ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΞΑΝΘΗΣ


Το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ξάνθης μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων και την απόλυση όσων είχαν προσληφθεί με την 9Κ/2008 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Βρούτση μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσκεψή του στο προαναφερόμενο κατάστημα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Τις αποκαλύψεις του Τέρενς Κουίκ, έρχονται πλέον να επιβεβαιώσουν ο Πολιτευτής Ξάνθης Αναπληρωτής Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπος Ευστρατίου αλλά και δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thrakitoday.com.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, μετά τις ανωτέρω απολύσεις, υπηρετούν στο τοπικό κατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μόλις 19 υπάλληλοι – ανάμεσα σε αυτούς ο Διευθυντής αλλά και οι υπάλληλοι ΥΕ - οι οποίοι καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 56.000 ασφαλισμένους εκ των οποίων 7.500 συνταξιούχοι και 4.500 επιχειρήσεις.

Ο δείκτης ασφαλισμένων προς παροχή υπηρεσιών ανά υπάλληλο είναι ένας υπάλληλος για κάθε 3.000 ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες, ενώ αυξάνεται εάν συνυπολογισθούν οι 4.500 επιχειρήσεις και το προσωπικό που απασχολείται στα ΚΕΠΑ εξυπηρετώντας ασφαλισμένους από όλα τα Ταμεία.

«Είναι ολοφάνερο ότι ο ανωτέρω δείκτης δεν μπορεί να ανήκει σε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε μετακίνηση πλεονάζοντος προσωπικού και επαναπρόσληψη των επιτυχόντων των προκηρύξεων 8Κ και 9Κ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ξάνθης.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ΞΑΝΘΗΣ»

Κύριε Υπουργέ,

Μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο ΙΚΑ Ξάνθης, είχα επισημάνει σε Δελτίο Τύπου που είχε παραδοθεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το πολύ σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού μετά τη συνταξιοδότηση υπαλλήλων και την απόλυση όσων είχαν προσληφθεί με την 9Κ/2008 προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Τις αποκαλύψεις μου, έρχονται πλέον να επιβεβαιώσουν ο Πολιτευτής Ξάνθης Αναπληρωτής Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπος Ευστρατίου αλλά και δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thrakitoday.com.

Σας υπενθυμίζω ότι σήμερα, μετά τις ανωτέρω απολύσεις, υπηρετούν στο τοπικό κατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μόλις 19 υπάλληλοι – ανάμεσα σε αυτούς ο Διευθυντής αλλά και οι υπάλληλοι ΥΕ - οι οποίοι καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 56.000 ασφαλισμένους εκ των οποίων 7.500 συνταξιούχοι και 4.500 επιχειρήσεις.

Ο δείκτης ασφαλισμένων προς παροχή υπηρεσιών ανά υπάλληλο είναι ένας υπάλληλος για κάθε 3.000 ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες, ενώ αυξάνεται εάν συνυπολογισθούν οι 4.500 επιχειρήσεις και το προσωπικό που απασχολείται στα ΚΕΠΑ εξυπηρετώντας ασφαλισμένους από όλα τα Ταμεία.

Είναι ολοφάνερο ότι ο ανωτέρω δείκτης δεν μπορεί να ανήκει σε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής.

Επειδή, το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση είναι θεμέλιος λίθος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «10 Δεκεμβρίου 1948» (Άρθρο 25 παρ. 1 με ειδικότερη αναφορά στα παιδιά παρ.2) αλλά και από το Σύνταγμα της Ελλάδος, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στο τοπικό κατάστημα της Ξάνθης;
2.    Έχετε πρόθεση να προχωρήσετε σε μετακίνηση πλεονάζοντος προσωπικού από άλλες διοικητικές μονάδες του Υπουργείου και εάν ναι πότε; Κατανοείτε ότι είναι αδιανόητες οι όποιες καθυστερήσεις σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης;
3.    Βάσει των προαναφερθέντων έχετε διαπιστώσει ότι οι όποιες απολύσεις υπαλλήλων έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από τη διατήρηση σε ισχύ της προηγούμενης υπαλληλικής τους ιδιότητας; Μήπως, είναι προτιμότερο να προχωρήσετε σε επαναπρόσληψη όλων των επιτυχόντων των προκηρύξεων 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου