εταιρείες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου