ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΕΠΤΑΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


«ΚΥΡΙΕ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖO, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ;»

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Δριμύτατες ευθύνες για τα απίστευτα που συνέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πλήρη παράλυση της αριστερής πλευράς νεαρού από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι, καταλογίζει με Ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας lesvosnews.gr:

«Ο νεαρός είχε μάλλον εκ γενετής αιμαγγείωμα στο κεφάλι το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Οι γονείς του αποφάσισαν να κάνουν τη λεπτή αυτή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, δυστυχώς όμως κατά τη διάρκεια αυτής, ένα μηχάνημα «οδηγός» για τις επεμβάσεις σταμάτησε, για μέχρι τώρα άγνωστους λόγους, να λειτουργεί»!

Όπως αποκαλύπτει ο Συντονιστής Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου κ. Γιώργος Ψάνης, ιατρός στο εν λόγω Νοσοκομείο, «ο πλοηγός αυτός κάθε φορά υπενοικιάζεται από ιδιώτες ιατρούς προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στις χειρουργικές επεμβάσεις».

Αποτέλεσμα της διακοπής της λειτουργίας του μηχανήματος «οδηγός», ήταν να σταματήσει η επέμβαση με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην αριστερή πλευρά του σώματος του νεαρού και να μείνει παράλυτος. Μόλις ενημερώθηκαν οι γονείς του παιδιού ζήτησαν την άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Έπρεπε όμως πρώτα να γίνει στον δεκαεπτάχρονο μία μαγνητική τομογραφία ώστε οι γιατροί να δουν την κατάσταση εκείνη τη στιγμή.

Δυστυχώς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διέθετε μαγνητικό τομογράφο και συνεπώς η μαγνητική έπρεπε να γίνει σε εξωτερικό Ιατρικό Κέντρο!!!

«Για ποιο λόγο σταμάτησε να λειτουργεί το απαραίτητο μηχάνημα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης; Δεν θα έπρεπε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη και ασφαλή συντήρηση των κρίσιμων για τις ζωές των συμπολιτών μας νοσοκομειακών μηχανημάτων; Γιατί το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο έληξε η σύμβαση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το Ιατρικό Κέντρο του νησιού.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΕΠΤΑΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας www.lesvosnews.gr ,«δεκαεπτάχρονος νεαρός στη νήσο Λέσβο παρέλυσε στην αριστερή του πλευρά, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός είχε μάλλον εκ γενετής αιμαγγείωμα στο κεφάλι το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. Οι γονείς του αποφάσισαν να κάνουν τη λεπτή αυτή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, δυστυχώς όμως κατά τη διάρκεια αυτής, ένα μηχάνημα «οδηγός» για τις επεμβάσεις σταμάτησε, για μέχρι τώρα άγνωστους λόγους, να λειτουργεί».

Όπως με ενημερώνει ο Συντονιστής Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου κ. Γιώργος Ψάνης, ιατρός στο εν λόγω Νοσοκομείο, «ο πλοηγός αυτός κάθε φορά υπενοικιάζεται από ιδιώτες ιατρούς προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στις χειρουργικές επεμβάσεις».

Όπως καταγγέλλεται, «αποτέλεσμα της διακοπής της λειτουργίας του μηχανήματος «οδηγός», ήταν να σταματήσει η επέμβαση με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στην αριστερή πλευρά του σώματος του νεαρού και να μείνει παράλυτος. Μόλις ενημερώθηκαν οι γονείς του παιδιού ζήτησαν την άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Έπρεπε όμως πρώτα να γίνει στον δεκαεπτάχρονο μία μαγνητική τομογραφία ώστε οι γιατροί να δουν την κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διέθετε μαγνητικό τομογράφο και συνεπώς η μαγνητική έπρεπε να γίνει σε εξωτερικό Ιατρικό Κέντρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Lesvos News.gr «στο σημείο αυτό άρχισαν και τα προβλήματα… Την ώρα που οι γονείς αγωνιούσαν για τη ζωή του παιδιού τους το Ιατρικό Κέντρο ζητούσε, δικαιολογημένα βέβαια, 270 ευρώ για τη μαγνητική τομογραφία. Οι γονείς του παιδιού δήλωναν ότι το Νοσοκομείο έπρεπε να καλύψει τα έξοδα μιας και ήταν ασφαλισμένοι».

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα «η σύμβαση του Ιατρικού Κέντρου με το Νοσοκομείο είχε λήξει και για αυτό το λόγο δεν μπορούσε να δεχτεί τον ασθενή. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου αλλά και του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης που εγγυήθηκαν για να φύγει ο ασθενής και να κάνει την απαραίτητη ιατρική εξέταση».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.    Για ποιο λόγο δεν λειτούργησε το απαραίτητο μηχάνημα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης; Γιατί κανένας από τους αρμόδιους δεν δείχνει το απαραίτητο ενδιαφέρον προκειμένου να επιλυθούν τέτοιου είδους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας;
2.    Δεν θα έπρεπε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη και ασφαλή συντήρηση των κρίσιμων για τις ζωές των συμπολιτών μας Νοσοκομειακών μηχανημάτων; Ποιος έχει τελικά την ευθύνη; Το Νοσοκομείο που το χρησιμοποιεί ή ο ιδιώτης ιατρός από τον οποίο το «νοικιάζει»;
3.    Γιατί το Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο;
4.    Πότε ακριβώς έληξε η σύμβαση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το συγκεκριμένο Ιατρικό Κέντρο του νησιού και για ποιο λόγο δεν ανανεώθηκε;
5.    Μήπως ήρθε η ώρα να κατανοήσετε επιτέλους ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της αδιαφορίας και της αναλγησίας από την πλευρά της τρικομματικής σας Κυβέρνησης;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου